Viinijärven koulu pääkuva

Navigaatiovalikko

Viinijärven koulu sisältö

Viinijärven koulu

Viinijärven koulu on Majakka-koulu.

Viinijärven koulu sijaitsee Joensuusta noin 30 kilometriä Kuopion suuntaan sujuvien liikenneyhteyksien varrella. Koulussa on oppilaita noin 170 ja henkilökuntaa noin 20.

Samassa rakennuksessa on myös koululaisten iltapäivätoimintaa, esikoulu, päiväkoti ja kirjasto.

Koulussa oppilaat ja heidän opiskelupolkunsa huomioidaan yksilöllisesti, ja koulu kehittää tätä jatkuvasti. Opiskelu Viinijärven koulussa on joustavaa. Joustava esi- ja alkuopetus mahdollistaa sen, että oppilaat voivat edetä vuosiluokkiin sitomattomasti. Esi- ja alkuopetuksessa ja kielten opetuksessa on kehitetty yhteisopettajuuden mallia, eli luokat toimivat yhdessä erilaisilla joustavilla ryhmittelyillä. Matematiikkaa opitaan toiminnallisen matematiikan (Varga-Nemeney) oppien mukaisesti. 

Iltapäivisin järjestetään koulun omaa kerhotoimintaa sekä liikuntaseurojen ja seutuopiston harrastustoimintaa.

Viinijärven koulu on mukana opetushallituksen kehittämiskoulujen Majakka-verkostossa, ja koulu on myös Liikkuva koulu. Lähiympäristössä on upeat mahdollisuudet monenlaiseen liikuntaan: hiekkatekonurmikenttä ja talvisin kaukalo ja hiihtoladut ovat aivan koulun vieressä. Koulussa on välkkäritoimintaa ja välituntivälinelainaamo Lainu. Oppilaat saavat käyttää oppitunneilla Jopo-polkupyöriä, joita on koululla 24 kappaletta.

Viinijärven koulu on ”kyläkoulumainen” taajamakoulu, jossa koko yhteisön hyvinvointi on tärkeintä. Pienet, oppilaankokoiset ristiriidat sovitellaan Viinijärvellä VERSO-toiminnassa. Koululla on koulutettu verso-ohjaajia tätä toimintaa varten. Koulun toimintakulttuuriin kuuluu hyvän huomaaminen, vahvuuksien löytäminen ja positiivinen pedagogiikka.

Kirkkotie 4
83400 Viinijärvi

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Korona-altistumisia rippileirillä Liperissä

Korona-altistumisia rippileirillä Liperissä

Siun sote tiedotti keskiviikkona 28. heinäkuuta laajoista joukkoaltistumisista toimialueellaan. Siun sote on yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettaviin.

Liperissä 20.–26.7. pidetyllä rippileirillä noin 45 henkilöä on altistunut koronavirukselle. Altistuneista 36 asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin ja kaikki altistuneet ohjataan koronatestiin.

Siun sote on yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettaviin. Seurakunta on tiedottanut asiasta kaikkia altistuneita.

Myös kotihoidossa Joensuussa noin 15 asiakasta ja työntekijää on altistunut koronavirukselle. Siun sote on yhteydessä kaikkiin altistuneisiin. Tapauksen vuoksi muutama työntekijä on asetettu karanteeniin, mikä vaikuttaa osaltaan kotihoidon palveluihin keskisellä alueella lähiviikkoina. Siun sote pyrkii turvaamaan asiakkaille kotihoidon palvelut. Mahdollisista muutoksista Siun sote on yhteydessä asiakkaisiin.

Keskiviikkona klo 14 mennessä Pohjois-Karjalassa on todettu yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Siun sote on yhteydessä altistuneisiin, jotka voidaan tavoittaa henkilökohtaisesti.

Tilanteissa, joissa altistuneita ei voida tavoittaa henkilökohtaisesti, altistumispaikat kirjataan Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat.

Uudet altistumispaikat päivitetään heti, kun altistumispaikat on saatu selvitettyä.

 

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä pinossa

Yhteystiedot

Katja Ruotsalainen

Koulunjohtaja
 040 555 4876
katja.ruotsalainen@edu.liperi.fi
Kirkkotie 4, 83400 Viinijärvi

Maija Kuronen

Koulusihteeri
 0400 350 224
maija.kuronen@edu.liperi.fi
Kirkkotie 4, 83400 Viinijärvi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute