Etusivu kunta logo ja teksti

Liperi on nuorekas ja uudistuva kunta Pohjois-Karjalassa.

Meille pääset loistavien liikenneyhteyksien kautta joka maailman kolkasta. Meillä on luontoa, palveluita ja yrittäjyyttä, kaikki luonnollisesti lähellä. Liperi on erinomainen paikka asua, työskennellä, yrittää ja viettää vapaa-aikaa.

Asumisen vaihtoehdot ovat monet. Liperissä on kolme taajamaa, joista voit valita itsellesi mieluisimman. Kaikista taajamista löytyvät peruspalvelut ja meillä myös teknologiaa käytetään rohkeasti. Tuemme helppoa arkea! Hyvinvointi, elinvoima ja osallisuus näkyvät kaikessa tekemisessä, sillä Liperiä tehdään yhdessä.

Löydä kotisi Liperistä!

Kysy lisää tonteista Marja-Liisalta, marja-liisa.piironen@liperi.fi, p. 040 630 0944,
ja rakentamisen luvista Kirsiltä, kirsi.kuronen@liperi.fi, p. 040 630 0182.

Liperi selite ja karttaupoke

Liperi

Leipäpitäjän sydän ja juuri on Liperin kirkonkylä. Meiltä löytyy kauppoja, palveluita, kirjasto, lähiliikuntapaikkoja ja ympärillä aaltoilevat vesistöt. Asiointi on helppoa, kun kunnanvirasto löytyy aivan keskustasta ja Liperissä sijaitsee myös terveyskeskuksen sairaala.

Veneilijöille ja kalastajille Liperi tarjoaa monipuolisen verkoston järvenselkiä, poukamia ja rantoja.

Liperin kirkonkylän päiväkoti on luonnollisesti lähellä. Lapsiperheille on tarjolla kehittyvä kouluympäristö. Rakennamme kirkonkylälle uuden alakoulun oppilaiden ja opettajien tarpeita kuunnellen. Samalla tilat palvelevat monipuolisesti kuntalaisia.

Liperi on juureva, luonnonläheinen ja samalla kiinni tässä päivässä ja viimeisimmässä teknologiassa.

Liperi logo

Liperi tontti ja selite

 

 

 

 

 

Kuittiset valitsivat asuinpaikakseen Liperin kirkonkylän. Mikäs täällä on asuessa, kun on maaseudun ja taajaman parhaat puolet ympärillä! Ja naapuritkin ovat yllättävän lähellä. Katso kirkonkylän tunnelmat täältä!

Ylämylly selite ja karttaupoke

Ylämylly

Ylämyllyn alue on Liperin nopeimmin kasvava taajama, josta löytyy runsaasti työpaikkoja pienten, suurten ja hyvinkin suurten yritysten parista. Ylämyllyllä olet keskellä kaikkea – välittömästä läheisyydestä löytyvät niin kaupat, kirjasto, kuntosalit, pankkipalvelut, kahviot, ravintolat, ostoskeskus kuin hammashoitolakin. Myös Liperin uusi yläkoulu valmistuu Ylämyllylle lähivuosina.

Samalla Ylämylly on lähellä hienoja ulkoilu- ja luontokohteita. Pärnävaaran alue tarjoaa laadukkaat puitteet kaikenlaiseen harrastamiseen, esimerkiksi hiihtoon, pyöräilyyn, retkeilyyn ja monipuoliseen ulkoiluun.

Ylämyllylle on helppo tulla. Olemme lentokentän, valtatien ja joukkoliikenteen äärellä, samaan aikaan lähellä ja omassa luonnon rauhassa. Aika ihanteellista, vai mitä?

Liperi logo

Etusivu tyypit ja selite

 

 

 

 

Piiroisen Jannen ja Tiaisen Miran perhe on aktiivista porukkaa. Ylämyllyllä asuvan perheen arjessa sattuu ja tapahtuu, mutta parasta on, että kokemukset voi jakaa yhdessä. Ylämyllyllä ehtii mukaan menoon, vaikka lähtisi vähän myöhemmin liikkeelle, sillä kaikki on luonnollisesti lähellä! Katso, miten päivä käynnistyy Ylämyllyllä.

Viinijärvi, selite ja upoke

Viinijärvi

Viinijärvi on Liperin läntinen taajama, kaunis, leppoisa ja kuitenkin elinvoimainen paikka hyvien liikenneyhteyksien varrella. Olemme olleet uranuurtajia – Viinijärvellä siirryttiin ensimmäisenä joustavaan esi- ja alkuopetukseen.

Viinijärven taajamasta löytyvät ruokakauppa, kirjasto, leipomo-kahvila, koulu ja neuvola. Meillä pysähtyvät myös Joensuu-Pieksämäki-taajamajunat. Keskusta on aivan Taipaleenjoen ja Viinijärven vesistöjen tuntumassa. Tästä on vaikea päästä lähemmäs luontoa!

Viinijärveltä löydät yhteisöllisyyttä: taajamassa on erittäin aktiivinen kyläyhdistys, joka järjestää tapahtumia, tekemistä ja toimintaa ympäri vuoden. Meillä koet kylätunnelmaa nykyajan otteella – yhdessä tehden ja toimien! Viinijärvellä asiat ovat luonnollisesti lähellä.

Liperi logo

Viinijärvi, kuva ja selite

 

 

 

 

 

Susanna Prokkolan ja Heikki Kontkasen perhe löysi tiensä Viinijärvelle. Jos joku luulee, että maalaiselämä käy tylsäksi, voi katsoa miten hommat rullaavat etätöiden, perhe-elämän ja kotirempan keskellä. Kurkkaa tästä Viinijärven parhaat palat!

Lomake

Tontti tiedustelu

Tontti tiedustelu

me vastaamme!

Somejako