Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun, Kontiolahden ja Liperin talvipolut ylläpidon seurantaohjelmaan

Joensuun, Kontiolahden ja Liperin talvipolut ylläpidon seurantaohjelmaan

Hiihtäjille viime vuosina jo varsin tutuksi tulleen ylläpidon seurantaohjelman sisällöt laajenevat, kun jatkossa myös talvipolkujen kuntoa on mahdollista seurata kyseisen ohjelman kautta.

Talvisten, maastoon merkittyjen reittien kysyntä on viime vuosina lisääntynyt. Yhä useammin luontoon haluttaisiin lähteä paitsi hiihtämään myös kävelemään, juoksemaan tai maastopyöräilemään. Talvipolkujen kasvavaan kysyntään on vastattu myös Joensuun seudulla.

Kuluvana talvena Liperin, Kontiolahden ja Joensuun alueella on kolme maastoon merkittyä ja kuntien ylläpidossa olevaa talvipolkukokonaisuutta.

Liperin Heinälampi Winter Trailin lähtöpaikka on Pärnävaaran urheilukeskuksen kodalla, Kontiolahden Stadium ja Salpalinja Winter Traileille voi lähteä esimerkiksi Kontiolahden ampumahiihtokeskukselta.

Lykynlampi Winter Trail löytyy nimensä mukaisesti Lykynlammen majan välittömästä läheisyydestä.

Kaikki edellä mainittujen talvipolkujen ylläpitotiedot ovat jatkossa latujen ja kenttien kanssa samassa seurantaohjelmassa osoitteessa

Kullakin ulkoilupaikkatyypillä on ohjelmassa oma välilehti sekä oma suoraosoite.

Ylläpitotietojen lisäksi ohjelmasta voi tarkastella myös polkujen sijainteja sekä pituuksia.  

Muualta Pohjois-Karjalasta vastaavia kunnan ylläpidossa olevia talvipolkuja on esimerkiksi Kiteellä Karelianpolkujen Talvi Trail (seurantatiedot, ks. https://latukone.mapline.fi/kitee/)

Kontiolahden ja Liperin talvipolkujen ylläpito on kuntien vastuulla, Lykynlammen talvipolkua ylläpidetään Liperin kunnan, Joensuun kaupungin sekä Joensuun Pyöräilijät ry:n yhteistyöllä.

Talvipolku on maastoon merkitty tampattu polku, joka on tarkoitettu kaikille jalan, pyörällä tai vaikkapa lumikengillä liikkujille.

Talvipolulle mukaan voi ottaa myös koiran, sen sijaan moottorikäyttöiset ajoneuvot eivät merkityille talvipoluille kuulu.

Talvipoluilla kulkiessa tärkeätä on huomioida toiset polulla liikkujat, tämä koskee erityisesti latujen ja teiden risteyskohtia.

Patikoija kävelemässä talvisessa metsässä

Lisätietoja: