Vasu pääkuva

Navigaatiovalikko

Vasu sisältö

Varhaiskasvatussuunnitelma eli vasu

Liperin varhaiskasvatussuunnitelmassa kerromme meidän toiminnasta, arvoista ja linjauksista.

Meidän kuntavasumme kuvaa liperiläistä varhaiskasvatusta, sen omaleimaisuutta, juurevuutta ja rakkautta lapsiin!

Varhaiskasvatussuunnitelman valtakunnalliset perusteet ohjaavat kunnissa järjestettävää palvelua. Lain mukaan kunnan on laadittava oma varhaiskasvatussuunnitelma eli vasu, joka pohjautuu valtakunnallisiin perusteisiin.

Valtakunnallisen vasun perusteiden pohjalta painotamme leikkiä, liikuntaa ja aktiivista, positiiviseen pedagogiikkaan pohjautuvaa oppimista!

Kuntavasusta on tehty myös Vasu-kirjanen, jota on mukava lukea yhdessä lapsen kanssa.
 
 

Vasu katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Ennakointi tärkeää koronaviruksen torjunnassa

Ennakointi tärkeää koronaviruksen torjunnassa

Siun soten toimialueella on todettu koronaviruksen brittimuunnosta. Tilanne Liperissä on pysynyt toistaiseksi rauhallisena, mutta varotoimien noudattaminen on edelleen hyvin tärkeää.

Siun soten toimialueella on todettu koronaviruksen muuntunutta tyyppiä, joka on alun perin lähtöisin Iso-Britanniasta. Ilomantsin tartuntaketjun alkuperä on selvitetty ja Siun sote on yhteydessä suoraan altistuneisiin.

Liperin kunnan alueella todettuja koronatapauksia on edelleen vähän ja tilanne on ollut pitkään rauhallinen. Tartuntaketjujen jäljittämisen ja katkaisemisen vuoksi koko maakunnan alueella on edelleen tärkeää hakeutua testeihin hyvin lievissäkin oireissa.

Koronavirustestiin pääsee Siun soten alueella nopeasti ja tulokset tulevat 1–2 vuorokaudessa. Testiin voi hakeutua suoraan netissä koronaviruksen Omaolo-oirearvion kautta tai ottamalla puhelimitse yhteyttä terveysasemalle tai Päivystysapuun 116117.

Myös turvavälien pitäminen, hyvä käsihygienia, kasvomaskien oikeaoppinen käyttö ja muun kuin pakollisen matkustamisen välttäminen ovat tärkeitä.

Rokotuksista tiedotetaan myöhemmin

Koko väestön koronarokotusten käynnistymisestä tiedotetaan näkyvästi hyvissä ajoin ennen rokotusten käynnistymistä. Samalla kerrotaan myös, kuinka rokotukset toteutetaan.

Rokotuksissa noudatetaan kansallisen covid-19-rokotusstrategian mukaisesta rokotusjärjestystä. Rokotukset käynnistyivät koronapotilaita hoitavien sote-ammattilaisten rokotuksilla. Koronarokotusten aikataulu riippuu Suomeen saatavien rokotteiden määrästä.

Seuraa Siun soten koronarokotetiedotuksen verkkosivua.

Valtakunnalliset ja maakunnalliset suositukset

Virusmuunnosten leviämisen riskin takia koko Suomessa on suositeltu kasvomaskien käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille ja turvavälien pidentämistä kahteen metriin. Karanteenit ovat myös pidentyneet uudelleen 14 vuorokauden pituisiksi.

Pohjois-Karjalassa ovat voimassa koko maakuntaa koskevat alueelliset suositukset ja rajoitukset, joiden tarkoituksena on estää tartuntojen leviämistä väestössä.

Itä-Suomen aluehallintoviraston määräys 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisesta on voimassa 22.2. helmikuuta saakka. Rajoitusta suositellaan noudattamaan kaikissa muissakin tilaisuuksissa.

Aikuisten sisätiloissa tapahtuvaa ryhmäliikuntaa ja ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa suositellaan toistaiseksi välttämään.

Yleinen etätyösuositus on voimassa ja matkustamista kotimaassa ja ulkomailla suositellaan välttämään. Ulkomailta palattaessa on tärkeää noudattaa omaehtoista karanteenia.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan 12-vuotiaista lähtien kaikissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Kaikki alueelliset suositukset ja rajoitukset löytyvät Siun soten verkkosivuilta osoitteesta www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset

Muista viisi valttia koronan ehkäisyyn:

  1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona
  2. Pidä yli 2 metrin turvaväli
  3. Pese kädet, yski hihaan
  4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä
  5. Lataa koronavilkku-sovellus
Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pinossa pöydällä

Yhteystiedot

Mari Nukarinen

Varhaiskasvatuksen vastaava
 0400 152 880
mari.nukarinen@edu.liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

Annina Hirvonen

Varhaiskasvatuksen vastaava
 040 740 1878
annina.hirvonen@edu.liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

Sirpa Kinnunen

Varhaiskasvatuksen vastaava
 050 341 5029
sirpa.kinnunen@edu.liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

Sanna Partanen

Varhaiskasvatuksen vastaava
 040 766 0950
sanna.partanen@edu.liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

Heidi Suvanto

Varhaiskasvatuksen vastaava
 050 410 7639
heidi.suvanto@edu.liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute