Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left ELY-keskus tiedottaa: Saimaan juoksutusta lisätään 18.4. alkaen

ELY-keskus tiedottaa: Saimaan juoksutusta lisätään 18.4. alkaen

Saimaan vedenkorkeus on keskimääräistä korkeammalla. Lumien sulaminen sekä mahdolliset runsaat kevätsateet lisäävät tulvimisen mahdollisuutta.

Runsaat sateet tammi-helmikuussa ja huhtikuun alussa ovat nostaneet lumen vesiarvon Saimaan valuma-alueella n. 180 millimetriin, mikä on n. 60 mm enemmän kuin ajankohdan keskimääräinen lumen vesiarvo. Saimaan vedenkorkeus 11.4.2022 on 14 cm keskimääräistä korkeammalla ja se uhkaa ennusteen mukaan nousta Saimaan ja Vuoksen juoksutussäännön mukaisen normaalivyöhykkeen yläpuolelle touko-kesäkuun aikana.

Vesitilanne kehittyy ennusteen mukaan sellaiseksi, että mahdolliset runsaat sateet lumen sulannan loppupuolella lisäävät myös poikkeuksellisen suuren tulvan mahdollisuutta. Tästä syystä Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus päättää Saimaan ja Vuoksen juoksutussäännön mukaisen lisäjuoksutuksen aloittamisesta.

Saimaan juoksutusta lisätään 18.4.2022 alkaen siten, että vedenkorkeuden nouseminen normaalivyöhykkeen yläpuolelle pyritään välttämään. Juoksutus on 18.4.2022 alkavalla viikolla 700 m³/s viikkokeskiarvona, jolloin lisäjuoksutuksen osuus on noin 120 m³/s.

Mikäli vesitilanne sitä edellyttää, voidaan juoksutusta lisätä ilman erillistä päätöstä korkeintaan viikkokeskiarvoon 800 m³/s.

Kaksi soutuvenettä järven rannalla sidottuna rannan puihin