Jätehuolto pääkuva

Navigaatiovalikko

Jätehuollon laskeutumissivun sisältö

Jätehuolto

Jätehuoltoyhtiö Puhas Oy palvelee Liperin kunnan asumiseen liittyvissä jätehuoltoasioissa.

Liperissä asumiseen liittyvät jätehuoltopalvelut järjestää kunnallinen jätehuoltoyhtiö Puhas Oy. Puhas vastaa jäteastioiden tyhjennyksistä, jätteiden kuljetuksesta ja käsittelystä sekä vaarallisten jätteiden jätehuollosta ja ylläpitää osaa ekopisteistä.

Kaikkien Liperin kunnan alueella olevien kiinteistöjen tulee liittyä järjestettyyn jätehuoltoon. Jätehuollon järjestämisessä kiinteistöillä on kolme vaihtoehtoa:

  • oma jäteastia
  • kimppa eli yhteinen jäteastia naapurin tai muun lähikiinteistön kanssa
  • aluekeräyspisteen käyttö

Kompostointi-ilmoitus

Jäteasetus (987/2021) velvoittaa vuoden 2023 alusta tekemään kirjallisen ilmoituksen biojätteen kompostoinnista kiinteistöllä kunnan jätehuoltoviranomaiselle. Tiedot on annettava kahden kuukauden sisällä biojätteen kompostoinnin aloittamisesta. Myös kompostoinnin lopettamisesta on ilmoitettava kahden kuukauden sisällä lopettamisesta. Ilmoitus on voimassa viisi vuotta, ja ilmoitus on uusittava, jos kompostointi jatkuu.

Lue lisää biojätteen käsittelystä tästä linkistä.

Käytännössä kompostointi-ilmoitus tehdään Joensuun alueellisen jätelautakunnan toimialueella Puhakselle, joka ylläpitää kompostointirekisteriä viranomaisen puolesta.

Kompostointi-ilmoituksen voit tehdä joko Puhaksen sähköisessä asioinnissa tai täyttämällä Puhaksen nettisivulla olevan lomakkeen. Lomakkeen voi lähettää myös sähköpostin liitteenä osoitteeseen asiakaspalvelu@puhas.fi. Muista tallentaa lomake ennen sähköpostiin liittämistä.

Asiakaspalvelu

Kiinteistön jätehuoltoon liittyvissä asioissa ota yhteyttä Puhas Oy:n asiakaspalveluun: p. 013 318 198, asiakaspalvelu@puhas.fi.

Valvonta ja viranomaistehtävät

Jätehuollon viranomaistehtävät hoitaa Joensuun alueellinen jätelautakunta. Lautakunta päättää muun muassa jätehuoltomääräyksistä, jätetaksasta ja siitä, millainen jätehuollon palvelutaso kuntalaisille tarjotaan. Alueellisen jätelautakunnan jäsenet löydät alla olevasta linkistä.

Jätehuollon valvonta kuuluu kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle, joka valvoo muun muassa roskaamiskiellon ja jätehuoltomääräysten noudattamista sekä jätteenkäsittelyn asianmukaisuutta.

Kunnan ympäristönsuojeluviranomaiseen voit olla yhteydessä esimerkiksi silloin, kun haluat ilmoittaa epäasianmukaisesta jätteenkäsittelystä kuten jätteiden poltosta tai huomaat jossain roskaantuneen alueen.

Katso myös nämä jätehuolto

Yhteystiedot

Sari Kettunen

ympäristötarkastaja
 0400 428 653
sari.kettunen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute