Koulukuljetukset pääkuva

Navigaatiovalikko

Koulukuljetukset sisältö

Koulukuljetukset

Tältä sivulta löydät perustietoja koulukuljetuksen järjestämisestä Liperin kunnassa. Sivulta löydät myös tietoa Kouluun.fi-palvelun käytöstä, joka on huoltajille tarkoitettu sähköinen järjestelmä koulukuljetusten aikataulujen tarkasteluun.

Koulumatkan pituuden perusteella myönnettävää maksutonta kuljetusta ei tarvitse hakea, vaan se myönnetään automaattisesti hyvinvointipalvelujen toimesta. Maksuton koulukuljetus järjestetään 3. - 9. luokan oppilaille jos koulumatka on yli viisi kilometriä ja esikoululaisille sekä 1. - 2. luokan oppilaille, jos koulumatka on yli kolme kilometriä.

Järjestämme peruskoululaisten koulukuljetukset reittiliikenteen linja-autoilla ja tilausautoilla. Koulukuljetukseen hyväksytyt oppilaat saavat bussikortin.

 Koulukuljetustiedot näkyvät vain Kouluun.fi -palvelusta, johon huoltajan tulee rekisteröityä käyttäjäksi kutsulinkin tekstiviestillä saatuaan. Tekstiviestit lähetetään elokuun alussa.

Mitkä matkat koulukuljetus kattaa

Maksuton koulukuljetus kattaa matkan kodin ja koulun välillä. Hoitopaikkakuljetuksia emme siis järjestä. Koulumatkan pituus mitataan kotiportilta koulun portille lyhintä jalankulkukelpoista reittiä pitkin. Talviaikaan tällaiseksi reitiksi katsotaan talvihoidettu kevyenliikenteenväylä tai autotie.

Yhteishuoltajuustapauksissa kuljetus kouluun on siitä osoitteesta, jossa oppilas on virallisesti kirjoilla, mikäli oppilas on siitä osoitteesta oikeutettu koulukuljetukseen. Toisen lähihuoltajan luota voimme järjestää koulukuljetuksen harkinnan mukaan, jos kyytiin mahtuu eikä siitä synny lisäkustannuksia. Näin toimitaan silloin, kun lapsi kuuluu koulukuljetukseen virallisen osoitteen perusteella. Koulukuljetus on aina maksullista toisen lähihuoltajan luota, jos hän ei kuulu koulukuljetukseen virallisen osoitteen perusteella.

Matka pysäkille

Varauduthan siihen, että lapsesi joutuu kulkemaan omin neuvoin kuljetusreitin varteen.

Kävelymatka linja-auton tai taksin kulkureitin varteen voi olla:

  • Esikoululaisella yksi (1) kilometri
  • 1. - 6. luokan oppilailla kolme (3) kilometriä
  • 7. - 9. luokan oppilailla neljä (4) kilometriä

Kävelymatkaan käytettäväksi ajaksi määritellään:

  • 1–2-luokkien oppilaat 15 min/km
  • 3–9-luokkien oppilaat 12 min/km

Odotusaika

Pyrimme aina järjestämään kuljetusaikataulut niin, että odotusaikaa tulee mahdollisimman vähän. Odotusajan lapsesi voi viettää koululla valvotussa toiminnassa, jota koulut järjestävät tarpeen mukaan.

Lain mukaan koulumatka odotusaikoineen voi kestää 2,5 tuntia päivässä, jos oppilas ei ole lukuvuoden alkaessa täyttänyt 13 vuotta. Jo 13 vuotta täyttäneen oppilaan koulumatka odotuksineen voi kestää kolme tuntia päivässä. Odotusaikaa on myös arvioitu kävelyaika kodin ja pysäkin välillä.

Poikkeusaikataulut

Tarkistathan etukäteen mahdolliset poikkeuspäivät kuljetuksissa. Poikkeuksia aiheuttavat esimerkiksi urheiluiltapäivät ja muut koulujen erikoisaikataulut.

Kouluun.fi

Liperin kunnassa on käytössä Movit-palvelu, joka on henkilökuljetusten suunnitteluun kehitetty sähköinen järjestelmä.

