Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Tiedote esiopetuksen kuljetuksista

Tiedote esiopetuksen kuljetuksista

Ilmoita esioppilaan kuljetustarve lomakkeella palvelusuunnittelijalle 11. kesäkuuta mennessä. Tiedot koulumatkaetuutta käyttävistä kaksivuotiseen esiopetukseen osallistuvista lapsista kerätään elokuussa. Saattoavustusta voidaan käyttää myös muiden esioppilaiden kohdalla, jos kuljetusta lapsen kotoa ei voida järjestää.

Esioppilas (2015 synt.) saa maksuttoman kuljetuksen esiopetukseen, jos matka lähimpään esiopetuspaikkaan on kolme kilometriä tai enemmän ja lapsi osallistuu vain esiopetukseen.

Esiopetusaika on maanantaista perjantaihin klo 9–13 (Jyrin esiopetuksessa klo 9:15–13:15). Jos lapsi osallistuu täydentävään varhaiskasvatukseen aamulla ja iltapäivällä, vanhemmat vastaavat kuljetuksesta itse. Kuljetus on mahdollista saada myös osaviikkoisesti. Kuljetukset järjestetään yhdessä perusopetuksen koulukyytien kanssa.

Huoltajan tulee olla saattamassa lapsi auton kyytiin ja ottamassa vastaan, kun paluukyyti saapuu esiopetuksesta. Osa esikoululaisista kulkee Waltti-liikenteessä, jolloin on erityisen tärkeää, että lapsi on huoltajan kanssa ajallaan odottamassa bussia ja huoltaja on vastassa niin, että voi pysäyttää auton kättä heilauttamalla ja näin lapsi jää varmasti pois oikealla pysäkillä.

Lapsi luovutetaan aina aikuiselta aikuiselle.

Esikoululaiselle kuljetus ei tule automaattisesti, vaan lapsen kuljetuksen tarve tulee ilmoittaa kuljetustarvelomakkeella palvelusuunnittelijalle 11.6.2021 mennessä. Jos olet toimittanut lomakkeen alkuvuoden 2021 aikana, sitä ei tarvitse toimittaa uudestaan. Reitit vahvistuvat viimeistään elokuun alkupuolella. Kuljetustarvelomake löytyy verkkosivuiltamme www.liperi.fi/esiopetuksen-kuljetus

Kaksivuotisen esiopetuksen (2016 synt., Paloaukean, Viinijärven ja Lautasuon päiväkodit) ensisijainen koulumatkaetuus on vanhemmille maksettava Liperin koulukuljetussäännön mukainen saattoavustus. Vanhemmat kuljettavat lapsen itse esiopetukseen ja kunta maksaa siitä korvauksen. Saattoavustuksen määrä on kulloinkin voimassa oleva KELA-korvaus oman auton käytöstä.

Tiedot koulumatkaetuutta käyttävistä kaksivuotiseen esiopetukseen osallistuvista lapsista kerätään elokuussa. Saattoavustusta voidaan käyttää myös muiden esioppilaiden kohdalla, jos kuljetusta lapsen kotoa ei voida järjestää.

Esiopetuskokeilun toisena vuonna on mahdollista saada kuljetus, jos yksikkö sijaitsee oman koulupiirin alueella ja kuljetusreitti sinne on olemassa.

Harkinnanvaraisesti kuljetusta voidaan myöntää myös lukuvuonna 2021–2022, jos perheen tilanne sitä vaatii, reitti on olemassa ja lapsen kanssa samalla kuljetuksella kulkee sisarus. Vanhempien kanssa yhdessä arvioidaan, onko viisivuotiaalla edellytykset kulkea turvallisesti koulubussin kyydissä. Näissä tilanteissa ole yhteydessä palvelusuunnittelijaan.

Minibussin takaosa, jossa koulukuljetuksen lisämerkki

Yhteydenotot: