Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi lähes 1600 joulukorttia Liperissä

Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi lähes 1600 joulukorttia Liperissä

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12.2020 yhtä aikaa 117 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Suomen iloisin ja suurin joulukorttikampanja keräsi 1590 joulukorttia ikääntyneille Liperin kunnassa.

Liperissä kerätyt kortit on jaettu Viinijärvellä Neliapilaan, Liperissä Konttilanhoviin, Sarastukseen, Iltaruskoon, Penttilänpihaan ja kotihoidon puolelle ja Ylämyllyllä Jyrin hoivakotiin. Keräyslaatikot olivat Liperin, Ylämyllyn ja Viinijärven kirjastoilla sekä Liperin kirjastoautossa.

- Korona-aika on varmasti herkistänyt ihmiset ymmärtämään, mitä on olla yksin ja etäällä perheestä jouluna. Uskon, että nämä lukuisat kortit tuovat iloa ja yhteyttä ihmisten kesken joulun aikaan, Liperin kunnan vapaa-aikaohjaaja Riitta Linkola toteaa.

Ensi kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi peräti 146 185 joulukorttia ikääntyneille. Tavoitteena oli kerätä 50 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa.

Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin ja terveyskeskusten vuodeosastoille. Valtakunnallisesti kortteja on lähetet­ty kampanjaan osallistuneilta paikkakunnilta myös naapurikuntiin, jotka eivät ehtineet ilmoittautua mukaan keräykseen.

- Lähetettyjen joulukorttien määrä on vaikuttava. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa lähimmäisiä ja kokea yhteisöllisyyttä. Kansalaisissa on paljon välittämisen potentiaalia, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa. Kampanjan suojelija, tasavallan presidentti Sauli Niinistö, osallistui puolisonsa Jenni Haukion kanssa myös korttikeräykseen.

- Kampanjaan osallistuneilla paikkakunnilla on tehty hienoa työtä tämän hyvän mielen kampanjan mahdollistamiseksi. Olemme saaneet paljon iloista palautetta kampanjasta, joka on näin suuressa mittakaavassa luonut hyvää joulumieltä valtakunnallisesti, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen Siskot ja Simot ry:stä sanoo.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 117 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Lue lisää kampanjasta ja sen tuloksista: www.siskotjasimot.fi/joulupostia

Lämmin kiitos kaikille joulukorttikeräykseen osallistuneille ja sen mahdollistajille!

Lisätiedot:

Riitta Linkola, vapaa-aikaohjaaja, riitta.linkola@edu.liperi.fi, p. 040 058 5539 (tavoitettavissa jälleen 4.1.2021)
Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen eero.vaisanen@siskotjasimot.fi, p. 050 545 3145
Siskot ja Simot ry, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen sari.turpeinen@siskotjasimot.fi, p. 050 544 5266

Uutisesta korjattu kirjoitusvirhe klo 16:19.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan kuvitusta, piirroskuva tontusta ja joulukoristeista