Kouluun.fi on Movitin huoltajille suunnattu palvelu koulukuljetusten aikataulujen tarkasteluun. Palvelusta näkyvät seuraavat tiedot:

  • kuljetuksen lähtöaika
  • kuljetuksen lähtöpaikka
  • kuljetuksen suorittavan auton nimi

Tiedot ovat aina reaaliaikaisia.

Kuljetuksia voi tarkastella tulevan kahden viikon ajalta. Näiden lisäksi huoltajalla on mahdollisuus perua oppilaan kuljetuksia. Walttikorteilla kulkevien oppilaiden osalta järjestelmästä ei näy tieto oppilaan kyytiin ottamisesta tai kyydistä jättämisestä.

Palveluun kirjautuminen

Kouluun.fi on pilvipalvelu, joka toimii osoitteessa https://kouluun.fi. Erillistä sovellusta palveluun ei ole, mutta palvelu sopii erityisen hyvin älypuhelimella käytettäväksi. Liitä tällöin sivu kirjanmerkiksi aloitusnäyttöön, jolloin palvelun käyttö jatkossa on helpompaa.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla palveluun liitytään kutsulinkin kautta ja tunnistaudutaan pankkitunnuksilla.

Tunnistaminen tapahtuu Väestörekisterikeskuksen (VRK) tarjoaman suomi.fi -tunnistuspalvelun kautta. Tämän jälkeen käyttäjä voi luoda itselleen salasanan, jolla tunnistautuu jatkossa.

Oppilaan tietojen liittäminen käyttäjätunnukseen

Tunnistautunut käyttäjä voi tarkastella palvelusta matkustajia, joihin on saanut oikeuden. Kutsulinkin avulla rekisteröityessä huoltajan tiliin liitetään automaattisesti huollettaviensa matkatiedot. Mikäli kaikki huollettavat eivät näy palvelussa, uusi matkustaja lisätään syöttämällä järjestelmään käyttöoikeuskoodi.

Koodit toimitetaan huoltajille tekstiviestitse siihen numeroon, jonka huoltaja on ilmoittanut koulukuljetusten järjestäjälle. Vaihtoehtoisesti koodin voi pyytää suoraan kuljetusten järjestäjältä.

Käyttöoikeuskoodi on aina henkilökohtainen, ethän luovuta sitä muille. Koodin voi ottaa käyttöön vain kerran.

Jos huoltajia on useampia, voit pyytää lisää koodeja ajojärjestelystä. Yksi koodi vastaa yhtä oppilasta.

Matkan peruminen

Palvelussa voi peruuttaa valitsemansa matkan tai kaikki matkat tietyltä aikaväliltä. Peruutukselle tulee antaa syy, jotta virheellisiltä vahinkoperuutuksilta vältytään. Syyksi riittää esimerkiksi ”poissa”. Mikäli matka perutaan virheellisesti, tulee tästä ilmoittaa viipymättä kuljetusten järjestäjälle.

Matkan voi perua palvelun kautta siis vain kerran.

Palvelu välittää peruutuksen välittömästi ajojärjestelyyn ja kuljettajalle.  Matkan peruuttaminen ei korvaa koululle oppilaan poissaolosta tehtävää ilmoitusta.

Kuljettajien yhteystiedot

L1 Eino Väisänen                        045 359 1440

L2 Jukka Tolvanen                      050 472 2017

L3 Toimi Jauhiainen                    050 472 2207

 

V1 Juha Peräkasari                     050 408 6852

V2 Timo Roivas                           050 439 0139

V3 Matti Lihavainen                   050 467 1498

V4 Hannu Ikonen                         050 412 3113

 

Y1 Heikki Frimodig                      050 406 9827

Y2 Markku Tarvainen                  050 408 0199

Y3 Kari Majoinen                        050 462 1602

Y4 Joni Matilainen                       050 472 2158

Y5 Timo Leskinen                        050 406 2325

 

M1 Jari Muuttoranta                    050 306 5429

S1 Sami Hänninen                        040 589 9229

 

Koulukuljetukset katso myös nämä

Yhteystiedot

Riitta Lappalainen

Hyvinvointijohtaja
 040 834 7185
riitta.lappalainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Maija Niemeläinen

Hallintosihteeri
 050 407 9575
maija.niemelainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute