Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Ukrainalaisten ilmainen joukkoliikenne-etuus muuttuu syyskuussa

Ukrainalaisten ilmainen joukkoliikenne-etuus muuttuu syyskuussa

1.9.2022 alkaen ilmainen matkustus onnistuu vain vastaanottokeskuksesta tarpeeseen jaettavilla matkakorteilla.

Ukrainasta saapuneiden ilmainen joukkoliikenne-etuus muuttuu syyskuussa, tiedottaa Joensuun seudun joukkoliikenne JOJO.

Joensuun seudullinen joukkoliikennejaosto on päättänyt, että 1.9.2022 alkaen ilmainen matkustus onnistuu vain vastaanottokeskuksesta tarpeeseen jaettavilla matkakorteilla. Ukrainan passi tai muut asiakirjat eivät enää oikeuta ilmaisiin matkoihin. Joensuun seudullinen joukkoliikennejaosto päätti asiasta 25.8.2022 Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmän esityksen mukaisesti.

Syyskuun alusta lähtien kaikki kansainvälisen suojelun prosessin käynnistäneet kansalaisuudesta riippumatta voivat hakea ilmaiseen matkustamiseen oikeuttavan matkakortin Joensuun vastaanottokeskuksesta. Matkakortti jaetaan, mikäli kansainvälistä suojelua hakeva ei ole vielä oikeutettu vastaanottorahaan.

Etu on kertaluontoinen ja kortti on voimassa enintään kuukauden. Etuus myönnetään helpottamaan suojelupäätöksen käsittelyaikaa. Tällä hetkellä suojelupäätökset käsitellään keskimääräisesti viikossa, jonka jälkeen hakija on oikeutettu vastaanottorahaan.

Vastaanottokeskus jakaa kertaluonteisia kortteja enintään 4.3.2023 saakka. Tähän saakka on voimassa myös valtioneuvoston päätös EU:n tilapäisen suojelun direktiivistä.

"Ilmainen etu myönnettiin helpottamaan akuuttia tilannetta, jolloin maahanmuuttopalvelut ruuhkautuivat ja vastaanottorahan saaminen viivästyi. Nyt palataan lähemmäs normaalia, mutta haluamme silti helpottaa tulijoiden sopeutumista alussa. Uusi etuisuus on myös yhdenvertainen eikä aseta yhden maan kansalaisia erityisasemaan", toteaa Joensuun kaupungin turvallisuuspäällikkö Ville Leinonen.

Uutista muokattu 26.8.2022 klo 11: Täydennetty tietoja Joensuun kaupungin uuden tiedotteen mukaan.

Busseja rivissä.