Esiopetus pääkuva

Navigaatiovalikko

Esiopetus sisältö

Esiopetus

Esiopetus on osa lapsen oppimisen polkua.

Vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista kaikilla lapsilla on oikeus osallistua esiopetukseen 700 tuntia vuodessa. Esiopetusta järjestetään pääsääntöisesti kouluvuoden rytmin mukaisesti viitenä päivänä viikossa neljä tuntia kerrallaan klo 9–13.

Esioppilaiden lomat ovat pidempiä kuin koululaisilla.

Esiopetuksen aikataulu 2018–2019.

Esiopetuksessa tärkeintä on herättää lapsessa kiinnostus oppimiseen.

Liperissä esiopetus toimii kouluilla yhdessä perusopetuksen kanssa. Esioppilaat ja 1-2 luokan oppilaat toimivat yhdessä joustavassa esi- ja alkuopetuksessa. Oppiminen on kokonaisvaltaista, lähtee aina liikkeelle lasten aiemmista kokemuksista ja mielenkiinnon kohteista.

Lasten kehittyviä valmiuksia ja orastavia taitoja viemme esiopetusvuoden aikana yksilöllisesti eteenpäin. Leikki on keskeisin toimintamuoto ja lisäksi käytämme monipuolisia, yksilöllisiä ja osallisuutta tukevia oppimistapoja. Positiivinen pedagogiikka ja lapsen vahvuuksiin perustuva oppiminen ohjaavat toimintaamme.

 

Leikkitoiminta

Aamulla ennen esiopetusta ja iltapäivällä esiopetuksen jälkeen tarvittava varhaiskasvatus on leikkitoimintaa. Leikkitoiminta on  samoissa tiloissa esiopetuksen kanssa joten esiopetus ja leikkitoiminta muodostavat lapselle ehjän päivän.

Esiopetus ja vuorohoito

Vuorohoitoa tarvitseville lapsille räätälöimme esiopetuksen ja leikkitoiminnan tarpeen mukaan. Leikkitoiminnan tuntivaraukseen kuuluu klo 6–18:n välinen aika ja sen ulkopuolisesta ajasta laskutamme erikseen varauksen perusteella.

Yhteystiedot

Thomas Nukarinen

Varhaiskasvatuksen vastaava
040 672 2491
thomas.nukarinen@liperi.fi
Vlijatie 1, 80400 Ylämylly

Anniina Ikonen

Palvelusuunnittelija
0400 428 397
anniina.ikonen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Pasi Suvanto

vastaava lastentarhanopettaja
046 922 7119
pasi.suvanto@liperi.fi
Koulukuja 1, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute