Joukkoliikenne

Navigation Menu

Joukkoliikenne sisältö

Joukkoliikenne Liperissä

Linja-autot, asiointiliikenne, junat, taksit ja lentoliikenne palvelevat Liperissä.

Linja-autoliikenne

Liperin kunta on osa Joensuun seudun lähiseudun joukkoliikennettä (JOJO), joka toimii Joensuun, Kontiolahden ja Liperin alueilla. Liikenteen järjestämisestä vastaa Joensuun kaupunki, ja liikennettä ajavat Savo-Karjalan Linja Oy:n ja Linja-Karjala Oy:n linja-autot. Liikenteessä on käytössä Waltti-lippu- ja maksujärjestelmä.

 

Liperin alueella kulkee myös ELY-keskuksen Waltti-liikennettä. Waltti-liikenne kattaa tällä hetkellä useita kaupunkiseutuja. Näissä voi matkustaa JOJO:n ta ELY:n Waltti-kortin arvolipulla.

Matkahuollon aikataulut löydät


Viinijärvi–Liperi–Viinijärvi-asiointiliikenne 

Lähtö Viinijärven linja-autoasemalta klo 9.00, paluu Liperin linja-autoasemalta klo 11.30. Auto kulkee Viinijärventien kautta ja pysähtyy matkalla tarvittaessa, myös Liperin terveyskeskuksella.
Kesän ajan asiointiliikenne on maksullinen ja yhdensuuntaisen lipun hinta on aikuisille ja yli 16-vuotiaille 5 €, ja alle 16-vuotialle lapsille 2,50 €.
Katso tarkemmat tiedot
 

Junaliikenne

Liperistä voit matkustaa junalla Liperin Viinijärven asemalta (Asema-alue, 83400 Viinijärvi) tai Joensuun asemalta (Itäranta 12, 80100 Joensuu). Viinijärven asema sijaitsee Joensuu–Pieksämäki-ratayhteyden välillä. 


Lentoliikenne

Lähin lentoasema on Joensuun lentoasema, joka sijaitsee Joensuun ja Liperin rajalla (Lentoasemantie 30, 80140 Joensuu). 

Lentoliikenteen tiedotteet ja aikataulut löydät Finavian Joensuun lentoaseman ja Finnarin verkkosivuilta.

Lentokentältä ei ole suoraa joukkoliikenneyhteyttä Liperiin, mutta linja-autojen jatkoyhteyksien avulla voit matkustaa Joensuun kautta Liperiin. Lentoaseman Helsingin lentovuorojen aikana kulkee linja-autolinja 6, joka kulkee Joensuun linja-autoaseman ja lentoaseman väliä. Aikatauluja ja reittejä voit tarkistaa matka.fi-palvelusta.

Taksiliikenne

Liperin taksitolpat sijaitsevat Liperin Kirkonkylällä (Varolantie 3) ja Ylämyllyllä (Ylämyllyntie 77). Liperin taksit kuuluvat Taksi Itä-Suomen välitykseen, josta taksin voit tilata puhelinnumerosta 0601 10100. 

Kelan korvaamat taksimatkat tilataan Pohjois-Karjalan alueella numerosta 0200 200 55.

Lisätiedot

Valtakunnallisesta Matka.fi-palvelusta voit hakea koko maan linja-auto-, juna- ja lentoliikenteen aikatauluja ja reittitietoja. Matka.fi-palvelun tiedot perustuvat kuntien, kaupunkien, ELY-keskusten ja liikennöitsijöiden Liikennevirastolle lähettämiin aikataulutietoihin.

Lisätietoja Liperin joukkoliikenteestä voit tiedustella kunnan talousjohtajalta.

Innehållspresentatör

Pellervo Hämäläinen

Talousjohtaja
050 464 6663
pellervo.hamalainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute