Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjala siirtyi koronapandemian kiihtymisvaiheeseen viikolla 29

Pohjois-Karjala siirtyi koronapandemian kiihtymisvaiheeseen viikolla 29

Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä päätti kokouksessaan Pohjois-Karjalan siirtyneen koronapandemian kiihtymisvaiheeseen. Koronajäljitys on ruuhkaantunut Pohjois-Karjalassa

Viikolla 28 uusia tartuntoja Pohjois-Karjalassa todettiin 45, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 38. Pohjoiskarjalaisilla todettuja tartuntoja oli näistä 29 ja kuusi tartunnoista kirjautuu toisten sairaanhoitopiirien alueelle oleskelukunnan mukaisesti.

Tartuntoja todettiin Joensuussa, Juuassa, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä ja Nurmeksessa. Tartunnoista oli viisi peräisin ulkomailta ja jatkotartuntoja ulkomailta saaduista tartunnoista ei todettu viikon aikana. 12 tartuntaa todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Kolmen tartunnan alkuperä jäi epäselväksi.

Ulkopaikkakuntalaisia on käynyt myös paljon testeissä Siun soten alueella ja positiivisia tartuntoja on tästä ryhmästä todettu 16. Osa tartunnan saaneista ovat jääneet karanteeniin Pohjois-Karjalan alueelle.

Koronaviruksen altistumispaikat Pohjois-Karjalassa on listattu nettiin osoitteeseen https://www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat. Listalle päivitetään vain sellaiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei ole voitu jäljittää henkilökohtaisesti.

Jäljityksessä ruuhkaa

Pohjois-Karjalan koronatapaukset ovat lisääntyneet lyhyessä ajassa. Siun soten tartunnanjäljitys on tämän vuoksi ruuhkautunut ja ruuhkan purkamiseksi toimintatapoja on muokattu.

- Tartunnanjäljitys ilmoittaa tällä hetkellä altistumisesta ja testiin hakeutumisesta tekstiviestillä. Jos saat karanteenitekstiviestin, toimi sen mukaan ja noudata ohjeita, kertoo potilasturvallisuuspäällikkö Heli Heikkinen.

Karanteeniohjeet löytyvät Siun soten nettisivuilta osoitteesta https://www.siunsote.fi/karanteeniohjeet-altistuneelle suomeksi ja  https://www.siunsote.fi/en/web/english/quarantine-instructions englanniksi.

Lisäksi oireseurantaohje pienen riskin altistukselle löytyy osoitteesta https://www.siunsote.fi/oireseurantaohje-pienen-riskin-altistuneelle

Jäljitystyön lisäksi tartunnanjäljittäjien puhelinpalvelu on ruuhkautunut.

Siun sote kehottaa kaikkia menemään koronatestiin matalalla kynnyksellä. Koronaoirearvion ja ajanvarauksen koronatestiin voi tehdä Omaolo.fi -palvelussa.

 

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä