Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperi liittyi Kunta-alan energiatehokkuussopimukseen – tavoitteena 7,5 prosentin energiansäästö

Liperi liittyi Kunta-alan energiatehokkuussopimukseen – tavoitteena 7,5 prosentin energiansäästö

Sopimukseen liittyminen on jo selkiyttänyt kuvaa kunnan energiankulutuksen jakautumisesta ja suurimmista säästökohteista.

Liperin kunta on liittynyt Kunta-alan energiatehokkuussopimukseen (KETS) 5.5.2023. Liperin kunnan tavoitteena on 7,5 prosentin energiansäästö sopimuskaudella 2017-2025.

Sopimukseen liittymisen ansiosta kunnan energia-asioiden hallinta paranee, samoin kuin ymmärrys kunnan energiankulutuksesta, energiajärjestelmistä ja energiatehokkuusinvestointien kannattavuudesta. Sopimukseen liittymisen myötä kunta saa energiatehokkuusasioihin tukea myös muilta KETS-kunnilta ja koko verkostolta.

Sopimukseen liittyminen vaati kunnassa tehtävää selvitystyötä, jonka aikana selkiytyi kokonaiskuva kunnan energiankulutuksen jakautumisesta. Lisäksi on muodostunut käsitys siitä, missä energiaa voidaan eniten säästää. Eniten energiaa kuluu rakennusten ja käyttöveden lämmittämiseen, ja sieltä on myös mahdollista löytää suurimmat energiasäästöt. Kuitenkin rahassa tarkasteltuna sähköön kuluu melkein sama määrä euroja kuin lämpöön, joten myös sähkönkäytöstä on löydettävissä merkittäviä säästöjä. Liperissä onkin jo käynnissä valaistukseen liittyvä energiansäästöhanke.

Sopimukseen liittyminen on yksi osa Liperin kunnan kestävän kehityksen ohjelmaa vuosille 2022-2030 (laaja versio, kuvitettu versio). Se on myös edellytys Hinku-verkostossa pysymiselle. Energiatehokkuussopimus perustuu vapaaehtoisuuteen eikä sisällä sanktioivia velvoitteita.

Kunta-alan energiatehokkuussopimus on työ- ja elinkeinoministeriön, Energiaviraston ja Kuntaliiton välinen sopimus tehokkaammasta energiankäytöstä kunta-alalla 2017-2025.

Kunta-alan energiatehokkuussopimus: https://energiatehokkuussopimukset2017-2025.fi/wp-content/uploads/2016/10/Kunta-ala.pdf

Lisätietoja sopimuksesta: https://energiatehokkuussopimukset2017-2025.fi/

Ruohikkoa, sinistä taivasta, autotien reunakaiteita ja katuvalolamppuja maan tasosta viistosti ylöspäin otetussa kuvassa.

Lisätietoja

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute