Vaalit, sisältö

Navigaatiovalikko

Vaalit Liperissä, sisältö

Eduskuntavaalit 2.4.2023

Eduskuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 2.4.2023.

Valtuuston valitsema keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien valmisteluista ja ennakkoäänestyksen toimittamisesta.

Keskusvaalilautakunta, jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys

Äänestysaika kotimaassa: keskiviikosta tiistaihin 22.–28.3.2023

Ennakkoäänestyspaikat Liperissä:

  • Liperin kirjasto, Keskustie 12, 83100 Liperi
  • Ylämyllyn kirjasto, Laavupolku 2, 80400 Ylämylly (kirjasto sijaitsee uuden yläkoulurakennuksen yhteydessä, käynti vaalihuoneistoon ovesta, jonka yläpuolella lukee Kirjasto)
  • Viinijärven koulu, Kirkkotie 4, 83400 Viinijärvi

Aukioloajat kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa:

Arkisin klo 9–18 (22.-24.3. ja 27.-28.3.2023)
Viikonloppuna la-su klo 10–16 (25.-26.3.2023)

Lisätietoja varsinaisen vaalipäivän äänestyksestä

Lisätietoja varsinaisen vaalipäivän äänestyksestä

Kotiäänestys

Kotiäänestys

Henkilö saa äänestää ennakkoon kotonaan, mikäli hänen kykynsä liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse kotimaan ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Sovittuna ajankohtana kunnan keskusvaalilautakunnan nimeämä vaalitoimitsijat tulevat ottamaan vastaan äänestyksen.

Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää myös kotiäänestäjän kanssa samassa taloudessa asuva omaishoidon tuesta annetussa laissa (937/2005) tarkoitettu omaishoitaja. Omaishoitajan äänestämisestä on ilmoitettava kunnan keskusvaalilautakunnalle samalla kun ilmoittautuminen kotiäänestykseen tehdään.

Kotiäänestykseen ilmoittautuminen

Kotiäänestykseen ilmoittautuminen

Ohjeita äänestämiseen

Ohjeita äänestämiseen

Ketä voit äänestää?

Ketä voit äänestää?

Näin toimit äänestyspaikalla

Näin toimit äänestyspaikalla

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Puhas aloittaa poistotekstiilin keräyksen Joensuussa

Puhas aloittaa poistotekstiilin keräyksen Joensuussa

Keräyspiste toimii kierrätyskeskus Kiertämön tiloissa maanantaista 20.3. alkaen.

Jäte- ja kiertotalousyhtiö Puhas Oy aloittaa yhdessä Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen Taitamon kanssa poistotekstiilin keräyksen Joensuussa. Keräyspiste toimii kierrätyskeskus Kiertämön tiloissa maanantaista 20.3. alkaen, osoitteessa Salpakatu 1, Joensuu. Keräyspiste on avoinna Kiertämön normaaliaukioloaikojen mukaisesti, maanantaista torstaihin kello 9–18 ja perjantaisin kello 9–16.

Poistotekstiili on vaatetta ja kodintekstiiliä, joka on käyttökelvotonta eli rikkinäistä, virttynyttä ja loppuun kulunutta. Poistotekstiilin keräykseen tuotavan tekstiilin täytyy olla puhdasta ja kuivaa, jotta kuitujen hyödyntäminen materiaalina on mahdollista. Keräykseen käyvät muun muassa takit, housut, hameet, paidat, lakanat ja pyyhkeet.

Poistotekstiilin keräykseen ei pidä tuoda kosteita, homeisia tai likaisia tekstiilejä. Niiden paikka on poltettava jäte. Keräykseen eivät kuulu myöskään patjat, tyynyt, tai muut pehmustetuotteet, laukut – pois lukien kangaskassit – eivätkä vyöt, kengät tai muut vastaavat ei-kankaiset asusteet, kuten pressukankaat, köydet, työkalut, alusvaatteet tai muut epähygieeniset tekstiilit.

Poistotekstiiliä ohjeistetaan tuomaan keräyspisteeseen vain kauppakassin kokoisissa pakkauksissa. Keräyspisteen henkilökunta opastaa kuntalaisia tekstiililajittelussa.

Hyväkuntoiset ja uudelleenkäyttöön sellaisenaan kelpaavat vaatteet, kodin tekstiilit, kengät, laukut ja vyöt voi myydä kirpputorilla tai lahjoittaa hyväntekeväisyysjärjestöille ja muihin tekstiilikeräyksiin.

Joensuusta poistotekstiilistä osa matkaa Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n laadunvarmistukseen ja materiaalilajitteluun, jonka jälkeen materiaalille etsitään paras hyödyntämiskanava.

Vuonna 2021 hyväksytty jäteasetus velvoitti kunnat eli maamme jätelaitokset järjestämään asumisesta syntyvän tekstiilijätteen vastaanoton vuoden 2023 alusta alkaen.

Lisätietoa Puhaksen verkkosivuilla.

Keltaisia kukkia.

Lisätietoa

Yhteystiedot

Terttu Sarkkinen

Hallintopäällikkö
 040 761 1055
terttu.sarkkinen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Arto Kuivalainen

Tiedonhallintasuunnittelija
 040 674 7642
arto.kuivalainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute