Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Yhteisötaideteoksen työpajat alkavat

Yhteisötaideteoksen työpajat alkavat

Pala parempaa -yhteisötaideprojektin aiheena on leipä. Kaikille avoimet ja ilmaiset työpajat käynnistyvät maaliskuussa ja jatkuvat huhtikuulle.

Pala parempaa – yhteisötaideprojekti leivästä

Liperin kunnan kulttuuripalvelut ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton Kulttuurista hyvinvointia Pohjois-Karjalaan -hanke tuottavat yhteisötaideprojektin Pala parempaa, jonka aiheena on Liperille tuttu sana – Leipä.

Projektissa valmistuu kolme ulos sijoitettavaa taideteosta. Yksi Liperiin, yksi Viinijärvelle ja yksi Ylämyllylle. Teoksen tekijöinä ovat liperiläiset ja tekijöiden ikähaarukka on pienistä lapsista ikäihmisiin.

Taiteellista työtä johtaa Rääkkylässä asuva mosaiikkitaiteilija Patrick Ward.

Patrick Wardin johtamissa työpajoissa eri yhteisöt suunnittelevat ja toteuttavat oman palansa huhtikuun loppuun mennessä valmistuviin teoksiin. Jo nyt nukana on 11 liperiläistä yhteisöä.

Se, miten monimerkityksellinen sana leipä näyttäytyy valmistuvissa teoksissa, selviää vasta, kun eri yhteisöt lähtevät kehittämään ja toteuttamaan teoksia. Joka tapauksessa teokset ovat Liperin yhteisön ilahduttava taidelahja kaikille Liperissä liikkuville ihmisille ja inspiraationa kaikille kunnille yhteistyön voimasta.

Jokaisella liperiläisellä on mahdollisuus päästä tekemään teosta kaikille avoimissa ja maksuttomissa taidepajoissa Ylämyllyn koulun Patteriston yksikön ruokalassa (Laavupolku 2).

Työpajojen aikataulut:

Ti 1.3. klo 17.30–19.30

Ti 15.3. klo 17.30–19.30

Ti. 29.3. klo 17.30–19.30

Ti 5.4. klo 17.30–19.30

Ti 12.4. klo 17.30–19.30

Ruisleipä, perunoita ja pensasmustikoita

Lisätietoja: