Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarokotusryhmiä laajennetaan 22. toukokuuta

Koronarokotusryhmiä laajennetaan 22. toukokuuta

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on edelleen perustasolla. Lauantaina 22.5.2021 klo 12 koronarokotusajat tulevat varattaviksi tänä vuonna 55 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille.

Koronarokotukset

Siun sote laajentaa koronarokotusten ajanvarausta uuteen ikäryhmään. Lauantaina 22.5.2021 klo 12 koronarokotusajat tulevat varattaviksi tänä vuonna 55 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille. Rokotusvuorossa lauantaista lähtien ovat seuraavat ryhmät:

  • vuonna 1966 tai sitä ennen syntyneet henkilöt 
  • vuonna 1967–2005 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava tai erittäin voimakkaasti altistava sairaus (riskiryhmä 1 ja riskiryhmä 2)
    • rokotettavan henkilön tulee olla täyttänyt 16 vuotta

Uusia aikoja tulee varattavaksi lauantaina 22.5.2021 klo 12 ja maanantaina 24.5.2021 klo 8. Lauantaina varattavissa ovat viikon 21 alun rokotusajat (ma-ti) ja maanantaina avautuvat ajat loppuviikolle (ke-pe).

Rokotusajat ovat varattavissa verkkoajanvarauksen kautta. Linkki ja ohjeet verkkoajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Maanantaisin klo 8 rokotusaika on mahdollista varata myös puhelimitse numerosta 013 330 2131. Puhelinajanvaraus suljetaan, kun jonossa ei ole enää soittajia tai vapaana on vain yksittäisiä rokotusaikoja.

Siun sote lähettää uudelle rokotusryhmälle (vuonna 1962–1966 syntyneille) tekstiviestillä muistutuksen rokotusvuorosta perjantaina 21.5.2021. Tekstiviestin saaminen edellyttää, että henkilö on antanut suostumuksen tekstiviestien lähettämiseen ja että henkilön yhteystiedot ovat ajan tasalla. 

Lisätietoa tekstiviestiluvan antamisesta löytyy osoitteesta https://www.siunsote.fi/tietojen-tarkastaminen-ja-korjaaminen.

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on edelleen perustasolla

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on kokonaisuutena rauhallinen, mutta maakunnan sisällä on suuria alueellisia eroja. Erityisesti Kiteen alueella koronaviruksen ilmaantuvuus on muuta maakuntaa selvästi korkeampi.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina 20.5. arvioimaan tilannetta ja voimassa olevia suosituksia.

Alueelliset suositukset koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi pidetään toistaiseksi ennallaan. Alueellisen exit-suunnitelman suositusten ja rajoitusten purkamiseksi on määrä valmistua 25.5. mennessä.

Suositusten purkaminen on sidoksissa väestön rokotuskattavuuteen sekä epidemiatilanteeseen. Jos epidemiatilanne pysyy rauhallisena, päästäneen mm. etätyö- ja etäopiskelusuosituksia sekä maskin käyttösuosituksia purkamaan aikaisintaan loppukesästä, kun työikäinen väestö on saanut vähintään rokotteen ensimmäisen annoksen.

 

Rokoteruisku hoitajan kädessä