Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Viinijärven kirjaston tiloihin ja omatoimiasiointiin muutoksia toukokuusta alkaen

Viinijärven kirjaston tiloihin ja omatoimiasiointiin muutoksia toukokuusta alkaen

Viinijärven kirjasto on suljettuna 6.5.–2.6. Omatoimi tulee olemaan pois käytöstä sekä kirjaston muuton että väistötiloissa toimimisen ajan.

Viinijärven koulun purku- ja rakennustyömaa vaikuttaa myös Viinijärven kirjaston toimintaan. Kirjasto muuttaa väistötiloihin Viinijärven päiväkodin puoleiseen siipeen, entiseen luokkatilaan.

Muuton vuoksi kirjasto on suljettuna 6.5.–2.6. välisen ajan. Kirjastoon kuljetaan tuon jälkeen koulun ja päiväkodin sisäpihan kautta, päiväkodin ja esiopetuksen kanssa samasta ovesta.

Viimeisen aukioloviikon ajan (29.4.–5.5.) kirjastolla on käytössä vain nykyisen sisäpihan oven vieressä oleva palautusluukku.

Eräpäivät siirtyvät automaattisesti

Viinijärven kirjastossa aineiston eräpäivät on siirretty muuton yli ja eräpäivä on 10.6. Viinijärven kirjastoa ei voi valita varausten noutopaikaksi 19.4. alkaen. Sen jälkeen varausten noutopaikaksi tulee asiakkaan itse valitsema kirjasto. Kesäkuussa Viinijärvi palautuu jälleen noutopaikkavaihtoehdoksi.  

Muuton ajan Viinijärven kirjaston puhelin pysyy käytössä ja siihen vastataan ma-pe klo 10–15. Kirjastoon saa yhteyden myös sähköpostilla viinijarvenkirjasto@joensuu.fi. Lisäksi kirjastoasioita voi hoitaa missä tahansa Vaara-kirjastojen toimipisteessä ja verkkokirjaston chatissa.

Väistötilat käytössä 3. kesäkuuta alkaen

Väistötila aukeaa maanantaina 3.6. päiväkodin tiloissa. Väistötila-aikana omatoimikirjasto ei ole käytössä, vaan kirjasto palvelee ainoastaan henkilökunnan palveluaikoina. Omatoimiasiakkaat voivat käyttää muita Pohjois-Karjalan omatoimikirjastoja samalla sopimuksella. Lähimmät omatoimikirjastot Viinijärven asiakkaille ovat Ylämyllyllä, Liperin kirkonkylällä ja Outokummussa. Omatoimikirjasto otetaan Viinijärvellä käyttöön jälleen remontin jälkeen. 

Kirjasto tulee toimimaan väistötiloissa siihen asti, että uusi koulu- ja kirjastorakennus valmistuu, eli näillä näkymin ainakin syksyyn 2025 asti. Lisätietoja kirjaston toiminnan muutoksista kerrotaan Vaara-kirjastojen ja Liperin kunnan kanavissa aikataulujen tarkentuessa ja purku- ja rakennustyömaan edetessä.

Tiedotetta täydennetty 4.4.2024.

Viinijärven kirjaston sisätilaa, kirjahyllyjä ja nojatuoli, kuvan omistaa Vaara-kirjastot

Lisätietoja: