Vanhustentaloyhdistyksen vuokra-asunnot pääkuva

Vanhustentaloyhdistyksen vuokra-asunnot

Vanhustentaloyhdistyksen vuokra-asunnot

Vanhustentaloyhdistyksen vuokra-asunnot sijaitsevat Liperin kirkonkylällä ja Viinijärvellä. Asunnot ovat rivitaloasuntoja. Viinijärvellä asuntoja on myös Palvelutalo Neliapilassa. 

Liperin kirkonkylän esittely sisältö

Koti Liperin kirkonkylällä

Liperin kirkonkylällä asut vesistöjen ja peltomaisemien äärellä. Harrastusmahdollisuuksia on kaiken ikäisille. Liperin noin 2000 asukkaan kirkonkylässä on hyvät peruspalvelut, kuten päiväkoti, koulukeskus, terveyskeskus, apteekki ja nuorisotalo. Kirkonkylällä sijaitsee myös Liperin kunnanvirasto.

Leipäpitäjän maukasta luomu- ja lähiruokaa on saatavilla läheltä.

Matkaa Joensuuhun on vain 26 kilometriä ja Ylämyllylle 13 kilometriä.

Liikuntaa harrastavalle kirkonkylällä on monia vaihtoehtoja, muun muassa frisbeegolf-rata, tennis- ja beachvolleykenttä, uimaranta, valaistu latu, jääkiekkokaukalo, kuntosaleja ja urheilukenttiä. Kesäisin kirkonkylällä toimii tanssilava, joka kutsuu pyörähtelemään parketille. Kirkonkylällä on aktiivista hevosharrastustoimintaa, ja Riihilammen alueella on harjoitusravirata.

Kulttuuritoiminta on vilkasta, ja kyläyhdistystoimintaa pyörittää Pro Liperi ry. Penttilän museoalueella on kesäaikaan paljon näyttelyitä ja tapahtumia.

Kirkkorannan venesatamasta pääset veneilemään viehättävään saaristoon tai vaikka aina Saimaalle asti.

Historiallisella Kirkkolahden alueella on nähtävää ja koettavaa vuoden ympäri.

Viinijärven esittely sisältö

Koti Viinijärven taajamassa

Viinijärven taajama on viihtyisä noin 1000 asukkaan asutuskeskus Viinijärven rannalla. 

Viinijärven taajama sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella rautatien ja Kuopiontien tuntumassa. Matkaa Joensuuhun on noin 30 kilometriä, Ylämyllylle 18 kilometriä, Liperin kirkonkylälle 20 kilometriä ja Outokumpuun 16 kilometriä. Kylän läpi virtaa Taipaleenjoki.

Viinijärvellä on hyvät peruspalvelut; alakoulu ja esiopetus, kirjasto, päiväkoti, neuvola ja nuorisotalo. Lähellä on myös kauppoja, apteekki ja kahvila. Lähituottajilta voit hankkia paikallisia tuotteita.

Liikuntaharrastuksiin on hyvät puitteet. Viinijärvellä on muun muassa kuntosali, hiihtolatu, ulkojää sekä pesäpallo- ja tenniskenttä. 

Kyläyhdistystoimintaa vetää Viinijärven kyläyhdistys.

Puhdas luonto ja vesistöt houkuttelevat uimaan, kalastamaan ja veneilemään.

Taipaleenjoki sopii erinomaisesti onkimiseen ja melontaan. Metsissä risteilee polkuja ja ulkoilureittejä, ja marja- ja sieniapajat odottavat löytäjiään!

Uutiset

angle-left Ohjeistus mahdollisten sähkökatkojen varalle

Ohjeistus mahdollisten sähkökatkojen varalle

Tulevana talvena on odotettavissa lyhyitä alueellisia sähkökatkoja mahdollisesta valtakunnallisesta sähköpulasta johtuen. Katso tiedotteestamme tarkemmat ohjeet, kuinka varautua sähkökatkoihin.

Tulevana talvena on odotettavissa lyhyitä alueellisia sähkökatkoja mahdollisesta valtakunnallisesta sähköpulasta johtuen. Sähköt saattavat katketa erityisesti kylminä tuulettomina päivinä aamuisin kello 8–10 ja alkuiltaisin kello 16–20. Katkojen on arvioitu kestävän pari tuntia kerrallaan.

Koska tieto oman asuinalueen sähkökatkosta ei välttämättä tavoita kaikkia asukkaita ennakkoon, tulisi katkoihin varautua hyvissä ajoin.

Koy Liperin vuokratalot suosittelee asukkaita osallistumaan energiansäästötalkoisiin. Vähentämällä sähkönkulutusta on mahdollista välttää tai ainakin minimoida tulevan talven sähkökatkokset.

Sähkökatkojen aikana kodin valaistus, lämmitys ja ilmanvaihto sammuvat. Asunnon sisäilma saattaa tuntua hetken aikaa tunkkaiselta. Autojen lämmitys ja saunat eivät toimi. Lämmintä vettä ei välttämättä ole sähkökatkon aikana saatavilla ja vedenpaine saattaa laskea huomattavasti.

Katkon aikana veden kulutusta, eli keittiön ja kylpyhuoneen vesihanojen sekä suihkun käyttöä, tulisi välttää. Wc-istuimen huuhtelun pitäisi onnistua katkon aikana ainakin yhden kerran. Ruuanlaitto vaikeutuu hetkellisesti katkon aikana, kun uuni, liesi ja mikro eivät toimi.

Valot ja sähkölaitteet on hyvä laittaa pois päältä sähkökatkon alettua. Myös pyykinpesukoneen ja astianpesukoneen vesihanat on syytä laittaa kiinni. Jääkaapin ja pakastimen ovia ei tule availla tarpeettomasti, etteivät elintarvikkeet lämpene/sula.

Tietokone, radio ja televisio ovat poissa käytöstä. Matkapuhelinliikenteen sen sijaan pitäisi pääsääntöisesti toimia.

SÄHKÖKATKON aikaan on suositeltavaa pysyä kotona. Kotoa tulisi löytyä lämmintä vaatetusta, taskulamppu, paristokäyttöinen radio ja paristoja sekä hyvin säilyvää ruokaa ja pullovettä. Puhelin ja varavirtalähde kannattaa pitää ladattuina.

Katkon aikana olisi hyvä huolehtia, että naapurissa asuvat vanhukset ja yksinasuvat pärjäävät sähkökatkon yli. Naapureita tulee auttaa mahdollisuuksien mukaan ja kutsua tarvittaessa lisäapua paikalle.

Piirroskuva sähköpistokkeesta ja pistotulpasta

Lisätietoja antaa

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute