Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Muutoksia Viinijärven koulukeskuksen tilojen käyttöön

Muutoksia Viinijärven koulukeskuksen tilojen käyttöön

Kouluhankkeen suunnittelu aloitetaan kevään aikana. Väistötilojen osalta päätöksiä pyritään tekemään huhti-toukokuussa.

Viinijärven koulun sisäilmaselvitysten ja rakennusteknisten tutkimusten jälkeisten toimenpiteiden suunnittelu ja toteutus jatkuu.

Koululla on tehty kosteuskartoitus tiloissa, joissa sulamisvedet olivat aiheuttaneet vesivuotoa. Tiloissa ei ole ilmennyt kuivatustarvetta. Katon mahdolliset korjaustoimenpiteet hoidetaan osana peruskorjausta.
Terveystarkastaja on tehnyt tarkastuskäynnin koulun tiloissa toimivan päiväkodin, esiopetuksen ja alkuopetuksen tiloihin. Tarkastuskäynnillä oli mukana myös sisäilma-asiantuntija. Tarkastuskäynnin raportti ei ole vielä tiedotteen julkaisuhetkellä valmistunut.

Kouluhankkeen suunnittelu aloitetaan kevään aikana ja asia on poliittisessa käsittelyssä huhtikuussa. Väistötilojen järjestämisessä on edelleen meneillään vaihtoehtojen vertailu. Väistötilojen osalta päätöksiä pyritään myös tekemään huhti-toukokuun aikana.

Ilmanpuhdistajien hankinta on edennyt. Puhdistimia toimitetaan koululle tiloihin, joissa sisäilmahaasteet ovat suurimmat.

Koulun toimintaa joudutaan siirtämään pois koulun vanhimman osan alakerrasta. Koulun yläkerrassa olevaan neuvolatilaan siirretään erityisopetustoimintaa. Siun sote selvittää parhaillaan Viinijärven alueen lasten ja perheiden neuvolapalveluiden järjestämistä ja tiedottaa ratkaisuista perheitä.

Viinijärven koulun kellarikerroksessa on todettu vaurioita ja selkeä altistumisen mahdollisuus. Tiloja alipaineistetaan, mikä estää epäpuhtauksien siirtymisen muihin tiloihin, mutta ei puhdista kellaria itsessään. Tästä syystä kellarikerroksessa oleskelua ei suositella. Kellarikerroksessa oleva kuntosali on yleisövuoroilla auki 31.5.2022 saakka ja sen jälkeen suljetaan toistaiseksi.

Koulun liikuntasali on käytettävissä normaalisti kesän aikana. Liikuntatilojen pukuhuonetilat sijaitsevat kellarikerroksessa. Pukuhuonetiloissa voi lyhytaikaisesti käydä, mutta siellä oleskelua ei suositella.
Sisäilmatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 20.4.2022.

Koulurakennus ulkoa kuvattuna.

Lisätietoja antaa