Navigaatiovalikko

Viranhaltijapäätökset sisältö

Viranhaltijapäätökset

Liperin kunnan viranhaltijoiden tekemät muutoksenhakukelpoiset päätökset ovat luettavissa Dynasty-asianhallintajärjestelmässä.

Dynastyssa voit selata kunkin viranhaltijan tekemiä päätöksiä.

Palvelussa on myös laaja haku, jolla voit hakea päätöksiä tietyllä päivämäärällä, asiasanalla tai millä hyvänsä sanalla.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Puhas on varautunut sähkökatkoihin – katkot voivat sulkea jäteasemia tai Kontiosuon jätekeskuksen

Puhas on varautunut sähkökatkoihin – katkot voivat sulkea jäteasemia tai Kontiosuon jätekeskuksen

Jäteasemia voidaan joutua sulkemaan sähkökatkon ajaksi, mutta jätekuljetuksiin sähkökatkoilla ei pitäisi olla vaikutusta.

Ukrainan sodan aiheuttaman energiakriisin vuoksi Suomessa voi tänä talvena tulla sähköpulaa. Sähköpulan estämiseksi Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid tekee tarvittaessa hallittuja, alueellisia sähkökatkoja. Fingridin mukaan hallitut sähkökatkot ovat noin kahden tunnin mittaisia.

Mahdollisen sähkökatkon takia jäte- ja kiertotalousyhtiö Puhas Oy voi joutua väliaikaisesti sulkemaan Kontiosuon jätekeskuksen tai Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin tai Polvijärven jäteasemia.

Hallitut, suunnitellut sähkökatkot eivät ole todennäköisiä, mutta ne ovat mahdollisia ja niihin on syytä varautua myös Puhas Oy:n toimialueella Pohjois-Karjalassa. Myös yhtäkkiset sähkökatkot ovat mahdollisia.

”Puhas on jo ennakkoon varautunut hallittuihin sähkökatkoihin Kontiosuon jätekeskuksella ja jäteasemillaan. Jos puolestaan sattuu yhtäkkinen sähkökatko, Puhaksen henkilökunta palvelee kuntalaisia mahdollisuuksien mukaan, turvallisuus etusijalla”, kertoo Puhas Oy:n käyttöpäällikkö Juho Mutanen.

Sähkökatkojen ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa jäteyhtiön jätekuljetuksiin tai jäteastioiden tyhjennyksiin, vaan ainoastaan jäteasemien tai Kontiosuon jätekeskuksen toimintaan.

Jos Kontiosuon jätekeskus tai Puhaksen jäteasemia joudutaan sulkemaan sähkökatkon takia, Puhas tiedottaa asiasta jätekeskuksella tai -asemilla, Puhaksen nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Tilannetietoakin päivitetään Puhaksen nettisivuille, Puhas-sovellukseen sekä sosiaaliseen mediaan.

Jokainen meistä voi vaikuttaa sähköpulan syntymiseen vähentämällä omaa sähkönkäyttöään.

Roska-astioita ekopisteellä.

Lisätietoja

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute