Navigaatiovalikko

Viranhaltijapäätökset sisältö

Viranhaltijapäätökset

Liperin kunnan viranhaltijoiden tekemät muutoksenhakukelpoiset päätökset ovat luettavissa Dynasty-asianhallintajärjestelmässä.

Dynastyssa voit selata kunkin viranhaltijan tekemiä päätöksiä.

Palvelussa on myös laaja haku, jolla voit hakea päätöksiä tietyllä päivämäärällä, asiasanalla tai millä hyvänsä sanalla.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Näin suojaat vesimittarit ja vesikalusteet jäätymiseltä

Näin suojaat vesimittarit ja vesikalusteet jäätymiseltä

Ennakoimalla säästyt vesimittarin tai vesikalusteiden jäätymisestä seuraavilta ongelmilta ja kustannuksilta.

Paras tapa suojautua vesimittarin ja vesikalusteiden jäätymiseltä on tilanteen ennakointi. Kiinteistönomistajan on syytä huolehtia kiinteistön vesimittarin ja jäätymisvaarassa olevien vesikalusteiden suojaamisesta tarkastamalla vesimittaritilan (laitehuone, kellari ym.) lämmitys ja se, että ovet ja ilmanvaihtoventtiilit ovat kiinni.

Vesimittari on asennettava paikkaan, jossa se ei pääse jäätymään. Riittämättömästi suojatut vesimittarit ja -kalusteet jäätyvät helposti pakkasella.

Vesihuoltolaitos laskuttaa kiinteistön omistajalta jäätymisen vuoksi rikkoutuneen vesimittarin uusimisen. Lisäksi vesimittarin ja muiden vesikalusteiden rikkoutuminen voi aiheuttaa huomattavia kustannuksia veden päästessä esimerkiksi talon rakenteisiin.

Kovien pakkasten aikana ja niiden jälkeenkin kannattaa harkita veden juoksuttamista pienellä virtaamalla, jolloin veden virtaus estää hyytymisen ja jäätymisen tulpaksi. Tämä on suositeltavaa etenkin niissä kohteissa, joissa putkien jäätymistä on esiintynyt eikä ongelmalle ole muistettu etsiä kesän aikana ratkaisua.

Lumen eristävää vaikutusta kannattaa myös hyödyntää suojaamalla tonttivesijohtolinja reilummalla lumikerroksella rakennuksen ulkopuolella.

Jäätymisvaara on syytä ottaa huomioon myös rakenteilla olevissa taloissa silloin, kun talo on liitetty jo vesijohtoverkostoon mutta lämmitys on vielä puutteellista.

Vesihuoltolaitoksen yhteystiedot

Jos epäilet vesimittarin olevan jäässä tai havaitset sen rikkoutuneen, ota heti yhteyttä vesihuoltolaitokseen:

  • Ylämylly p. 0400 678 958 tai 0400 570 104
  • Kirkonkylä ja Viinijärvi p. 0400 573 688, 050 560 2351 tai 050 590 8912
  • Virka-ajan ulkopuolella päivystysnumero 0400 575 447

Mikäli tonttivesijohto on jäätynyt, käänny sulatuksia suorittavien putkiurakoitsijoitten puoleen.

Vesihuoltolaitoksen häiriöviestejä voi vastaanottaa jatkossa tekstiviestinä

Liperin kunnan vesihuoltolaitos on ottanut joulukuussa 2023 käyttöön häiriöviestien tekstiviestipalvelun. Sen kautta voimme tiedottaa alueellisesti vedenjakelun häiriöistä.

Jos sinulla on käytössäsi salainen tai estetty puhelinnumero tai työliittymä, on sinun rekisteröitävä puhelinnumerosi häiriöviestien verkkosivulla olevalla lomakkeella, jotta voit saada tekstiviestit.

Myös vuokra- tai vapaa-ajan asunnon, kesämökin tai vastaavan omistaja voi rekisteröidä puhelinnumeronsa siihen osoitteeseen, mikäli vakituinen koti-osoite on muualla. Tiedotteita voi tilata itselleen useammasta osoitteesta.

Villasukat jaloissa takkatulen äärellä, vieressä muki.

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute