Navigaatiovalikko

Hevosurheilu, sisältö

Hevosurheilu Liperissä

Liperi tarjoaa hyvät puitteet hevosharrastajille.

Kunnastamme löydät harrastemahdollisuuksia ravi- ja ratsu-urheiluun, valmentautumiseen sekä kuntouttavaan toimintaan hevosten kanssa.

Liperin Hevosystäväinseuran ylläpitämä harjoitusravirata sijaitsee osoitteessa Lamminkankaantie 14, Liperi.

Liperin ratsastajat ry on Suomen ratsastajainliiton hyväksymä jäsenseura.

Ratsastustallit:

Hyvinvointia Heiskalan Hoppalasta/Heiskalan Hoppala
Heiskalan Hoppala on sosiaalipedagoginen, hyvinvointiin keskittyvä talli, joka tarjoaa hevosavusteisia palveluja ja islanninhevosvaelluksia. Talli on esteetön ja se tarjoaa muun muassa erilaisia hyvinvointipalveluja, leiritoimintaa ja ratsastusvaelluksia eritasoisille ratsastajille, sekä kiireetöntä kohtaamista hevosten ja luonnon parissa.
Liperintie 98 D, Liperi

Liperin Ratsastuskeskus
Liperin Ratsastuskeskus on Suomen ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu. Ratsastuskoulutoiminnan lisäksi Liperin Ratsastuskeskus tarjoaa valmennusta ja täysihoitopaikkoja hevosille. Tallilla on puurakenteinen maneesi ja valaistu ratsastuskenttä.
Päivänkämmen 8, Liperi.

Ravivalmennusta:

Taulio Stable Oy

Taulio Stable on hevosten valmentamiseen erikoistunut ravitalli. Tila sijaitsee Liperissä, Liperin harjoitusraviradan läheisyydessä.

Lamminkankaantie 14 A, Liperi.

Hevosurheilu katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kouluverkko-, varhaiskasvatus- sekä ulko- ja liikuntapaikkaselvitykset käynnissä

Kouluverkko-, varhaiskasvatus- sekä ulko- ja liikuntapaikkaselvitykset käynnissä

Esittelytilaisuudet selvityksistä kuntalaisille ja henkilöstölle pidetään toukokuussa. Kunnanvaltuusto käsittelee verkostoselvityksiä kesäkuun kokouksessaan.

Liperin kunnassa on käynnistetty kunnanvaltuuston päätöksen (18.12.2023 § 77) mukaisesti kouluverkko-, varhaiskasvatus sekä ulko- ja liikuntapaikkaselvitysten laatiminen. Selvitystyö on käynnistynyt lautakuntien päätöksillä tammikuussa ja jatkuu koko kevään. Kunnanvaltuustolle verkostoselvitykset tuodaan käsiteltäväksi 24.6.2024.

Verkostoselvityksiä laaditaan talouden tasapainottamisen toimenpiteenä, mutta verkostoa on syytä tarkastella myös koko kunnan lasten määrän vähentyessä. Syntyvyys on koko valtakunnassa selvästi laskenut ja tällä on suora vaikutus varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestämiseen kunnissa.

Verkostoselvityksillä pyritään löytämään taloudellisesti kestävä malli varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen järjestämiseen tulevaisuudessa. Tarkemmalla ulko- ja liikuntapaikkaselvityksellä saadaan kartoitettua kunnan tarpeita vastaava kokonaisverkosto, jota kunnan on taloudellisesti ja toiminnallisesti mahdollista ylläpitää kuntalaisille hyvässä kunnossa.

Selvityksiä varten perustetut työryhmät ovat kokoontuneet säännöllisesti ja nykytilan kartoitusta on tehty laajasti. Verkostoselvityksissä kartoitetaan väestöennusteita, henkilöstökuluja ja -vaikutuksia, tukipalveluiden kokonaisuutta, kiinteistöjen kuntoa ja peruskorjaustarpeita sekä kiinteistöjen hoito- ja energiakustannuksia.

Koulu- ja varhaiskasvatusselvityksessä tarkastellaan myös varhaiskasvatussuunnitelman ja opetussuunnitelman vaatimuksia ja oppimisen ja kasvatuksen tuen järjestämistä.  Kokonaisuudesta laaditaan lapsivaikutusten arviointi. Lapsivaikutusten arvioinnissa tarkastellaan erilaisten vaihtoehtojen ja mahdollisten muutosten vaikutusta lapsiin ja nuoriin.

Koulu- ja varhaiskasvatusselvitysten tueksi on tilattu kuntoarviot Salokylän ja Mattisenlahden kouluista sekä Ylämyllyn koulun Jyrin yksiköstä aiemmin tehtyä kuntotutkimusta täydentävä tutkimus. Lisäksi kuntoarviot on tilattu Paloaukean päiväkodista sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton ylläpitämän päiväkodin kiinteistöstä.

Kunnanhallitus, hyvinvointilautakunta ja elinympäristölautakunta sekä talous- ja strategiatyöryhmä ovat saaneet kokouksissaan tietoa selvitystyön etenemisestä. Toukokuun aikana järjestetään lautakuntien ja kunnanhallituksen iltakoulu selvitysten kokonaisuudesta. Myös kuntalaisille ja henkilöstölle esitetään selvitystyön kokonaisuutta ja mahdollisia vaihtoehtoisia palveluiden järjestämisen malleja toukokuun loppupuolella.

Jos verkostoselvityksen myötä tulee esille koulu- tai päiväkotiverkoston muutostarpeita, valmistellaan niistä erilliset prosessit valtuustokäsittelyn jälkeen.

Puinen puheenjohtajan nuija pöydällä.

Lisätietoja:

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute