Wilma pääkuva

Navigaatiovalikko

Wilma sisältö

Wilma

Wilmassa viestivät vanhemmat, koulun henkilökunta ja oppilaat.

Sähköinen Wilma-järjestelmä on kanava, jonka kautta voit seurata lapsesi koulunkäyntiin liittyviä asioita. Näet Wilmasta lapsesi poissaolot ja koulun tiedotteet ja voit viestiä opettajien kanssa.

Oppilaalle itselleen Wilma on paikka, josta hän voi seurata suorituksiaan, lukea tiedotteita ja olla yhteydessä opettajiin.

Wilmaa käyttää myös oppilaitoksen muu henkilökunta, kuten koulunkäynnin ohjaajat, kuraattori ja terveydenhoitaja.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Puuhaa pääsiäisen ajalle

Puuhaa pääsiäisen ajalle

Kokosimme perheille ja luonnossaliikkujille vinkkejä Liperin alueen ulkoliikuntamahdollisuuksista. Tutustu vaikka jo pääsiäisen aikaan ja löydä uusi suosikkireittisi!

Retkeilyreitit

Retkeily perheen kanssa on yksi yksinkertaisimmista ulkoilun muodoista. Lasten kanssa kannattaa lähteä täysin vatsoin ja läheltä liikkeelle. On parasta aloittaa helpolla, lyhyellä ja pienellä retkellä, jonka kaikki jaksavat ja josta kaikille jää hyvä mieli. Lisää vinkkejä lasten kanssa retkeilyyn löydät esimerkiksi Suomen ladun sivustolta.

Liperissä on useita lähilaavuja- ja kotia. Tämänhetkisen suosituksen mukaisesti kannattaa kuitenkin välttää ulkoliikuntapaikkoja, joissa on mahdollista koskea pintoihin tai käsitellä ruokaa, kuten ulkokuntosaleja, lasten leikkipuistoja ja laavuja.

Retkeilyreiteillä voit kuitenkin liikkua, kunhan muistat turvavälin muihin ulkoilijoihin. Liperin alueen retkeilyreitit löydät täältä.

Frisbeegolf

Frisbeegolf on helppo, hauska ja edullinen laji. Periaate on samanlainen kuin golfissa, rataa kierretään ja välimatkat kiekon luokse menevät mukavasti perheen kanssa kävellen ja samalla nauttien luonnosta. Frisbeegolfia pelataan yleensä radalla, jossa tavoite on saada kiekko maalikoriin mahdollisimman vähillä heitolla. Lajia voi soveltaa luontoon ja käyttää maalikoreina ympäriltä löytyviä asioita esim. puita, kiviä ja tolppia.

  • Liperin frisbeegolfrata, Opintie 2, Liperi. 18-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee Liperin kirkonkylällä. Metsäisellä radalla on paljon korkeuseroja, mutta se sopii hyvin sekä aloittelijoille että kokeneemmille pelaajille.

Katso myös muut frisbeegolfradat.

Luontokuntosali

Luontokuntosali on tarkoitettu kaiken ikäisille ja sinne on vapaa pääsy ilman pukukoodia. Kannattaa kokeilla koko perheen kanssa ja antaa lasten keksiä hassut liikkeet. Luontokuntosali voi löytyä omasta pihapiiristä tai lähimetsästä.

Geokätköily

Geokätköily on hauska ja seikkailullinen koko perheen ulkoiluharrastus. Liikkumisen määrän voi arvioida ennalta geokätkön maaston vaikeusasteesta ja muista vinkeistä. Enemmän haastetta kaipaaville on runsaasti kätköjä, joissa joutuu ponnistelemaan, kiipeilemään, konttaamaan ja jopa ryömimään. Geokätköily laittaa myös aivot raksuttamaan. Geokätköilyn aloittamiseen tarvitsee älypuhelimen, jossa on GPS-paikannus.

Perheliikuntaa kotona ja ulkona

Kotonakin voi liikkua ja pitää hauskaa, vaikka omassa olohuoneessa. Pääsiäisenä on hyvin aikaa kokeilla erilaisia liikkumisen muotoja oman perheen kesken.

Unohtamatta rauhallista yöunta, pääsiäisherkkuja ja kaikkein tärkeintä, yhdessäoloa. Hyvää pääsiäisen aikaa!

 

//Uutista päivitetty 8.4.2020 klo 11:30, muutos laavujen ja kotien käyttöön.//

Kaksi ihmistä retkeilemässä värikkäissä varusteissa

Uutiset

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute