Kulttuuritapahtumat pääkuva

Navigation Menu

Kulttuuritapahtumat, sisältö

Kulttuuritapahtumat Liperissä

Kulttuurikalenteri ja LiperiOpas

Liperin kulttuurikalenteri julkaistaan tammikuussa ja syyskuussa. Kokoamme kalenteriin ennakkotietojen perusteella kaikki Liperin kunnan alueella toteutettavat kulttuuritapahtumat.

Avaa allaolevasta linkistä syksyn 2019 kulttuurikalenteri.

LiperiOpas julkaistaan joka toinen vuosi toukokuussa ja se sisältää julkaisuvuoden kesän tapahtumakalenterin. LiperiOpas jaetaan jokaiseen talouteen Liperissä toukokuussa 2019.

Kesän Tapahtumakalenteri julkaistaan LiperiOppaan välivuosina. Seuraava Tapahtumakalenteri julkaistaan toukokuussa 2020.

Ajankohtaista juuri nyt:

Ke 18.9. klo 11.00 Päiväkino: Talo meren rannalla. Vapaa pääsy. Liperin SPR:n keittämät kahvit klo 10.30 (3e)

Ranskalaismestari Robert Guédiguianin lämmin draamaelokuva TALO MEREN RANNALLA vie katsojan Välimeren rannalle Marseilleen, jossa vanha herra omistaa pittoreskin huvilan. Hänen kolme keski-ikäistä lastaan kokoontuu tutulle kotitalolle isän viimeisiksi päiviksi. Pariisilaistunut Angela on tehnyt uran näyttelijättärenä, Joseph on hiljan rakastunut itseään nolostuttavissa määrin nuorempaan naiseen ja Armand, sisarusparvesta ainoa, joka on jäänyt kotikonnuille läpi vuosien, pitää hengissä perheen pientä rantaravintolaa. Päivät lapsuudesta tuttuakin tutummalla rannalla saavat sisarukset punnitsemaan mitä vuodet ja vuosikymmenet ovat heille antaneet – ja mitä ottaneet. Ja mitä heille on jäänyt perinnöksi isältä, jonka humaaneista ideaaleista on maailman muuttuminen ottanut mittaa.

Elämää tutkiskeleva, haikeansuloinen ja viisas elokuva sijoittuu Marseilleen, ranskalaisen ohjaajaveteraani Guédiguianin rakastamaan kotimaisemaan. Luotettuja ovat myös hänen näyttelijänsä Ariane Ascaride, Gérard Meylan ja Jean-Pierre Darroussin sekä rikkumaton uskonsa perheeseen, rakkauteen ja ihmisen hyvyyteen.

 

La 21.9. klo 19.00 Kaikki pelastettu - monologi. Liput 10 e. Penttilä-sali, Koulukuja 1, Liperi
Kaikki pelastettu on Joensuun kaupunginteatterin ja Ihmisen teatterin yhteistuotanto ja se on saanut erinomaisen vastaanoton ja sen ajankohtaista aihetta ja positiivista tunnelmaa on kiitelty runsaasti.
Esitys on Joensuun kaupunginteatterin näyttelijä Jukka Moskuvaaran kirjoittama. Moskuvaara on aiemmin kirjoittanut muun muassa Joensuussa kantaesitetyt ammattiteatteri-näytelmät Ura ja Voimatarina.
Kaikki pelastettu jatkaa Moskuvaaralle ominaista tyyliä, jossa kerrotaan ja kuvataan suomalaista identiteettiä eri kulmista. Esityksen työryhmä on tehnyt Moskuvaaran tekstistä hienon näytelmän, joka koskettaa ja naurattaa ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Pirkko Kurikan ja Tuire Hindikan ohjaamassa esityksessä näyttelee Joensuun kauunginteatterissa vieraillut ja Ihmisen teatterista tunnettu näyttelijä Toni Riihiluoma
Esitys piirtää nuoren suomalaisen perheenisän kuvan, joka ei rakennu saunan, sisun, talvisodan ja koskenkorvan varaan

Liperiläisiä kulttuuritapahtumia

Vuosittain toistuvia tapahtumia:

Asset Publisher

Riitta Linkola

Vapaa-aikaohjaaja
0400 585 539
riitta.linkola@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute