Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan virkistysreitit löytyvät nyt Outdoor Active -palvelusta

Pohjois-Karjalan virkistysreitit löytyvät nyt Outdoor Active -palvelusta

Myös Liperin alueen reitteihin pääsee tutustumaan Outdoor Activessa.

Pohjois-Karjalan luontopolut, hoidetut ladut ja pyöräilyreitit ovat nyt entistä paremmin ja helpommin löydettävissä Outdoor Active -verkkoalustalta. Pohjois-Karjalan kunnat, Liperi mukaan lukien ovat keränneet alustalle tietoa maakunnan virkistysreiteistä ja palveluista. Liperin alueen reitit löydät täältä: https://www.outdooractive.fi/fi/matkakohteet/suomi/liperi/24015017/

VisitKarelia on myös tehnyt koko maakunnan virkistysreiteistä ja palveluista koostesivun osoitteeseen www.visitkarelia.fi/ulkoilureitit. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan selkeästi merkityistä ulkoilureiteistä. Tämä vastaa myös kovassa nousussa olevaan omatoimiseen luontomatkailuun. Reittien kokoaminen matkailusivuston alle tehostaa niiden löydettävyyttä, markkinointia ja mahdollistaa niiden linkittämisen osaksi muita matkailupalveluita.

Taustalla on Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja VisitKarelian yhteinen "Pohjois-Karjalan virkistysreitit kansainväliseksi menestysvaltiksi"-hanke, jota on rahoitettu Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahalla (AKKE).

"Hankeajatus virisi eri toimijoilta tulleista toiveista, että maakunnan reittiverkosto pitäisi saada paremmin esille ja löydettäväksi. Outdoor Active valikoitui alustaksi monipuolisuutensa ja kansainvälisyytensä vuoksi. Lieksassa alusta oli jo käytössä, joten heidän positiiviset kokemuksensa auttoivat valinnassa. Kuntien sitoutuminen mukaan hankkeeseen oli tärkeää, josta erityiskiitos heille. Ilman heidän työpanostaan ei olisi ollut mahdollista saada näin kattavaa sisältöä koko maakunnasta tällä aikataululla", hankkeesta maakuntaliitossa vastannut maankäyttöasiantuntija Heikki Viinikka kertoo.

Maastopyöräilijöitä järven rannassa kulkevalla kinttupolulla.

Lisätietoja