Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Nuorten maksuttoman ehkäisyn kokeilu alkaa syyskuussa

Nuorten maksuttoman ehkäisyn kokeilu alkaa syyskuussa

Siun sote kokeilee maksuttoman ehkäisyn jakelua 20-vuotiaille ja sitä nuoremmille 20.9.-31.12.2021. Kokeilu koskee koko Siun soten aluetta.

Maksuttomana ehkäisynä nuorille tarjotaan ehkäisypillereitä 12 kuukauden ajalle, ensimmäistä pitkäkestoista ehkäisyä kuten ehkäisykierukkaa tai -kapselia sekä kondomeja tarpeen mukaan.

- Maksuttoman raskauden ehkäisyn jakeluun ovat oikeutettuja kaikki vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneet raskauden ehkäisyn aloittajat, vaihtajat ja myös ne, joilla on jo käytössään toimiva ehkäisy, mikäli käytetty tuote tai sen rinnakkaisvalmiste löytyy sovitusta valikoimasta. Ilmaiseen pitkäkestoiseen ehkäisyyn on oikeutettu, vaikka olisi jo saanut maksutonta pilleriehkäisyä, jos kuuluu jakelun piirissä olevaan ikäryhmään, kertoo apulaisylilääkäri, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Ulla Korhonen.

Maksutonta ehkäisyä saa kaikista Siun soten ehkäisyneuvoloista, joistakin oppilaitoksista ja kouluista sekä YTHS:n kautta.

Ajanvaraus on mahdollista tehdä 20.9.2021 lähtien Siunsoten verkkoajanvarauksessa tai YTHS:n digipalveluissa.

- Tarvittaessa voi ottaa yhteyttä neuvolan keskitettyyn puhelinpalveluun tai omaan koulu- ja opiskeluterveydenhoitajaan, joka voi auttaa ajanvarauksessa, ohjeistaa Korhonen.

Kaksi ihmistä pitelemässä toisiaan kädestä, kuvassa vain kädet