Huoltopyynnöt pääkuva

Huoltopyynnöt sisältö

Huoltopyynnöt

Täältä löydät huoltoyhtiöiden yhteystiedot ja huoltopyyntölomakkeet. Huoltopyynnöt tehdään aina taajamittain sähköisellä lomakkeella. Kiireellisissä tapauksissa soita aina huoltoyhtiöön.

 

Liperin kirkonkylän huoltopyynnöt

Liperin kiinteistöhuolto

Puh. 0400 182 221 Huom. vain kiireelliset huoltopyynnöt.

 

Viinijärven huoltopyynnöt

LK-Huolto Oy

Puh. 0400 375 260 Huom. vain kiireelliset huoltopyynnöt.

 

Ylämyllyn huoltopyynnöt

LK-Huolto Oy

Puh. 0400 352 166 Huom. vain kiireelliset huoltopyynnöt.      

Uutiset

angle-left Ohjeistus mahdollisten sähkökatkojen varalle

Ohjeistus mahdollisten sähkökatkojen varalle

Tulevana talvena on odotettavissa lyhyitä alueellisia sähkökatkoja mahdollisesta valtakunnallisesta sähköpulasta johtuen. Katso tiedotteestamme tarkemmat ohjeet, kuinka varautua sähkökatkoihin.

Tulevana talvena on odotettavissa lyhyitä alueellisia sähkökatkoja mahdollisesta valtakunnallisesta sähköpulasta johtuen. Sähköt saattavat katketa erityisesti kylminä tuulettomina päivinä aamuisin kello 8–10 ja alkuiltaisin kello 16–20. Katkojen on arvioitu kestävän pari tuntia kerrallaan.

Koska tieto oman asuinalueen sähkökatkosta ei välttämättä tavoita kaikkia asukkaita ennakkoon, tulisi katkoihin varautua hyvissä ajoin.

Koy Liperin vuokratalot suosittelee asukkaita osallistumaan energiansäästötalkoisiin. Vähentämällä sähkönkulutusta on mahdollista välttää tai ainakin minimoida tulevan talven sähkökatkokset.

Sähkökatkojen aikana kodin valaistus, lämmitys ja ilmanvaihto sammuvat. Asunnon sisäilma saattaa tuntua hetken aikaa tunkkaiselta. Autojen lämmitys ja saunat eivät toimi. Lämmintä vettä ei välttämättä ole sähkökatkon aikana saatavilla ja vedenpaine saattaa laskea huomattavasti.

Katkon aikana veden kulutusta, eli keittiön ja kylpyhuoneen vesihanojen sekä suihkun käyttöä, tulisi välttää. Wc-istuimen huuhtelun pitäisi onnistua katkon aikana ainakin yhden kerran. Ruuanlaitto vaikeutuu hetkellisesti katkon aikana, kun uuni, liesi ja mikro eivät toimi.

Valot ja sähkölaitteet on hyvä laittaa pois päältä sähkökatkon alettua. Myös pyykinpesukoneen ja astianpesukoneen vesihanat on syytä laittaa kiinni. Jääkaapin ja pakastimen ovia ei tule availla tarpeettomasti, etteivät elintarvikkeet lämpene/sula.

Tietokone, radio ja televisio ovat poissa käytöstä. Matkapuhelinliikenteen sen sijaan pitäisi pääsääntöisesti toimia.

SÄHKÖKATKON aikaan on suositeltavaa pysyä kotona. Kotoa tulisi löytyä lämmintä vaatetusta, taskulamppu, paristokäyttöinen radio ja paristoja sekä hyvin säilyvää ruokaa ja pullovettä. Puhelin ja varavirtalähde kannattaa pitää ladattuina.

Katkon aikana olisi hyvä huolehtia, että naapurissa asuvat vanhukset ja yksinasuvat pärjäävät sähkökatkon yli. Naapureita tulee auttaa mahdollisuuksien mukaan ja kutsua tarvittaessa lisäapua paikalle.

Piirroskuva sähköpistokkeesta ja pistotulpasta

Lisätietoja antaa

Yhteystiedot

Vesa Laurell

tekninen isännöitsijä
 0400 215 888
vesa.laurell@liperi.fi

Sivu arviointi ja palaute