Kulttuuri ikäihmiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Ikäihmiset, sisältö

Ikäihmiset

Ikäihmisille suunnattu virkistys- ja kulttuuritoiminta on Liperin kulttuuritoiminnan keskiössä.

Ikäihmisten neuvosto toteuttaa niin kutsuttua KUHA-hanketta, jonka avulla toteutetaan kulttuuritapahtumia vanhuspalvelulaitoksissa asuville vanhuksille.

Ikäihmisten neuvoston tiedot löydät tästä.

Muita ikäihmisten neuvoston toteuttamia tapahtumia ovat erilaiset luentotilaisuudet ja virkistysretket.

Liikenneluotsin vinkki ikäihmisten turvalliseen liikkumiseen

 • Kohti vuoden pimeintä aikaa - näkyvyys kuntoon! Lue tärkeää asiaa pimeällä liikkumisesta tästä.
 • Katso Liikenneturvan vinkit turvalliseen pysäköintiin tästä.
 • Pysy pystyssä talvikelillä. Liikenneturva muistuttaa liukastumisten ehkäisemisestä, lue lisää tästä.
 • Valkeat maisemat ympäröivät liikenteessä - kiinnitä huomio havainnointiin, lue lisää tästä.

Vuoden senioriteko

2023 Päiväkuntoutusohjaaja Riitta Turunen

Hyvinvointialue Siun soten päiväkuntoutusohjaaja Riitta Turunen tuli Liperiin töihin vuonna 2010 ja hän oli heti vahvasti luomassa ja suunnittelemassa yhdessä moniammatillisen työryhmän kanssa silloista ikääntyvien neuvontakeskusta ja sen myötä kehittynyttä uudenlaista toimintaa, päiväkuntoutustoimintaa.

2022 Liisa Karttunen

2021 Liperin Sydänyhdistys

2020 Liperi-Seura, Liperin hieno historia -luentosarja

2019 Perhekoti Jäntti-Ratilainen

2018 Suomen Punaisen Ristin Liperissä toimivat osastot

Vaara-kirjastojen kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu niille asiakkaille, jotka eivät terveydellisistä syistä tai korkean iän vuoksi voi itse asioida kirjastossa.

Käytettävissä on koko Vaara-kirjastojen aineisto: kirjat, lehdet, äänikirjat, isotekstiset kirjat, selkokirjat, musiikki- ja kielikurssiäänitteet, Celia-äänikirjat sekä elokuvat. Kotipalvelu on asiakkaalle maksutonta.

 Asiakkaan tulee täyttää ilmoittautumislomake ja palauttaa se kirjastoon. Tulostettavan lomakkeen voit avata tästä linkistä.

Liperin kirjastojen osalta Kotipalvelusta antaa lisätietoja Arja Kiiskinen, p. 050 330 4017. Voit lukea tarkemmin Kotipalvelusta myös Vaara-kirjaston verkkosivuilta!

Ikäihmisten neuvoston muistiot, kulttuuri, sisältö

Ikäihmisten neuvoston muistiot

Voit avata tai ladata alta ikäihmisten neuvoston muistiot. Muistiot löytyvät myös Neuvostot ja toimikunnat -sivulta, jonne pääset joko edelläolevasta linkistä tai jokaisen sivun alareunassa olevasta valikosta.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Asiakirjat
Näytetään tulokset 1 - 10 / 23
 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • Kulttuuri ikäihmiset katso myös nämä

  Uutisen lisäys (ylläpito)

  angle-left Viinijärven kirjaston tiloihin ja omatoimiasiointiin muutoksia toukokuusta alkaen

  Viinijärven kirjaston tiloihin ja omatoimiasiointiin muutoksia toukokuusta alkaen

  Viinijärven kirjasto on suljettuna 6.5.–2.6. Omatoimi tulee olemaan pois käytöstä sekä kirjaston muuton että väistötiloissa toimimisen ajan.

  Viinijärven koulun purku- ja rakennustyömaa vaikuttaa myös Viinijärven kirjaston toimintaan. Kirjasto muuttaa väistötiloihin Viinijärven päiväkodin puoleiseen siipeen, entiseen luokkatilaan.

  Muuton vuoksi kirjasto on suljettuna 6.5.–2.6. välisen ajan. Kirjastoon kuljetaan tuon jälkeen koulun ja päiväkodin sisäpihan kautta, päiväkodin ja esiopetuksen kanssa samasta ovesta.

  Viimeisen aukioloviikon ajan (29.4.–5.5.) kirjastolla on käytössä vain nykyisen sisäpihan oven vieressä oleva palautusluukku.

  Eräpäivät siirtyvät automaattisesti

  Viinijärven kirjastossa aineiston eräpäivät on siirretty muuton yli ja eräpäivä on 10.6. Viinijärven kirjastoa ei voi valita varausten noutopaikaksi 19.4. alkaen. Sen jälkeen varausten noutopaikaksi tulee asiakkaan itse valitsema kirjasto. Kesäkuussa Viinijärvi palautuu jälleen noutopaikkavaihtoehdoksi.  

  Muuton ajan Viinijärven kirjaston puhelin pysyy käytössä ja siihen vastataan ma-pe klo 10–15. Kirjastoon saa yhteyden myös sähköpostilla viinijarvenkirjasto@joensuu.fi. Lisäksi kirjastoasioita voi hoitaa missä tahansa Vaara-kirjastojen toimipisteessä ja verkkokirjaston chatissa.

  Väistötilat käytössä 3. kesäkuuta alkaen

  Väistötila aukeaa maanantaina 3.6. päiväkodin tiloissa. Väistötila-aikana omatoimikirjasto ei ole käytössä, vaan kirjasto palvelee ainoastaan henkilökunnan palveluaikoina. Omatoimiasiakkaat voivat käyttää muita Pohjois-Karjalan omatoimikirjastoja samalla sopimuksella. Lähimmät omatoimikirjastot Viinijärven asiakkaille ovat Ylämyllyllä, Liperin kirkonkylällä ja Outokummussa. Omatoimikirjasto otetaan Viinijärvellä käyttöön jälleen remontin jälkeen. 

  Kirjasto tulee toimimaan väistötiloissa siihen asti, että uusi koulu- ja kirjastorakennus valmistuu, eli näillä näkymin ainakin syksyyn 2025 asti. Lisätietoja kirjaston toiminnan muutoksista kerrotaan Vaara-kirjastojen ja Liperin kunnan kanavissa aikataulujen tarkentuessa ja purku- ja rakennustyömaan edetessä.

  Tiedotetta täydennetty 4.4.2024.

  Viinijärven kirjaston sisätilaa, kirjahyllyjä ja nojatuoli, kuvan omistaa Vaara-kirjastot

  Lisätietoja:

  Yhteystiedot

  Riitta Linkola

  kulttuuri-vapaa-aikaohjaaja
   0400 585 539
  riitta.linkola@edu.liperi.fi
  Varolantie 3, 83100 Liperi

  SOME painikkeet

   

  Sivu arviointi ja palaute