Navigaatiovalikko

Viranhaltijapäätökset sisältö

Viranhaltijapäätökset

Liperin kunnan viranhaltijoiden tekemät muutoksenhakukelpoiset päätökset ovat luettavissa Dynasty-asianhallintajärjestelmässä.

Dynastyssa voit selata kunkin viranhaltijan tekemiä päätöksiä.

Palvelussa on myös laaja haku, jolla voit hakea päätöksiä tietyllä päivämäärällä, asiasanalla tai millä hyvänsä sanalla.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Vedenpinnat edelleen korkealla myös Liperin alueella

Vedenpinnat edelleen korkealla myös Liperin alueella

Asukkaiden on tärkeää huolehtia, että rannoissa esimerkiksi veneiden ja laitureiden kiinnitykset ovat kunnossa. Ennusteiden mukaan Pyhäselän tulvahuippu osunee parin viikon päähän.

ELY-keskus on tiedottanut kuntia ajantasaisesta kevättulvatilanteesta Pohjois-Karjalassa. Pielisen ja Saimaan vedenpinnat ovat edelleen reilusti keskimääräistä korkeammalla ja vedenpinta voi nousta vielä hieman kesäkuun puoliväliin mennessä.

Tällä hetkellä Saimaan vedenkorkeus on samoissa lukemissa kuin vuoden 2012 kevättulvan aikaan. Saimaan lisäjuoksutukset ovat edelleen käynnissä vedenpinnan nousun hillitsemiseksi.

Liperin ja Rääkkylän välissä Arvinsalmessa vedenpinta on tällä hetkellä noin 60 cm yli ajankohdan pitkäaikaisen keskiarvon. Ennusteiden mukaan Pyhäselän pinta nousee enää muutaman senttimentrin ja tulvahuippu osunee parin viikon päähän.

Lähiviikkojen tilanne riippuu alkukesän sademääristä. Jos alkukesä on hyvin sateinen, vedenpinnat voivat jatkaa nousuaan ja joillain ranta-alueiden kiinteistöillä vettä voi nousta esimerkiksi kellareihin. Toisaalta lämmin alkukesä nopeuttaa veden haihtumista ja edistää vedenpinnan laskua.

Tilannetta seurataan jatkuvasti sekä ELY-keskuksella että kunnissa ja tiedotamme myös Liperin kanavissa ja paikallismedioissa, mikäli tulvatilanne vaatii erityistä huomiota asukkailta.

Tällä hetkellä on tärkeää huolehtia, että rannoissa esimerkiksi veneiden ja laitureiden kiinnitykset ovat kunnossa eikä irtainta tavaraa pääse ajelehtimaan karkuteille.

Vesi- ja tulvatilannetta voi seurata itse esimerkiksi seuraavien viranomaispalveluiden kanavissa sekä kuntien tiedotteissa:

Rantakiviä vesirajassa, osa veden alla, kaisloja

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute