Varhaiskasvatuksen aloitus pääkuva

Navigaatiovalikko

Elisa Chat - Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen aloitus sisältö

Varhaiskasvatuksen aloitus

Näin lapsesi varhaiskasvatus alkaa Liperissä.

Varhaiskasvatusta järjestetään Liperin kunnassa päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Esiopetusta on koulujen yhteydessä toimivissa joustavan esi- ja alkuopetuksen ryhmissä sekä päiväkotien yhteydessä. Vuoroesiopetus järjestetään Puolivälin päiväkodilla.

Ennen kuin lapsesi aloittaa varhaiskasvatuksessa, sovit palvelusuunnittelijan kanssa lapsen varhaiskasvatuspaikasta. 

1. Yhteydenotto

Varhaiskasvatuspaikasta otetaan sinuun yhteyttä ennen varhaiskasvatuksen alkamista ja sovitte aloituskeskustelun ajankohdan.

2. Aloituskeskustelu

Aloituskeskustelussa perhe ja varhaiskasvattaja tutustuvat toisiinsa. Aloituskeskustelu voidaan pitää joko teillä kotona tai varhaiskasvatuspaikassa.

Aloituskeskustelussa tutustutaan lapseen ja häneen vahvuuksiinsa.

Kerro lapsen tavoista, tottumuksista ja kasvuun ja kehitykseen liittyvistä asioista. Aloituskeskusteluun kuuluu myös varhaiskasvatuksen sisältöihin ja käytäntöihin tutustuminen. Ota puheeksi toiveet ja odotukset varhaiskasvatuksen suhteen. Sovi myös tutustumiskäynneistä tulevaan päiväkotiin tai perhepäivähoitoon.

3. Tutustumiskäynti 

Lapsesi on hyvä käydä tutustumassa varhaiskasvatuspaikkaan tarpeeksi monta kertaa. Jokainen lapsi on erilainen, joten vanhemmat ja varhaiskasvattaja arvioivat yhdessä tutustumiskäyntien tarvetta uuteen päiväkotiin tai perhepäivähoitoon.

Pohjustamme uuden lapsen liittymistä joukkoon jo etukäteen muiden ryhmän lasten kanssa.

4. Ensimmäiset päivät 

Haluamme, että lapsellasi ja sinulla on turvallinen olo heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

Olemme tilanteessa tukena monin tavoin, jotta lapsesi tuntee kuuluvansa joukkoon ja olevansa tervetullut. Tuttu aikuinen on ensimmäisten päivien aikana samoissa hoitovuoroissa lapsesi kanssa. On ihan normaalia, että lapsesi ikävöi aloitusvaiheessa, tunteita käsitellään ja lastasi lohdutetaan. Saat aina olla yhteydessä varhaiskasvatuspaikkaan ja kysellä kuulumisia.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Korona-altistumisia päiväkodissa Liperissä

Korona-altistumisia päiväkodissa Liperissä

Lautasuon päiväkodissa Liperissä on todettu korona-altistumisia 26.-27.7. Tapauksen selvitystyö on kesken. Siun soten tartunnanjäljityksessä on tällä hetkellä ruuhkaa, karanteeniin määrättäviin ollaan yhteydessä lähipäivinä.

Lautasuon päiväkodissa Liperissä on todettu korona-altistumisia 26.-27.7.2021. Tapauksen selvitystyö on kesken. Päiväkoti on tiedottanut päiväkodin henkilöstöä ja lasten perheitä mahdollisesta altistumisesta ja ohjannut heidät oireseurantaan.

Selvitystyön edetessä päiväkoti lähettää viestin karanteeniin määrättäville henkilöille. Siun soten tartunnanjäljityksessä on tällä hetkellä ruuhkaa, karanteeniin määrättäviin ollaan yhteydessä lähipäivinä.

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Koronaviruksen aiheuttaman taudin oireita voivat olla päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha tai nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus tai väsymys, lihaskivut, kurkkukipu tai kurkun karheus, kuume, pahoinvointi, oksentelu ja ripuli.

Ota yhteyttä terveydenhuoltoon, jos sinulla on lieviäkään oireita.

Ota yhteyttä ja varaa aika koronatestiin näin:

  1. Tee koronavirustaudin Omaolo-oirearvio ja varaa aika koronavirustestiin netissä: www.omaolo.fi.
  2. Jos et voi käyttää nettiä, soita omalle terveysasemallesi tai Päivystysapuun 116117. Soita aina ennen terveysasemalle tai yhteispäivystykseen saapumista!
    • Katso terveysasemien yhteystiedot
    • Varaudu siihen, että sinut saatetaan ohjata toiselle terveysasemalle ns. infektiovastaanotolle, jos sairastat infektiotautia tai kyse on koronavirustestin ottamisesta. Saat ohjeet puhelimessa omalta terveysasemaltasi. Infektiovastaanotot toimivat Liperissä, Kiteellä, Kontiolahdella, Nurmeksessa, Lieksassa, Ilomantsissa sekä Joensuussa Siilaisen terveysaseman yhteydessä.

Suojaudu tartunnoilta ja ehkäise niiden leviämistä

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Koronaviruksen riskiryhmää ovat erityisesti iäkkäät henkilöt sekä jotain perussairautta sairastavat.

Viisi valttia, joilla suojaat itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta:

  1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
  2. Pidä ainakin kahden metrin etäisyys muihin ihmisiin.
  3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
  4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä.
  5. Lataa Koronavilkku-sovellus.

 

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä

Yhteystiedot

Henkilökuva.

Katja Penttinen

Palvelusuunnittelija
 0400 428 397
katja.penttinen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute