Viestintä alisivun pääkuva

Navigaatiovalikko

Viestintä sisältö

Kunnan viestintä

Liperin kunnan viestintää johtaa kunnanhallitus ja kunnanjohtaja. Kunnan tiedottamisesta vastaa kunnanjohtaja ja palvelualueiden tiedottamisesta vastaavat palvelualueiden johtajat. Viestinnän koordinoinnista, ohjauksesta ja kehittämisestä vastaa keskushallinnon alaisuudessa toimiva viestinnän yksikkö.

Kunta viestii monipuolisesti ja monikanavaisesti. Verkkosivujen lisäksi kunnalla on käytössään sosiaalinen media ja perinteiset viestintäkanavat. Erilaisia viestinnän muotoja ovat muun muassa tiedotteet, ilmoitukset, kuulutukset ja kuntalais- ja tiedotustilaisuudet. Kunnan viestintä on objektiivista, avointa ja ajantasaista.

Kunnan viestintäohje on hyväksytty vuonna 2023 ja se antaa suuntaviivat kunnan viestinnälle. 

Materiaalipankki

Kunnan logon käyttäminen on aina luvanvaraista. Voit ottaa yhteyttä viestinnän suunnittelijaan tai viestintäsihteeriin logoa koskevissa asioissa!

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kotisalon metsä Liperissä suojeltu pikakeräyksen avulla

Kotisalon metsä Liperissä suojeltu pikakeräyksen avulla

Luonnonperintösäätiö tiedottaa, että se on ostanut metsäalueen Liperissä. Kinttupolkujen luontoliikuntareitistö kulkee uuden suojelualueen läpi ja Kinttupolkujen ylläpito tulee olemaan sallittua suojelupäätöksessä.

Luonnonperintösäätiön tiedote 8.4.2021:

Luonnonperintösäätiö osti äskettäin suojeluun metsäalueen Pohjois-Karjalan Liperistä.

Alue sijaitsee noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Joensuusta. Metsä on lähes kokonaan runsaspuustoista, vanhaa männikköä puolukka- ja mustikkatyypin kangasmaalla.

- Maailmanlaajuisesti tarkasteltuna tämäntyyppiset vanhat mäntymetsät ovat Suomen erityisvastuulla. Ne ovat suomalaisia erikoisuuksia, joita ei juuri muualla ole, toteaa Luonnonperintösäätiön hallituksen jäsen Risto Sulkava kaupan merkityksestä.

Kotisalon metsää myi välittäjä tarjouskilpailun kautta. Oli hiuskarvan varassa, ettei koko alue olisi joutunut hakkuisiin.

Luonnonperintösäätiö voitti täpärästi tarjouskilpailun käynnistämällä metsän naapureiden aloitteesta pikakeräyksen, johon osallistui useita paikallisia ja myös etäisempiä luonnonystäviä.

Ensimmäistä kertaa säätiön historiassa nopeasti käynnistetty kohdennettu keräys tuotti sen verran varoja puuston perushinnan päälle, että voitiin tehdä voittava tarjous.

Koko ostettu alue on vajaan kahdentoista hehtaarin laajuinen, ja se sisältää suurimman osan eli 1,3 hehtaaria kauniista, rämerantaisesta Hovatta-lammesta. Metsämaan osuus Kotisalosta on noin 10,5
hehtaaria.

Ympäristössä on polveilevaa harjumaastoa, josta tunnetaan muun muassa muurahaissinisiiven elinympäristöjä. Metsää monipuolistavat paikoin rehevämmällä maaperällä kasvavat lehtipuut, kerroksellisuus ja keloutuminen.

Rehevämpää metsää haapoineen esiintyy varsinkin Hovatta-lammen pohjoispuolella.

Tiedetään että valtaosa Kotisalon metsästä on ollut hakkuiden ulkopuolella 1950-luvulta lähtien. Pienimuotoinen harvennus on koskenut vain osaa tilasta. Kotisalossa osa puustosta on vähintään
120-vuotiasta.

Sotien jälkeen varoen poimintahakatuilla alueilla metsän vanhimmat ylispuut ovat selvästi tätäkin vanhempia, ainakin 150 vuotta rauhassaan kasvaneita.

Vanhan mäntymetsän läpi kulkeva vaellusreitti on osa Liperin kunnan rakentamaa ja ylläpitämää 65 kilometrin pituista Kinttupolut-verkostoa.

Sen ylläpitoa jatketaan yhteistyössä kunnan kanssa. Polun ylläpito tulee olemaan sallittua suojelupäätöksessä, vaikka koko metsä siirtyy muuten pysyvän, lakisääteisen luonnonsuojelun piiriin.

- Runsaan puuston takia on melkein kuin liikkuisi eteläsuomalaisessa kansallispuistossa, kuvailee Kotisalon metsää Heikki Hamunen, yksi täsmälahjoituksen tehneistä naapureista.

- Kinttupolut on aktiivisessa käytössä – siinä kulkee niin maastopyöräilijöitä kuin patikoijiakin. Palstan läpi ajaminen on parhaimpia hetkiä tällä reitillä, tuulahdus runsaspuustoisen metsän tuntua.

- Tila oli pitkään harvoja ei-suojelussa olevia metsiä, joissa on näin paljon puuta, jotka ovat näin lähellä kaupunkikeskustaa ja joiden läpi menee ulkoilureitti.

Nyt Kotisalo siirtyy suojeluun luonnon ja liikkujien iloksi.

Kotisalon suojelua varten ovat lahjoittaneet varoja mm. seuraavat tahot:

  • Asianajotoimisto Teräskulma Oy
  • Pekka Ylhäinen
  • Merja Mäkelä
  • Askellusklinikka
  • Matti Pihlatie
  • K-market Ylämylly, kauppias Mikko Jaskari
  • Kontiolahti Outdoor ja Kontiolahden Urheilijat
  • Suomen Luonnonsuojelun Säätiö sr
  • ProMaisema Ay
  • Mikko Vastaranta ja Ninni Saarinen
  • Simana Oy
  • Pohjalammentila Oy
  • Taksipalvelu M. Lappalainen

Lisätietoja:

Anneli Jussila, Luonnonperintösäätiön suojelujohtaja, puh. 040 586 3950

 

Uutista päivitetty 9.4. Luonnonperintösäätiön tiedotteen muutoksen mukaisesti, sitaattia korjattu.

Kaksi maastopyöräilijää Kinttupolkujen reitistöllä järvenrantamaisemissa aurinkoisena päivänä

Yhteystiedot

Maija Palojärvi

Viestinnän suunnittelija
 040 095 7619
maija.palojarvi@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Henkilökuva.

Heini Myller

Viestintäsihteeri
 050 471 1716
heini.myller@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute