Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Liperin Kirkkolahden paineviemärin uusiminen

Liperin Kirkkolahden paineviemärin uusiminen

Liperin kunta on uusimassa syksyn 2021 aikana Kirkkolahdessa olevan paineviemärin. Työt maa-alueilla alkavat viikoilla 39 ja 40. Vesistön alueelle kohdistuvat työt tapahtuvat viikkojen 41–43 aikana.

Liperin kunta on uusimassa syksyn 2021 aikana Kirkkolahdessa olevan paineviemärin, joka ulottuu entisen meijerin rannasta vastakkaiselle rannalle vanhan sairaalan rannan läheisyydessä olevan jätevesipumppaamon luokse.

Uusimiselle on saatu aluehallintoviraston (AVI) lupa. Lupaehtojen mukaan työtä ei saa suorittaa 1.5.-30.8. välisenä aikana.

Työn suoritus tapahtuu niin että noin 1,3 km:n pituinen, betonipainoilla varustettu muoviputki kelluu veden päällä ja putken vedellä täyttymisen myötä se painuu pohjaan. Rantaosuuksilla putki myös kaivetaan koneellisesti vesistön pohjaan. Jossain vaiheessa työn suoritusta liikennöinti Kirkkolahdella tulee olemaan kokonaan poikki (urakoitsijan arvio muutamia päiviä).

Kunta on valinnut urakoitsijaksi J&M Aavamäki Oy:n Liperistä ja 18.8.2021 pidetyssä työmaakokouksessa urakoitsija ilmoitti aloittavansa työt maa-alueilla vk 40 aikana ja vesistöalueella työt tapahtuisivat viikoilla 42-43 .

Uutista päivitetty 30.9.2021: Työt maa-alueilla alkavat viikoilla 39 ja 40. Vesistön alueelle kohdistuvat työt tapahtuvat viikkojen 41–43 aikana. Tiedotamme erikseen, kun liikennöinti Kirkkolahdella joudutaan katkaisemaan.

Puistonpenkki Liperin Kirkkolahden rannalla, taustalla vesistö

Lisätietoja: