Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Liperin rakennusvalvonnassa ajoittaista ruuhkaa, yhteydenotot toivotaan sähköisenä

Liperin rakennusvalvonnassa ajoittaista ruuhkaa, yhteydenotot toivotaan sähköisenä

Esimerkiksi lupien tarvetta ja tyyppiä, rakentamismahdollisuuksia ja rakennusoikeuksia kannattaa tiedustella sähköpostitse. Huomaattehan, että Liperin kunnanvirasto on suljettuna 4.–29. heinäkuuta.

Kevät ja alkukesä on rakennusvalvonnassamme erityisen vilkasta aikaa. Rakennusvalvonnan asiakaspalvelun sujuvoittamiseksi pyydämme lähestymään rakennusvalvontaa ensisijaisesti rakennusvalvonta@liperi.fi -sähköpostin kautta.

Alkukesän aikana henkilöstöä on usein myös katselmuskäynneillä, aloituskokouksissa ja muissa tapaamisissa, jolloin puheluihin ei kaikkina aikoina pystytä vastaamaan.

Esimerkiksi lupien tarvetta ja tyyppiä, rakentamismahdollisuuksia ja rakennusoikeuksia kannattaa siis tiedustella sähköpostitse. Kerrothan sähköpostissasi rakennuspaikan omistajan, kiinteistötunnuksen ja osoitteen sekä mahdollisen rakennushankkeen laajuuden (pinta-ala, käyttötarkoitus). Näin voimme vastata mahdollisimman tarkasti yhdellä kertaa ja vastaus jää talteen myös teille.

Ennen luvan hakemista rakennushankkeelle kannattaa hankkia pätevä suunnittelija. Parhaat lupahakemukset tulevat hakijoilta, jotka luottavat ammattisuunnittelijaansa ja antavat hänen hoitaa lupaprosessin. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Ennen lupahakemuksen jättämistä varmistakaa suunnittelijanne kanssa, että piirustukset on laadittu kunnan rakennuslupaohjeiden mukaan ja lupahakemus liitteineen on täydellinen. Lisäksi pääpiirustukset kannattaa lähettää ennen niiden tulostamista kommenteille sähköpostilla osoitteeseen rakennusvalvonta@liperi.fi.

Lupahakemukset voi toimittaa käsittelyyn postitse osoitteella Liperin kunta/rakennusvalvonta, Varolantie 3, 83100 Liperi tai tuoda aukioloaikanamme arkisin klo 9–15 Liperin kunnanvirastolle lupavalmistelijalle.

Huomaattehan, että Liperin kunnanvirasto on suljettuna 4.–29. heinäkuuta. Rakennusvalvonnasta on 4.–22.7. tavoitettavissa ympäristötarkastaja Sari Kettunen, p. 040 042 8653, sari.kettunen@liperi.fi.

Maansiirtokone kesäisessä rantamaisemassa, rannalla mäntyjä

Lisätietoja tarvittaessa: