Navigaatiovalikko

Elisa Chat - Varhaiskasvatus

Elisa Chat - Varhaiskasvatus (TÄMÄ näkyy vain ylläpitäjälle)

Yksityinen varhaiskasvatus sisältö

Yksityinen varhaiskasvatus

Kunnan varhaiskasvatuksen lisäksi Liperissä on tarjolla yksityistä varhaiskasvatusta.

Varhaiskasvatuslakia tavoitteineen ja velvoitteineen sovelletaan myös yksityisen palveluntuottajan järjestämään tai tuottamaan päiväkotitoimintaan ja perhepäivähoitoon. Palveluntuottajan on tehtävä kirjallinen ilmoitus ennen toiminnan aloittamista tai olennaista muuttamista kunnalle.

Yksityiset päiväkodit

Liperin kunnan yksityiset päiväkodit sijaitsevat Ylämyllyllä Jyrin alueella. Hae paikkaa yksityiseen päiväkotiin suoraan päiväkodilta.

Päiväkoti Pikkutähti

Päiväkoti Pikkutähti on 14-paikkainen päiväkoti.

MLL-päiväkoti

MLL-päiväkoti on 21-paikkainen taidepainotteinen päiväkoti.

Hae yksityisen hoidon tukea

Jos lapsesi on yksityisessä päiväkodissa, olet oikeutettu yksityisen hoidon tukeen. Liperissä yksityisen hoidon tukeen kuuluu yksityisille päiväkodeille maksettava kuntalisä. Tuet maksetaan suoraan palvelun tuottajalle.

Huom! Yksityisen hoidon tuen kuntalisään on tulossa lainmuutos 1.8.2020. Lue tästä Kelan tiedote muutoksesta.

Yksityinen perhepäivähoito

Yksityisen perhepäivähoitajan on tehtävä kirjallinen ilmoitus toiminnasta ennen sen aloittamista. 

Hae paikkaa yksityiseen perhepäivähoitoon suoraan perhepäivähoitajalta. Jos lapsesi menee yksityiselle perhepäivähoitajalle voit saada yksityisen hoidon tukea, jonka Kela maksaa hoidon tuottajalle.
 
Voit myös palkata lastenhoitajan ja saada Kelasta kotihoidon tuen alle 3-vuotiaalle tai yksityisen hoidon tuen alle kouluikäiselle. Tällöin toimit työnantajana hoitajalle.
 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Esiopetukseen ilmoittautuminen 2022

Esiopetukseen ilmoittautuminen 2022

Tervetuloa eskariin syksyllä 2022! Lue tästä tärkeää tietoa esiopetukseen ja esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen ilmoittautumisesta.

Lukuvuosi 2022–2023

Esiopetukseen ilmoittautuminen tapahtuu täyttämällä esiopetushakemus 6.2.2022 mennessä osoitteessa www.miunpalvelut.fi.

Jos esioppilas tarvitsee päivittäisen neljän tunnin esiopetuksen lisäksi täydentävää varhaiskasvatusta, niin samassa paikassa eli www.miunpalvelut.fi pääset tekemään hakemuksen. Täydentävän varhaiskasvatuksen tuntivaraukset ovat 1.8.2022 alkaen 50, 70, 90, 110 tai 130 h/kk.

Mikäli lapsellanne on voimassa oleva varhaiskasvatuksen sijoituspäätös Liperin kunnan varhaiskasvatukseen, ei täydentävään varhaiskasvatukseen tarvitse erikseen hakea. Riittää, että ilmoitatte tuntivarauksen palvelusuunnittelijalle 6.2.2022 mennessä sähköpostilla hanna.ruotsalainen@liperi.fi.

Täydentävä varhaiskasvatuksen päätös tulee tällöin voimaan 1.8.2022 alkaen.

Tämä esiopetukseen ilmoittautuminen koskee vuonna 2016 syntyneitä lapsia. Kaksivuotiseen esiopetukseen osallistuvien lasten esiopetuspäätös on voimassa toukokuuhun 2023 eikä heitä tarvitse uudelleen ilmoittaa.

Vuonna 2017 syntyneiden osalta tiedotamme erikseen esiopetuskokeilusta, kun saamme lisätietoa opetushallitukselta.

Esiopetuspaikat

Esiopetuspaikka määräytyy lähtökohtaisesti lähimmän esiopetuspaikan tai voimassa olevan sijoituksen mukaan. Ylämyllyn alueella esiopetusta järjestetään Taikametsän ja Lautasuon päiväkodeissa ja näiden päiväkotien lapset voivat jatkaa esiopetusta omassa päiväkodissaan. Mattisenlahden alueen lapset siirtyvät nykyisten päiväkotien esiopetusryhmiin.

Vuoroesiopetus järjestetään Puolivälin päiväkodilla. Jos lapsesi on Puolivälin päiväkodilla, mutta ei tarvitse vuorohoitoa, ryhmä voi vaihtua esiopetusvuodeksi. Muutos johtuu vuorohoitoa tarvitsevien lasten määrästä. Toive ensisijaisesta paikasta kannattaa kuitenkin kirjata hakemuksen lisätietoihin. Huomioimme toiveet mahdollisuuksien mukaan.

Lopulliset ryhmät ja niiden sijoittuminen tehdään saapuneiden hakemusten perusteella. Lasten kuljetukset, täydentävän varhaiskasvatuksen tarve, vuorohoito jne. vaikuttavat lopullisiin päätöksiin.

Esiopetus alkaa 11.8.2022 ja päättyy 26.5.2023

Täydentävä varhaiskasvatus järjestetään klo 6.30–17.00 välisenä aikana (sisältää maksuttoman esiopetusajan 4 tuntia/päivä).

Esiopetuksen info -tilaisuus vanhemmille järjestetään keväällä 2022 ja esiopetukseen tutustuminen lapselle ja vanhemmille elokuun 2022 alussa. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin Liperin kunnan nettisivuilla ja Tiny App -sovelluksen kautta.

Kuljetus esiopetukseen

Kuljetuksen voi saada kodista esiopetukseen ja/tai esiopetuksesta kotiin, mikäli matka lähimpään esiopetuspaikkaan on vähintään 3 km tai muusta erityisestä syystä. Niinä päivinä, kun lapsi käyttää täydentävää varhaiskasvatusta, vanhemmat huolehtivat itse lapsen kuljetuksesta.

Esioppilaille kuljetus ei tule automaattisesti, vaan siitä tulee ilmoittaa, jotta osaamme varata lapsellenne paikan kuljetusreitille. Kuljetukset suunnitellaan yhdessä perusopetuksen kuljetusten kanssa. Ilmoittakaa kuljetuksen tarve kuljetustarvelomakkeella viimeistään 13.2.2022 mennessä hanna.ruotsalainen@liperi.fi

Tervetuloa eskariin!

Kolme lasta laskemassa talvisena päivänä mäkeä värikkäissä vaatteissa

Lisätietoja:

Yhteystiedot

Sirkka Helisten

Varhaiskasvatuksen johtaja
 040 766 0940
sirkka.helisten@liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

Henkilökuva.

Katja Penttinen

Palvelusuunnittelija
 0400 428 397
katja.penttinen@liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute