Asunnon hakeminen pääkuva

Asunnon hakeminen, pääotsikko, sisältö

Asunnon hakeminen

Asunnon hakeminen, leipäteksti, sisältö

Asuntohakemus

Voit lähettää asuntohakemuksesi helposti sähköisesti. Liitä hakemukseesi jo hakuvaiheessa tarvittavat liitteet. Näin hakemuksesi käsittely nopeutuu. Puutteellisten hakemusten perusteella emme valitettavasti voi osoittaa asuntoa.


Liitä hakemukseesi mukaan:

  • selvitys bruttokuukausituloistasi, kuten palkkalaskelma, päivärahapäätös tai selvitys eläkkeesi määrästä.
  • viimeisin verotustodistuksesi.
  • opiskelutodistuksesi.
  • muut mahdolliset asunnontarpeeseesi vaikuttavat liitteet.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla on kysyttävää.


Asuntoihimme on niin sanottu jatkuva haku, eli erillistä hakuaikaa ei ole. Olemme yhteydessä hakijaan, kun sopiva asunto vapautuu. Hakemus on voimassa kuusi (6) kuukautta ja hakijan tulee itse huolehtia hakemuksensa uusimisesta. Jos et jostain syystä pysty käyttämään sähköistä hakemusta, voit joko hakea toimistoltamme paperisen hakemuksen tai tulostaa itse hakemuksen netistä.


Voit lähettää hakemuksesi myös sähköpostin liitetiedostona, paperisena postitse tai tuoda sen paikan päälle toimistollemme. Suosittelemme kuitenkin ensisijaisesti käyttämään sähköistä hakemusta.

Tulostettava asuntohakemus

 

Asuntotarjous

Ilmoitamme asukkaaksi valitulle asunnon myöntämisestä pääsääntöisesti sähköpostilla. Mikäli sinulla ei ole käytössäsi sähköpostiosoitetta, ilmoitamme asunnon saamisesta soittamalla tai tekstiviestillä. Mikäli hyväksyt asuntotarjouksen, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian Liperin vuokratalojen asiakaspalveluun.
 

Uutiset

angle-left Ohjeistus mahdollisten sähkökatkojen varalle

Ohjeistus mahdollisten sähkökatkojen varalle

Tulevana talvena on odotettavissa lyhyitä alueellisia sähkökatkoja mahdollisesta valtakunnallisesta sähköpulasta johtuen. Katso tiedotteestamme tarkemmat ohjeet, kuinka varautua sähkökatkoihin.

Tulevana talvena on odotettavissa lyhyitä alueellisia sähkökatkoja mahdollisesta valtakunnallisesta sähköpulasta johtuen. Sähköt saattavat katketa erityisesti kylminä tuulettomina päivinä aamuisin kello 8–10 ja alkuiltaisin kello 16–20. Katkojen on arvioitu kestävän pari tuntia kerrallaan.

Koska tieto oman asuinalueen sähkökatkosta ei välttämättä tavoita kaikkia asukkaita ennakkoon, tulisi katkoihin varautua hyvissä ajoin.

Koy Liperin vuokratalot suosittelee asukkaita osallistumaan energiansäästötalkoisiin. Vähentämällä sähkönkulutusta on mahdollista välttää tai ainakin minimoida tulevan talven sähkökatkokset.

Sähkökatkojen aikana kodin valaistus, lämmitys ja ilmanvaihto sammuvat. Asunnon sisäilma saattaa tuntua hetken aikaa tunkkaiselta. Autojen lämmitys ja saunat eivät toimi. Lämmintä vettä ei välttämättä ole sähkökatkon aikana saatavilla ja vedenpaine saattaa laskea huomattavasti.

Katkon aikana veden kulutusta, eli keittiön ja kylpyhuoneen vesihanojen sekä suihkun käyttöä, tulisi välttää. Wc-istuimen huuhtelun pitäisi onnistua katkon aikana ainakin yhden kerran. Ruuanlaitto vaikeutuu hetkellisesti katkon aikana, kun uuni, liesi ja mikro eivät toimi.

Valot ja sähkölaitteet on hyvä laittaa pois päältä sähkökatkon alettua. Myös pyykinpesukoneen ja astianpesukoneen vesihanat on syytä laittaa kiinni. Jääkaapin ja pakastimen ovia ei tule availla tarpeettomasti, etteivät elintarvikkeet lämpene/sula.

Tietokone, radio ja televisio ovat poissa käytöstä. Matkapuhelinliikenteen sen sijaan pitäisi pääsääntöisesti toimia.

SÄHKÖKATKON aikaan on suositeltavaa pysyä kotona. Kotoa tulisi löytyä lämmintä vaatetusta, taskulamppu, paristokäyttöinen radio ja paristoja sekä hyvin säilyvää ruokaa ja pullovettä. Puhelin ja varavirtalähde kannattaa pitää ladattuina.

Katkon aikana olisi hyvä huolehtia, että naapurissa asuvat vanhukset ja yksinasuvat pärjäävät sähkökatkon yli. Naapureita tulee auttaa mahdollisuuksien mukaan ja kutsua tarvittaessa lisäapua paikalle.

Piirroskuva sähköpistokkeesta ja pistotulpasta

Lisätietoja antaa

SOME painikkeet

Yhteystiedot

Sivu arviointi ja palaute