YTYÄ pääkuva

Navigaatiovalikko

YTYÄ logokuvat

YTYÄ! – YhteisTYÖLLÄ tuloksiin -hanke

YTYÄ! – YhteisTYÖLLÄ tuloksiin -hanke

Liperin, Kontiolahden ja Polvijärven kunnat sekä Outokummun kaupunki käynnistivät yhteisen työllisyyshankkeen vuonna 2020. Hanke toimi tiiviisti kunkin kunnan työllisyyspalvelujen yhteydessä ja hallinnoijana ja päätoteuttajana oli Liperin kunta. Hanke päättyi 31.12.2023.

YTYÄ! – YhteisTYÖLLÄ tuloksiin -hanke 2020–2023

Neljän kunnan yhteisessä työllisyyshankkeessa työskenneltiin työllisyyden edistämiseksi Liperissä, Outokummussa, Polvijärvellä ja Kontiolahdella. Hanke toimi tiiviisti kunkin kunnan työllisyyspalvelujen yhteydessä. Hankkeen hallinnoijana ja päätoteuttajana oli Liperin kunta.

Hankkeen kohderyhmänä olivat Liperin, Kontiolahden, Outokummun ja Polvijärven alueen työnhakijat. Lisäksi kohderyhmänä olivat työllisyyttä edistävien palvelujen suunnittelijat, järjestäjät, yhteistyöverkostot, TE-hallinto, ELY-keskus, Siun Sote, Kela, oppilaitokset ja paikalliset yritykset ja muut työnantajat.

Tavoitteena oli edistää työnhakijoiden työllistymistä vahvistaen heidän ammatillista osaamistansa ja muita työmarkkinavalmiuksia; sekä lisätä hankekuntien ja yhteistyöverkoston välistä yhteistyötä asiakkaiden palveluprosessien parantamiseksi ja tehostamiseksi. Hankkeella pyrittiin vaikuttamaan kuntien elinvoimaisuuteen sekä etsittiin ratkaisuja ammatilliseen ja alueelliseen kohtaanto-ongelmaan. Hankkeessa pilotoitiin uusia ratkaisuja liikkuvuuden ja muiden työllistymisen esteiden poistamiseksi. Tavoitteena oli edesauttaa hankekuntien työttömyysasteen laskua valtakunnalliselle tasolle ja vaikuttaa ennaltaehkäisevästi työmarkkinatukikustannusten syntymiseen.

Hankkeen työhönvalmennukseen osallistui hankekunnissa yhteensä 946 henkilöä. Yhteistyössä oli mukana 234 työnantajaa. Verkostokumppaneita oli 66. Asiakkaista 59 % eteni työhön tai koulutukseen.

Hyviin tuloksiin päästiin yksilöllisellä valmennuksella, jossa asiakkaan tilanne kartoitettiin huolellisesti, ja yhdessä asiakkaan kanssa suunniteltiin ja toteutettiin hänelle sopiva kuntoutus-, koulutus- ja/tai työllistymispolku. Työllistyminen edellytti usein asiakkaalta osaamisen kehittämistä sekä valmentajan tukea asiakkaan erilaisissa elämäntilanteessa. Asiakkaille hankittiin mm. työllistymistä edistäviä ammatillisia lyhytkoulutuksia, psykososiaalista lyhytterapiaa, digitaitovalmennusta, bussikortteja työhön/koulutukseen kulkemisen aloittamisen tueksi, tulkkipalveluja ja työvaatteita. Asiakkaille järjestettiin myös työnhaku- ja digitaitoryhmiä. Yhteistyössä Pohjois-Karjalan talous- ja velkaneuvonnan kanssa toteutettiin matalan kynnyksen talousneuvola -palvelua. Työhönvalmentajat olivat asiakkaan tukena pitkilläkin poluilla asiakkaan oman tarpeen mukaan.

Toinen onnistumisen avain oli tiivis yhteistyö yrittäjien ja työllisyydenhoidon palveluverkoston kanssa. Työnantajia tiedotettiin työllistämisen tukipalveluista sekä annettiin tukea rekrytointiin. Yritysten ja oppilaitosten kanssa toteutettiin työvoimakoulutuksia työvoimapula-aloille varhaiskasvatukseen sekä muovi- ja metalliteollisuuteen. Henkilöstöpalveluyritysten kanssa järjestettiin säännöllisesti matalan kynnyksen rekrytointitilaisuuksia. Isompia tapahtumia järjestettiin laajalla yhteistyöllä mm. Joensuun Areenan Työtä -karnevaaliin 3.11.23 osallistui 70 näytteilleasettajaa ja 1200 kävijää. Yhteistyöllä toteutetuilla yrityskampanjoilla tavoitettiin vuositasolla yli 500 yritystä. Kunnissa panostettiin myös kuntien omien palkkatukityöpaikkojen kehittämiseen sekä kehitettiin tukea palkkatuella työllistäville yhdistyksille.

Hankkeen päättyessä 31.12.2023 hankekuntiin luodut työllisyyspalveluiden matalan kynnyksen palvelupisteet jatkavat toimintaansa, ja kunnat jatkavat omilla resursseillaan työhönvalmennusta.

Hankkeen rahoituksesta vastasi Euroopan sosiaalirahasto, Etelä-Savon ELY-keskus sekä toteuttajakunnat. ESR-rahoituksen osuus oli 1 933 446 euroa ja kuntien rahoituksen 483 362 euroa.

