YTYÄ pääkuva

Navigaatiovalikko

YTYÄ logokuvat

YTYÄ! – YhteisTYÖLLÄ tuloksiin -hanke

YTYÄ! – YhteisTYÖLLÄ tuloksiin -hanke

Liperin, Kontiolahden ja Polvijärven kunnat sekä Outokummun kaupunki ovat käynnistäneet yhteisen työllisyyshankkeen, joka käynnistyi vuonna 2020 ja jatkuu 30.6.2023 saakka. Hanke toimii tiiviisti kunkin kunnan työllisyyspalvelujen yhteydessä ja hallinnoijana ja päätoteuttajana on Liperin kunta.

 

Työnhakija:

 • haluatko uutta potkua ja uusia ideoita työnhakuusi
 • mietitkö uutta ammattia tai opiskelua
 • pohditko, miten voisit vahvistaa osaamistasi
 • haluatko kohentaa työnhakutaitojasi ja parantaa mahdollisuuksiasi löytää työtä
 • työhönvalmentajamme kanssa voit löytää uutta suuntaa tilanteeseesi

Työnantaja:

 • onko yritykselläsi tarvetta uusien osaajien rekrytointiin mutta ei aikaa hakemusten käsittelyyn ja puhelintiedusteluihin
 • tiedätkö, miten voisit hyötyä erilaisista työllistämisen tukimuodoista
 • pohditko palkkatuen, työllistämisen kuntalisän tai täsmäkoulutusten hyödyntämistä
 • työhönvalmentajamme kanssa voit kartoittaa vaihtoehtoja sekä saada käytännön apua rekrytointiin ja tukien hakemiseen

Ota meihin yhteyttä! Löydät yhteydenottolomakkeen alempaa tältä sivulta!

Mikä on tavoitteemme?

Hankkeen tavoitteena on ennaltaehkäistä työttömyyden pitkittymistä ja pyrkiä työttömyyden katkaisemiseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Tavoitteena on myös lisätä hankekuntien ja yhteistyöverkoston välistä yhteistyötä asiakkaiden palveluprosessien parantamiseksi ja tehostamiseksi.

 • Lisäksi tavoitteena on edistää työnhakijoiden laajemmalle työssäkäyntialueelle työllistymistä, vahvistaa heidän ammatillista osaamistaan ja muita työmarkkinavalmiuksia.
 • Räätälöidyillä valmennuksilla, palveluilla ja tapahtumilla palvellaan yhtä aikaa useamman kunnan alueen työnhakijoiden tarpeita.
 • Vaikutetaan kuntien elinvoimaisuuteen sekä etsitään ratkaisuja ammatilliseen ja alueelliseen kohtaanto-ongelmaan. Työnantajille luodaan matalan kynnyksen työllistämisen palvelumalli, jossa työnantaja saa käytännön tukea ja ohjausta työllistämisen toimenpiteisiin.

Kenelle hanke on suunnattu?

Hankkeen kohderyhmänä ovat Liperin, Kontiolahden, Outokummun ja Polvijärven alueen työnhakijat. Hankkeen tarkoituksena on palvella asiakaslähtöisesti kaikkia työnhakijoita, jotka tarvitsevat ohjausta, neuvontaa tai henkilökohtaisia palveluita saavuttaakseen työelämään tai koulutukseen liittyviä tavoitteitaan.

Lisäksi kohderyhmänä ovat työllisyyttä edistävien palvelujen suunnittelijat, järjestäjät, yhteistyöverkostot, TE-hallinto, ELY-keskus, Siun Sote, Kela, oppilaitokset ja paikalliset yritykset ja muut työnantajat.

Näin sen teemme

Hankkeen keskeisimmät toimenpiteet ovat:

 • Tiivis, yksilöllinen työhönvalmennus työnhakijoille.
 • Erilaisilla palveluhankinnoilla pyritään parantamaan erilaisissa elämäntilanteissa olevien henkilöiden työllistymismahdollisuuksia, vaikuttamaan heidän hyvinvointiinsa ja edistämään yhteiskunnallista osallisuutta.
 • Matalan kynnyksen työllistämisen palvelumallin ”Rekryhautomon” luominen kohtaanto-ongelmaan vastaamiseksi.
 • Yhteiset koulutukset, valmennukset, tapahtumat (työnantajien ja työnhakijoiden tarpeisiin).
 • Uusien ratkaisujen pilotointi liikkuvuuden edistämiseksi ja työllistymisen esteiden poistamiseksi (esim. bussikortit, työvaatteet, kimppakyydit).
 • Yhteisen asiakastietojärjestelmän pilotointi.
 • Alueellisen yhteistyön lisääminen viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa.
 • Kuntien työllisyyspalvelujen tunnetuksi tekeminen luomalla kuntiin matalan kynnyksen palvelupisteet.

