Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia on palannut kiihtymisvaiheeseen

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia on palannut kiihtymisvaiheeseen

Siun sote tiedottaa, että maakunnan koronavirusepidemia on jälleen kiihtymisvaiheessa. Maakunnassa pidetään edelleen voimassa aiemmat suositukset koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Siun sote tiedotti torstaina 25. maaliskuuta 2021, että Pohjois-Karjalan koronavirusepidemian tilanne on huonontunut ja alueellinen tilannekuvatyöryhmä katsoo, että maakunta on kokonaisuudessaan epidemian kiihtymisvaiheessa.

Tartuntojen määrä on kasvanut nopeasti ja niihin liittyy useita joukkoaltistumisia sekä mahdollisia altistumistilanteita erityisesti Joensuun keskustan liikkeissä ja liikennevälineissä.

– Tilanne on valitettavasti selvästi huonontunut. Pääsiäislomat kannattaa nyt todella viettää vain läheisten kesken kotosalla ja välttää muutenkin kaikkea ylimääräistä liikkumista sekä sosiaalisia kontakteja, muistuttaa tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Maakunnassa pidetään edelleen voimassa aiemmat suositukset koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Myös Liperin kunnassa aiemmin voimassa olleet ohjeet ja suositukset ovat edelleen voimassa.

Tilannekuvatyöryhmän päätös kiihtymisvaiheeseen siirtymisestä ei suoraan vaikuta muun muassa ravintolarajoituksiin, sillä niistä päättää Valtioneuvosto erillisesti epidemiatilanteen kehittymisen mukaan.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Muista viisi valttia koronan ehkäisyyn:

  1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona
  2. Pidä yli 2 metrin turvaväli
  3. Pese kädet, yski hihaan
  4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä
  5. Lataa Koronavilkku-sovellus

 

Henkilö pesemässä käsiään lavuaarin äärellä, käsissä saippuavaahtoa