Lisätietoja: minna.ikonen@liperi.fi

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Jouluisia tapahtumia ympäri Liperiä, kunnan joulupuuro tarjolla 1.12. kirkonkylällä

Jouluisia tapahtumia ympäri Liperiä, kunnan joulupuuro tarjolla 1.12. kirkonkylällä

Kunnan tarjoama maksuton joulupuuro on tänä vuonna tarjolla kirkonkylän joulunavauksen yhteydessä. Katso uutisesta myös muut joulunavaukset ja jouluiset tapahtumat Liperissä!

Paloaukean joulumyyjäiset lauantaina 25.11. klo 10–13 Ylämyllyllä, Jyrin ruokalassa, Patteristontie 12. Myyjäisten järjestäjänä on Vanhempainneuvosto Rumpu ry. Myytävänä muun muassa joululeivonnaisia ja käsitöitä, lapsille poniajelua ja kaverikoiria rapsuteltavana. Myyntipaikkojen tiedustelu sähköpostitse: vanhempainneuvostorumpu@gmail.com.

Liperin kirkonkylän joulunavaus perjantaina 1.12. iltapäivän aikana. Mukana olevia yrityksiä ja tapahtumia on Liperin Keskustien, Myllypuodin ja Yhteisötalon ympäristössä. Liperin kunta tarjoaa tapahtumassa maksuttoman joulupuuron klo 14–17 Yhteisötalolla, Opintie 2. Lue lisää tapahtumakalenterista.

Joulukorttikampanjan korttiaskartelupaja tapahtuman yhteydessä Liperin kirjastolla, Keskustie 12, klo 12–15. Lue lisää joulukorttikampanjasta tästä uutisesta.

Tervetuloa tonttukylään! Luontoliikuntatapahtuma lapsiperheille lauantaina 2.12. klo 10–12 Käsämässä, Silmutie 9. Tonttukylä on luontoliikuntatapahtuma, johon perheet voivat saapua oman aikataulunsa mukaan. Tapahtuma sijoittuu ammattiopisto Luovin maastoon Käsämän Huttulammelle, jonka ympäri kiertävällä polulla seikkaillaan tonttukylän jouluisten tehtävien parissa. Tapahtuman järjestää Liperin kunnan hyvinvointipalvelut osana AVI:n rahoittamaa Perheet liikkumaan -hanketta yhdessä partiolippukunta Liperin Kokkoveikkojen kanssa.

Viinijärven kylän joulunavajaiset lauantaina 2.12. klo 10–14 Viinijärven koululla, Kirkkotie 4. Myytävänä muun muassa koristeita ja jouluherkkuja. Tapahtuman järjestää Viinijärven kyläyhdistys ry, joka vastaa myös myyntipaikkojen varauksista: viinijarvenkyla@gmail.com, p. 040 416 7010.

Yhteislaulutilaisuus Kauneimpia joululauluja sunnuntaina 3.12. klo 16-19 Liperin Yhteisötalolla. Pääsymaksu 5 euroa sisältää kahvin/teen ja kahvileivän. Kahvitus klo 16 alkaen. Tuotto Yhteisötalon hyväksi. Arpajaiset. Tapahtuman järjestää Eläkeliiton Liperin yhdistys, Liperin Eläkkeensaajat, Liperin Karaokekerho ja P-K:n Syöpäyhdistyksen Liperin paikallisosasto.

Tilamyymälän pikkujoulut Koivulan farmilla torstaina 7.12. klo 15–18, Nivankankaantie 11b, Liperi. Paikalla Joulupukki, myös pipari- ja glögitarjoilu. Tapahtumassa Kahvila Mocca myymässä leivonnaisia. Myynnissä myös kransseja, joulukortteja, suklaataloja ja käsitöitä. Tapahtuman järjestää Koivulan farmi, koivulan-farmilla.webnode.fi.

Joulun taikaa -tapahtuma lauantaina 9.12. klo 15–17 Ylämyllyllä, Tehtaantie 6–8. Arpajaiset, poniajelua, tulennielijä. Myynnissä muun muassa käsitöitä, leivonnaisia ja joulukuusia. Huom! Tapahtuman pysäköinti Ylämyllyn koulun Patteriston yksiköllä (yläkoulu), Laavupolku 2. Tapahtuman järjestää HyvänOlon Mylly, info@hyvanolonmylly.fi.

Hyvän joulun toivotus -joulukonsertti torstaina 14.12. Liperin kirkossa, Tutjuntie 1. Solisteina Nina Kari ja Harri Piiroinen, säestää kanttori Hannele Sorvari. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10 €. Konsertin järjestää Oikea Valinta/Laulaja Nina Kari.

Kauneimmat joululaulut Liperin kirkossa sunnuntaina 17.12. klo 18, Tutjuntie 21.


Tapahtumajärjestäjä: muistathan ilmoittaa tapahtumasi myös maakunnalliseen tapahtumakalenteriin? Sen käyttö on yhdistyksille, järjestöille, yrityksille ja muille toimijoille maksutonta.

Ohjeet tapahtumakalenterin käytöstä löydät suoraan sen etusivulta: https://tapahtumat.pohjois-karjala.fi/fi-FI. Maakunnan, Joensuun kaupungin ja Karjalaisen tapahtumakalenterit ovat linkittyneet toisiinsa, eli riittää, kun täytät tapahtumatietosi vain yhteen!

Kimalteella koristeltu joulukuusen pallo, taustalla muita joulukoristeita

Puuttuuko tapahtumasi? Ota yhteyttä:

Yhteystiedot

Minna Ikonen

Työllisyyskoordinaattori
 050 576 5684
minna.ikonen@liperi.fi
Ylämyllyntie 62B, 80400 Ylämylly

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute