Navigaatiovalikko

Viranhaltijapäätökset sisältö

Viranhaltijapäätökset

Liperin kunnan viranhaltijoiden tekemät muutoksenhakukelpoiset päätökset ovat luettavissa Dynasty-asianhallintajärjestelmässä.

Dynastyssa voit selata kunkin viranhaltijan tekemiä päätöksiä.

Palvelussa on myös laaja haku, jolla voit hakea päätöksiä tietyllä päivämäärällä, asiasanalla tai millä hyvänsä sanalla.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Osallistu lasten ja nuorten kuntoutuksen palvelujen kehittämiseen

Osallistu lasten ja nuorten kuntoutuksen palvelujen kehittämiseen

Tule avoimeen keskustelutilaisuuteen 1.3.2023 tai vastaa verkkokyselyyn.

Siun sote järjestää perhekeskustoimijoiden kanssa tammi-maaliskuussa osallisuuskierroksen, jossa kuntalaisten on mahdollista tulla kehittämään lasten ja nuorten kuntoutuksen palveluja. Osallisuuskierroksen aikana järjestetään 10 keskustelutilaisuutta, joissa on mahdollista osallistua myös toiminnallisiin tehtäviin ja vastata sähköiseen kyselyyn.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Liperissä tilaisuus järjestetään keskiviikkona 1.3.2023 klo 14-17 Kohtaamispaikka Kodassa Ylämyllyllä (Viljatie 1).

Lasten ja nuorten kuntoutuksen palvelujen kehittämiseen voi osallistua myös vastaamalla verkkokyselyyn. Kyselyyn voi vastata 5.3.2023 saakka.

Mitä kuntoutus ja kuntoutuminen tarkoittavat?

Kuntoutuksen lähtökohtana ovat lapsen ja nuoren yksilölliset tarpeet ja asetetut tavoitteet. Sen tavoitteena on ylläpitää ja edistää yksilön toimintakykyä, itsenäistä selviytymistä, osallistumismahdollisuuksia, elämänlaatua, työ- ja opiskelukykyä, työllistymistä ja työssä jatkamista.

Kuntoutus voi olla esimerkiksi lääkinnällistä tai sosiaalista kuntoutusta. Kuntoutuspalveluja ovat muun muassa fysioterapia, toimintaterapia, ratsastusterapia, puheterapia, kommunikaatio-ohjaus, neuropsykologinen kuntoutus, ryhmäkuntoutus, musiikkiterapia, apuvälinepalvelut, neuropsykiatrinen valmennus sekä sosiaalipedagoginen hevostoiminta.

Kuntoutumisella puolestaan tarkoitetaan tavoitteellisesti etenevä, lapsen tai nuoren ja asiantuntijoiden yhdessä suunnittelema prosessia, joka edellyttää pääsääntöisesti henkilön omaa aktiivista toimintaa, eikä sitä voi tehdä hänen puolestaan.

Lapsella on pöydällä edessään värityskuva.

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute