Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Nuorten paikan sijainniksi tutkitaan Vartiopolkua

Nuorten paikan sijainniksi tutkitaan Vartiopolkua

Suunnitellulle alueelle Vartiopolun varteen on vireillä kaavamuutos.

Liperiin suunnitellun nuorten paikan sijainniksi tutkitaan Vartiopolkua Ylämyllyllä. Asiasta päätti elinympäristölautakunta kokouksessaan 16.1.2024.

Vartiopolun varsi on voimassa olevassa kaavassa lähivirkistysaluetta (VL). Alue on merkitty oheiseen kaavaotteeseen punaisella katkoviivaympyrällä.

Alueelle on vireillä kaavamuutos, jossa tutkitaan urheilu- ja virkistysrakentamisen mahdollisuuksia esimerkiksi pallohallille. Nuorten paikka tulisi olemaan tulevaisuudessa osa tällaista kokonaisvaltaista aluesuunnitelmaa.

Kunta tutkii seuraavaksi nuorten paikan rakentamisen ja luvittamisen edellytykset. Ensiksi laaditaan tarvittavat alustavat suunnitelmat ja selvitykset sekä arvioidaan hankkeen vaikutukset lähialueisiin. Kun tulokset ovat selvillä, niistä tiedotetaan vaikutusalueen asukkaita ja toimijoita. Vasta sen jälkeen hanke etenee varsinaiseen lupaprosessiin (rakennuslupa tai toimenpidelupa) tai osoitetaan tarvittaessa kaavassa ennen rakentamista.

Hanketta ja sen etenemistä voi seurata Liperin kunnan nettisivuilla vireillä olevissa kaavoissa https://www.liperi.fi/vireilla-olevat-kaavat koko lupaprosessin ajan.

Mahdollinen palaute tulee toimittaa 2.2.2024 klo 15 mennessä sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@liperi.fi tai kirjallisesti osoitteeseen Liperin kunta, Kunnanhallitus, Varolantie 3, 83100 LIPERI.

Lapset pitävät hauskaa ulkona talvella.

Lisätietoja