Rahoitus

Hankkeen rahoituksesta vastaa Euroopan sosiaalirahasto, Etelä-Savon ELY-keskus sekä toteuttajakunnat. ESR-rahoituksen osuus on 1 933 446 euroa ja kuntien rahoituksen 483 362 euroa.

 

Lomake

Lähetä meille yhteydenottopyyntö!

Syötä kenttään etu- ja sukunimi, puhelinnumero ja mahdollisesti sähköposti.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperin kunnan ohjeet ja suositukset tapaamisten ja tilaisuuksien suhteen

Liperin kunnan ohjeet ja suositukset tapaamisten ja tilaisuuksien suhteen

Kunnan palveluihin liittyvässä asioinnissa kehotamme edelleen käyttämään ensisijaisesti sähköpostia tai puhelinta. Myös kokouksissa ja tapaamisissa suosittelemme käyttämään etäyhteyttä aina, kun se on mahdollista.

Koronatilanteen heikentyessä suosittelemme Liperin kunnassa edelleen etäyhteyksien käyttöä tapaamisissa ja kokouksissa, mikäli se on mahdollista.

Niissä kunnan sisäisissä kokouksissa ja tapaamisissa, missä etäyhteyden käyttö ei ole mahdollista, kehotamme pitämään turvavälit ja käyttämään kasvomaskeja tai visiireitä sekä huolehtimaan erityisen hyvin käsihygieniasta.

Kunnan järjestämissä yleisötilaisuuksissa seurataan aluehallintoviraston ja terveysviranomaisten ohjeita ja suosituksia. Yleisötapahtumissa kävijöille varataan mahdollisuus käsien desinfiointiin ja suositamme vahvasti maskin ja turvavälien pitoa.

Kunnan palveluihin liittyvässä asioinnissa kehotamme käyttämään ensisijaisesti sähköpostia tai puhelinta. Jos asiointi toimipisteessä on välttämätöntä, pyydämme mahdollisuuksien mukaan sopimaan erikseen ajan.

Kehotamme vahvasti yhdistyksiä, järjestöjä ja muita ryhmiä, jotka järjestävät tapahtumia kunnan tiloissa huolehtimaan turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä kasvomaskien käytöstä.

Vapaa-aikapalvelut

Tämän tiedotteen julkaisuhetkellä kunnan liikuntaryhmien toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan. Jos muutoksia tulee, tiedotamme niistä suoraan ryhmien osallistujia ja lisäksi tiedotteet tulevat kunnan verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaviin.

Samoin tiedotamme suoraan salivuorojen varanneita, mikäli koronatilanne ja alueelliset ohjeistukset tuovat muutoksia salien ja liikuntatilojen käyttöön.

Nuorisotyö

Nuorisotalojen toiminta jatkuu tämän tiedotteen julkaisuhetkellä normaalisti. Keräämme edelleen nuorisotaloilla käyvien nimet mahdollista seurantaa ja tartunnanjäljitystä varten. Tietosuojaseloste on luettavissa kunnan verkkosivuilla.

Varhaiskasvatus, esi- ja perusopetus

Kunnan varhaiskasvatus ja esi- ja perusopetus tiedottavat kouluissa, esikouluissa ja varhaiskasvatuksessa olevista mahdollisista altistumisista ja muista koronatilanteen tuomista muutoksista lapsia ja heidän huoltajiaan suoraan Wilman ja TinyAppin kautta. Jaamme yleistiedotteet myös kunnan verkkosivuilla.

Seuraamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksia ja ilmoitamme tarvittaessa muutoksista toiminnassamme.

Liperin kunnan johtoryhmä 30.11.2021

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä pinossa.

Yhteystiedot

Minna Ikonen

Hankekoordinaattori
 050 576 5684
minna.ikonen@liperi.fi
Ylämyllyntie 62B, 80400 Ylämylly

Teija Väisänen

Työhönvalmentaja
 050 469 1391
teija.vaisanen@liperi.fi
Ylämyllyntie 62B, 80400 Ylämylly

Henkilökuva

Helmi Turunen

Työhönvalmentaja
 050 595 0604
helmi.turunen@liperi.fi
Ylämyllyntie 62B, 80400 Ylämylly

Henkilökuva

Mirja Kotivaara

Työhönvalmentaja
 050 441 6800
mirja.kotivaara@liperi.fi
Ylämyllyntie 62B, 80400 Ylämylly

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute