Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Liperin mökkiläiskyselyyn vastauksia 57

Liperin mökkiläiskyselyyn vastauksia 57

Vastaajat pitivät arjen asiointia Liperissä helppona. Kohennusta toivottiin muun muassa kierrätysmahdollisuuksiin.

Liperin kunta toteutti ensimmäistä kertaa oman mökkiläisille ja muille kausiasukkaille suunnatun kyselyn alkuvuodesta 2023. Kyselyn sisältöön voi tutustua alla olevasta linkistä.

Lue tästä Liperin mökkiläiskyselyn vastausten kooste (pdf).

Kyselyssä oli kolme eri osiota, joissa oli erilaisia väittämiä. Näihin vastattiin liukukytkimellä arvojen 0–10 välillä, joista 0 oli huonoin arvosana ja 10 paras. Lisäksi kaikkien osioiden lopussa oli vapaan tekstivastauksen mahdollisuus.

Liperin mökkiläistoimikunta käsitteli kyselyn vastauksia 19.4. kokouksessaan. Vastaajamäärä todettiin pieneksi ottaen huomioon, että kunnassa on yli 3000 vapaa-ajan- ja kausiasukasta. Kyselyllä saatiin kuitenkin pohja, jota käyttää vertailupisteenä seuraavalle kyselylle. Seuraava kysely toteutetaan todennäköisesti kahden vuoden kuluttua ensimmäisestä, eli alkuvuodesta 2025.

Lue tästä Liperin mökkiläistoimikunnan kokousmuistio (pdf).

Nostoja kyselystä

Matalimman keskiarvon vastaukset tulivat väittämiin ”Liperin kunnassa on toimivat liikenneyhteydet” (ka 4,8), ”Liperin kunnassa on riittävästi aktiviteetteja lapsille/nuorille” (ka 5,3), ”Liperin kunnassa on helppo kierrättää” (ka 5,5) ja ”Liperin kunnan verotus on kokonaisuudessaan kohtuullisella tasolla” (ka 5,5).

Korkeimman keskiarvon vastaukset annettiin väittämiin ”Tiedän, mistä löydän tietoa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista Liperissä” (ka 7,1) ja ”Arjen asioiden hoito, kuten kaupassakäynti ja pankkiasiointi sujuu Liperissä helposti” (ka 7,0).

Useimpien vastausten keskiarvo oli kuuden molemmin puolin. Vapaissa tekstivastauksissa vastaajat nostivat esille muun muassa rajallisia kierrätysmahdollisuuksia ja niiden saavutettavuutta, terveydenhoitoon pääsemisen haasteita, julkisen liikenteen rajallisuutta ja mökkikunnan harrastusmahdollisuuksia.

Koivun lehtiä auringonpaisteessa ja sumeasti taustalla ihmisiä istumassa penkillä laiturilla.

Lisätietoja