Blogit pääkuva

Navigaatiovalikko

Blogi sisältö

angle-left

Blogit

Viestinnän kielikylvyssä

Kesäloma häämöttää edessä ja loman aikana on hyvä sulatella kulunutta puolta vuotta ja kaikkea opittua!

Juuri, kun luulee olevansa viestinnän kanavilla monessa mukana, huomaa opiskelevansa taas jotain uutta. Nyt se on LinkedIn. Kunnanjohtajan työhön on oman uuden lisänsä tuoneet viime vuosina viestintä ja kuntatoiminnan näkyväksi tekeminen. ”Jos et ole somessa eri kanavilla, et ole olemassa”, on tuttu lausahdus meille monelle kuntajohtajalle.

Kun aloitin koulutoimenjohtajana vuonna 1989 Kaavilla, muistan, kuinka koulunjohtajille lähetettävään kirjeeseen piti ahtaa kaikki mahdollinen tulevan kuukauden agendalla oleva ja kun kirjeen sai kaikkine kopioineen ja kaavakkeineen Postin jaeltavaksi, vaikka torstaina, niin ensimmäisiä yhteydenottoja saattoi odottaa seuraavan viikon maanantaina tai tiistaina.

Hieman muutosta on siis tapahtunut tämän päivän viestintään nähden! Tämä onkin tuonut omat haasteensa jokapäiväiseen toimintaamme. Itse kuntajohtajina yritämme ennakoida oman organisaation asiavalmistelua, vuoropuhelua ja päätösten pohjalta nousevaa keskustelua. Viestintä on hyvin lähellä osallisuuskokemusta.

Vaihe vaiheelta olen opiskelut eri kanavien käyttäjäksi ja huomaan, että alan jo ajatella, että mille kanavalle minkäkin tyyppinen viesti tai asiakokonaisuus voisi olla mielenkiintoinen. Tavoittelenko asukkaita, tavoittelenko viestinnän alalla toimivia vai rekrytoivia yrityksiä? Yhdessä vaiheessa meinasin läkähtyä, kun ajattelin, että ”kaikki kaikille kaikkialla”. Ei se niin varmaankaan mene. Voin sanoa, että tämänkään oivaltaminen ei ole tapahtunut vuodessa eikä kahdessa.

Niin kuin kielten saksan kieltä opiskellaan "eri kanavalla" kuin englannin kieltä, niin myös tätä viestintää lienee syytä ajatella, millä kanavalla kannattaa viestiä mitäkin!

Ja mikä onnenpotku, aina löytyy työpaikaltamme niitä viestinnän saloihin ja eri tulokulmiin paremmin perehtyneitä osaajia, joiden puoleen voi kääntyä hakemaan oppia ja sparrausapua oman profiilin tekemisessä.

Olen ajatellut, että ihmisethän näitä kaikkia asioita tekevät, niin miksi en minäkin oppisi. ”Oppia ikä kaikki”, eikös se niin mene?

Kesäloman kynnyksellä

Hannele Mikkanen

Kunnanjohtaja

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Kohti uusia haasteita

Vuoden vaihteessa minulle tarjoutui hieno mahdollisuus vaihtaa työtehtäviä ja siirtyä eri...

Miten sinä varaudut vanhuuteen?

Tämän päivän ikäihmiset ovat joutuneet ja oppineet tekemään työtä, huolehtimaan omaisista,...

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute