Navigaatiovalikko

Ylämylly: Rannankuja, Korpikuja

Ylämylly: Rannankuja, Korpikuja

Liperin Yrityskiinteistöt Oy:n omistama tontti sijaitsee Rannankujan ja Korpikujan varrella Pärnävaarantien läheisyydessä. Joensuun on matkaa noin 12 kilometriä, Ylämyllyn keskustaan kolme kilometriä ja lentokentälle neljä kilometriä.

Alue soveltuu erityisesti erikoistuneeseen tuotantomuotoiseen yritystoimintaan.

Alueen koko on noin 55 000 neliömetriä, ja tonttikoko on räätälöitävissä yritysten tarpeen mukaan.

Vapaita tontteja:

Tontin numero: 1
Hinta: alkaen 5 e/m² euroa
Lisätiedot: Toimitusjohtaja Pentti Meriläinen p. 040 589 8860 pentti.merilainen@liperi.fi

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Huoltajien vetoomus perhepäivähoidon vuosityöaikaan palaamisesta käsitellään hyvinvointilautakunnassa 14.11.

Huoltajien vetoomus perhepäivähoidon vuosityöaikaan palaamisesta käsitellään hyvinvointilautakunnassa 14.11.

Vetoomuksessa vaaditaan palaamaan entiseen vuosityöaikaan.

Liperin kuntaan on 20.10.2024 saapunut huoltajien laatima vetoomus, jossa vaaditaan luopumaan Liperin perhepäivähoidossa käytössä olevasta 12 viikon tasoittumisjaksosta ja palaamaan entiseen vuosityöaikaan. Vetoomuksen on allekirjoittanut 27 henkilöä. Hyvinvointilautakunta käsittelee vetoomusta kokouksessaan 14.11.

Vuosityöajasta luovuttiin elokuussa 2024

Liperin kunnassa luovuttiin perhepäivähoitajien työajan vuoden mittaisesta tasoittumisjaksosta 5.8.2024 alkaen. Asiaa käsiteltiin keväästä 2024 alkaen yhteistyössä luottamusmiesten ja henkilöstöhallinnon kanssa sekä perhepäivähoitajien työilloissa. Paikallisen sopimuksen irtisanominen käsiteltiin yhteistyötoimikunnassa maaliskuussa.

Työehtosopimuksen mukaan perhepäivähoitajan työajantasoittumisjakson vähimmäispituus on kaksi viikkoa ja enimmäispituus 26 viikkoa. Tätä pidemmästä tasoittumisjaksosta voidaan sopia paikallisesti. Liperin kunnassa on tällä hetkellä voimassa yleisesti käytössä oleva 12 viikon tasoittumisjakso, eikä neuvotteluja jakson pidentämisestä ole esitetty.

Ylitöiden kertyminen työnantajan huolena

Muutoksen taustalla on ollut työnantajan huoli perhepäivähoitajien jaksamisesta ja ylitöiden kertymisestä. Perhepäivähoitajan säännöllinen työaika on keskimäärin 40 tuntia viikossa, mutta moni hoitaja on tehnyt työtä 40–50 tuntia viikossa. Yleinen käytäntö on ollut, että lomia ja tasoittumisvapaita on kasaantunut kesäajalle jopa 8–10 viikkoa.

Yksin tehtävän, fyysisesti raskaan työn tueksi tarvitaan säännöllisiä palautumisjaksoja. Työnantaja ei voi hyväksyä jatkuvaa viikottaista ylityötä eikä säännöllisten tasoittumisvapaiden siirtämistä, jos ylityötä kertyy jatkuvasti. Säännöllisen ylityön aiheuttama kuormitus on työnantajan näkökulmasta työturvallisuusasia.

On myös tärkeää säilyttää perhepäivähoito vaihtoehtona päiväkotimuotoiselle varhaiskasvatukselle. Perheet hakevat lapsilleen paikkaa perhepäivähoidosta tasaisesti. Uusien perhepäivähoitajien saaminen on kuitenkin vaikeaa. Lyhyemmällä työaikajaksolla tavoitellaan sitä, että perhepäivähoitajat jaksavat työssään paremmin ja että perhepäivähoitajan työ näyttäytyisi houkuttelevana vaihtoehtona.

Kysely perheille tulossa alkuvuodesta 2025

Muutoksesta tiedotettiin perheille vasta elokuussa. Hyvinvointilautakunnalle esitetään, että uutta toimintatapaa seurataan muutamien kuukausien ajan. Perhepäivähoitoa käyttäville perheille tehdään alkuvuodesta 2025 kysely, jossa kysytään perheiden kokemuksia varahoitojärjestelyjen toimivuudesta. Asiaa tarkastellaan helmikuussa perhepäivähoidon työillassa, ja lautakuntaa tiedotetaan kyselyn tuloksista.

Lapsia aikuisen kanssa tutkimassa tablet-tietokonetta.

Lisätietoja

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute