Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Jokaisessa Liperin koulussa työskentelee nyt koulutettu nepsy-valmentaja

Jokaisessa Liperin koulussa työskentelee nyt koulutettu nepsy-valmentaja

Lasten ja nuorten neuropsykiatriset diagnoosit ovat kasvussa, minkä vuoksi on tärkeää lisätä kasvatus- ja opetushenkilöstön osaamista aiheesta.

16 liperiläistä opettajaa varhaiskasvatuksesta ja perusopetuksesta osallistuivat Neuropsykiatrinen valmentaja -koulutukseen, jonka Liperin kunta ja Liperin opettajien ammattijärjestö hankkivat yhteistyössä Riverian kesäyliopistolta. Ammattijärjestö sai koulutukseen OAJ:n työhyvinvoinnin kehittämisen hankerahoitusta. Koulutuksen myötä jokaisessa Liperin koulussa työskentelee nyt koulutettu nepsy-valmentaja.

Opiskelijat kehittivät osaamistaan muun muassa yleisimmistä neuropsykiatrisista oireyhtymistä, diagnosoinnista, hoidosta ja kuntoutuksesta sekä nepsy-valmennuksesta koulussa ja kotona. He saivat keinoja koulutyön ja toiminnanohjauksen tukemiseen ja tietoa oppimisen apuvälineistä. Kahdeksan kuukautta kestäneen koulutuksen lopputyönä tehtiin omaan työhön liittyvä kehittämistyö, jonka tarkoituksena on jalkauttaa valmentava ohjaus ja ratkaisukeskeiset menetelmät omaan työyhteisöön.

Kasvatus- ja opetushenkilöstön osaamisen lisääminen on tärkeää, koska lasten ja nuorten neuropsykiatriset diagnoosit ovat kasvussa. Neuropsykiatrisia vaikeuksia ovat esimerkiksi ADHD ja ADD, Aspergerin oireyhtymä ja muut autismikirjon häiriöt, kehityksellinen kielihäiriö sekä Touretten oireyhtymä. Koulutus antoi osallistujille valmiuksia ja käytännön työkaluja työskentelemiseen neuropsykiatrisesti oireilevien lasten ja nuorten kanssa.

30 opintopisteen laajuinen Neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus on Neuropsykiatrinen valmentajat ry:n laatusuositusten mukainen ja näin ollen mahdollistaa Neuropsykiatrinen valmentaja -nimikkeen käytön valmistumisen jälkeen.

Ihmiset pitelevät käsiään sisäkkäin kannatellen pientä kasaa multaa, josta kasvaa verso.

Lisätietoja