Navigaatiovalikko

Viranhaltijapäätökset sisältö

Viranhaltijapäätökset

Liperin kunnan viranhaltijoiden tekemät muutoksenhakukelpoiset päätökset ovat luettavissa Dynasty-asianhallintajärjestelmässä.

Dynastyssa voit selata kunkin viranhaltijan tekemiä päätöksiä.

Palvelussa on myös laaja haku, jolla voit hakea päätöksiä tietyllä päivämäärällä, asiasanalla tai millä hyvänsä sanalla.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kerro näkemyksesi mopoilusta

Kerro näkemyksesi mopoilusta

Fiksun mopoilun ohjelma -hanke pyrkii tekemään mopoilusta turvallisempaa. Kuntalaisten näkemyksiä mopoiluharrastuksesta kerätään kyselyillä.

Fiksun mopoilun ohjelma -hanke on käynnistynyt Liperin kunnassa. Kunnan liikenneturvallisuusryhmässä mopoilu on noussut esille liikenneturvallisuusongelmien ja meluhäiriöiden vuoksi. Kokoontumisissa on noussut esille ilmiö, jossa osa mopoilijoista temppuilee liikenteen seassa vaaratilanteita aiheuttaen näyttämisenhalun ja omien rajojen hakemisen vuoksi.

Hankealueella eli Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Kainuussa on viimeisen viiden vuoden aikana kuollut 2 ja loukkaantunut 142 mopoilijaa. Vuonna 2021 näissä kolmessa maakunnassa loukkaantui ennakkotiedon mukaan 29 mopoilijaa.

Hankkeen tarkoituksena on laatia askelmerkit, jotta mopoilusta saataisiin turvallisempaa ja vähemmän häiriötä aiheuttavaa. Hankkeessa kerätään työkalupakki erilaisista toimintamalleista ja osallistetaan nuoret miettimään yhdessä turvallista mopoilukäytöstä.

Näkemyksiä kartoitetaan kyselyillä

Näkemyksiä mopoiluharrastuksesta kartoitetaan kyselyillä. Kaikille avoimen kuntalaiskyselyn lisäksi nuorille, heidän huoltajilleen ja nuorten parissa työskenteleville on omat kyselynsä. Kevään ja kesän aikana kyselyistä saatujen tulosten, selvitysten ja haastattelujen pohjalta muodostetaan kuhunkin kuntaan oma Fiksun mopoilun ohjelma.

Kuntalaiskyselyyn (avoinna 12.6.2022 saakka)

Kolme muuta kyselyä ovat avoinna 15.5.2022 saakka:

Nuorten kyselyyn

Vanhempien kyselyyn

Kuntatoimijoiden kyselyyn

Hankkeessa mukana olevissa kunnissa järjestetään syksyllä nuorille suunnattu työpaja, jossa nuoret saavat yhdessä nuorisotyön ja viranomaisten kanssa pohtia, kuinka mopoilusta tehdään entistäkin turvallisempaa ja fiksumpaa.

Liperin kunnan lisäksi hankkeessa ovat mukana Kitee, Iisalmi, Juuka, Kuhmo, Leppävirta, Polvijärvi, Siilinjärvi ja Suomussalmi. Hanke on saanut Traficomin tieliikenteen turvallisuuden valtionavustuksen, minkä lisäksi kunnat osallistuvat kustannuksiin.

Hankkeen ohjausryhmässä on myös mukana edustajat Liikenneturvasta, ELY-keskuksesta ja Traficomista.

Muokattu 11.5.2022: Lisätty linkki avoimeen kuntalaiskyselyyn.

Tyttö ajaa mopolla liikenteessä. Kuva: Liikenneturva

Lisätietoja antaa

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute