Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Maksuton asumisneuvonta alkoi Liperin kunnassa - tervetuloa taajamakierroksille maaliskuussa

Maksuton asumisneuvonta alkoi Liperin kunnassa - tervetuloa taajamakierroksille maaliskuussa

Liperin kunta tarjoaa asumisneuvontaa ensimmäisenä kuntana Pohjois-Karjalassa.

Asumisneuvonta on Liperin kunnan asukkaille osoitettu maksuton palvelu. Liperin kunta tarjoaa asumisneuvontaa ensimmäisenä kuntana Pohjois-Karjalassa.

Asumisneuvonnasta saa neuvontaa esimerkiksi vuokravelkoihin, häätöuhkatilanteisiin tai asunnon hakemiseen liittyvissä asioissa. Asumisneuvonta neuvoo myös vaikkapa vuokra-asuntohakemuksen tekemisessä tai asumisen tukien hakemisessa.

Yhteyttä voi ottaa asumiseen liittyvissä tilanteissa, asuipa sitten vuokralla, omistusasunnossa tai muussa asumismuodossa. Asumisneuvojat auttavat ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostilla. Tarvittaessa tapaamisajan voi sopia Ylämyllyn toimistoon (Tehtaantie 8) tai muuhun asiakkaalle mieluisaan ympäristöön.

Asumisneuvoja on asiakkaan rinnalla tilanteen ratkaisuun asti ja ohjaa asiakasta tarvittavien palveluiden piiriin. Rahallista tukea asumisneuvonnasta ei ole mahdollista saada. Tavoitteena on turvata asumisen jatkuvuus, ennaltaehkäistä ja vähentää asunnottomuutta, vähentää  vuokravelkoja, häätöjä ja vuokrasuhteiden purkautumisia sekä tukea kotitalouksia talouden- ja elämänhallinnassa.

Laki asumisneuvonnan tuesta kunnille vuosina 2023-2027 kannustaa kuntia parantamaan asumisneuvonnan saatavuutta. Liperissä asumisneuvonnan taustalla on hanke, jonka päärahoittaja on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA.

Liperin asumisneuvonta aloittaa maaliskuussa taajamakierrokset, jotka kiertävät kuukausittain Liperin taajamissa. Maaliskuun taajamakierrokset:

  • Ma 13.3. klo 13-15 Kauppakeskus Mylläri (Ylämyllyntie 78, Ylämylly)
  • Ti 14.3. klo 13-15 Liperin kirjasto (Keskustie 12, Liperi)
  • Ma 27.3. klo 13-15 Vinkkari (Kauppatie 4, Viinijärvi)

Tervetuloa tutustumaan asumisneuvontaan!

Pieni puinen talofiguuri ja kasa kolikoita tasapainolaudan eri päissä.

Lisätietoa