Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left ELY-keskuksen Waltti-lippujen käyttö Pohjois-Karjalassa päättyy

ELY-keskuksen Waltti-lippujen käyttö Pohjois-Karjalassa päättyy

ELY-keskuksen Waltti-lippujen käyttö Pohjois-Karjalassa loppuu. Joensuun seudun keskeiselle työssäkäyntialueelle tilalle tulevat JOJO Waltti-liput. Työssäkäyntialueen ulkopuolella käyttöön tulevat Matkahuollosta ja liikennöitsijältä ostettavat liput.

ELY-keskuksen Waltti-lippujen myynti päättyy kokonaan 6.6.2021. Laajenevalla JOJO Waltti-alueella jäljellä olevia kausilippuja voi käyttää niiden kelpoisuuden ajan elokuun loppuun ja kortilla olevaa arvoa syyskuun loppuun asti.

Jos matkustajan käytössä ei ole Waltti-liikennettä enää 7.6.2021 alkaen, ELY-keskus hyvittää Waltti-matkakortilla olevat käyttämättömät liput ja arvon.

JOJO Waltti-alue 7.6.2021 alkaen

Joensuun seudun joukkoliikenteen (JOJO) Waltti-alue laajenee 7.6.2021 alkaen Joensuun, Kontiolahden ja Liperin kuntarajoille saakka sekä Joensuusta

  • Outokumpuun Kuusjärvelle saakka
  • Polvijärven keskustaan
  • Lieksan keskustaan
  • Ilomantsin keskustaan ja
  • Tohmajärven kautta Kiteen keskustaan.

Joensuusta Ilomantsiin, Lieksaan ja Polvijärvelle JOJO Waltti-liput kelpaavat kaikissa vuoroissa. Joensuun ja Outokummun välisessä liikenteessä JOJO Waltti-liput kelpaavat kaikissa Savonlinja Oy:n ajamissa vuoroissa Outokummun Kuusjärvelle saakka.

Joensuusta Tohmajärven kautta Kiteelle, Kesälahdelle ja Savonlinnaan menevissä vuoroissa JOJO Waltti-liput kelpaavat Joensuun ja Kiteen keskustan välillä.

Joensuusta Liperin tai Hammaslahden kautta Rääkkylään ja Joensuusta Juuan kautta Nurmekseen ja Valtimolle menevissä vuoroissa JOJO Waltti-liput kelpaavat Joensuussa, Kontiolahdella ja Liperissä.  

ELY-keskuksen Waltti-matkakortilla olevia kausilippuja voi käyttää niiden kelpoisuusajan loppuun, kuitenkin enintään 31.8.2021 saakka. Kortilla olevaa arvoa voi käyttää 30.9.2021 saakka.  

ELY-keskuksen Waltti-matkakortit vaihdetaan JOJO Waltti-matkakorteiksi veloituksetta Carelicumin asiakaspalvelupisteessä.

Matkakortilla oleva arvo voidaan hyvittää ja siirtää JOJO matkakortille Carelicumin asiakaspalvelupisteessä 30.9.2021 saakka. Käyttämättömistä kausilipuista voi hakea hyvitystä ELY-keskukselta. Suositeltavaa kuitenkin on, että matkakortilla olevat liput ja arvo käytettäisiin loppuun.

Waltti-lippujen käyttö päättyy Juuassa, Nurmeksessa ja Rääkkylässä

Waltti-lippujen käyttö päättyy kokonaan Juuassa, Nurmeksessa ja Rääkkylässä sekä Kiteen keskustasta eteenpäin Kesälahdelle ja Savonlinnaan menevässä liikenteessä 7.6.2021 alkaen.

Tilalle tulevat Matkahuollosta ostettavat liput ja kuljettajalta ostettavat kertaliput. Säännöllisempään matkustukseen käyttöön tulee 30 tai 90 päivää voimassa oleva 30 matkan Joukkis-lippu. Joukkis-lippuja myydään esimerkiksi Juuan ja Joensuun -välisille matkoille ja Kiteen keskustan eteläpuolelta Joensuuhun suuntautuville matkoille.

Matkustajat, joiden käytössä ei ole Waltti-liikennettä enää 7.6.2021 alkaen, voivat hakea ELY-keskukselta hyvitystä matkakortilla olevista käyttämättömistä kausilippumatkoista ja arvosta. Matkakortilla olevaa arvoa voi kuitenkin käyttää 30.9.2021 saakka missä tahansa Suomen Waltti-liikenteessä.

Lomake ja ohjeet hyvityshakemuksen tekemiseksi löytyy ELY-keskuksen nettisivulta ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi. Lomakkeita saa myös Carelicumin asiakaspalvelupisteestä.

Asiakas toimittaa hyvityshakemuksen ELY-keskukselle. Hyvityshakemuksen voi jättää myös Carelicumin asiakaspalvelupisteeseen, josta se toimitetaan ELY-keskukselle. ELY-keskus sulkee kortin ja maksaa käyttämättömät matkat ja arvon asiakkaan tilille. Korttipohjaa ei hyvitetä eikä korttia tarvitse palauttaa. Hyvitykset tulee hakea viimeistään 30.9.2021.

Tietoja muutoksesta

Tulevasta muutoksesta tietoa kootaan Joensuun seudun joukkoliikenteen nettisivuille sekä ELY-keskuksen Waltti-sivustolle

ELY-keskukset luopuneet Waltti-lipuista

Pohjois-Savon ELY-keskus otti Waltti-liput käyttöön 6.6.2016 neljällä alueella, Joensuun, Kuopion ja Mikkelin liikennealueilla sekä Ylä-Savossa Iisalmen liikennealueella. Kun valtio luopui Waltti-järjestelmää hallinnoivan yhtiön (TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy LMJ) omistuksesta 1.7.2018 alkaen, Pohjois-Savon ELY-keskus teki päätöksen luopua Waltti-lipuista kesään 2021 mennessä.

ELY-keskuksen Waltti-lippujen käyttö päättyi jo kesällä 2020 Kuopion ja Mikkelin seuduilla. Tulevana kesänä käyttö päättyy Pohjois-Karjalan lisäksi myös Ylä-Savossa.  Korvaavat lipputuotteet Joensuun, Kuopion ja Mikkelin seuduilla ovat kyseisten kaupunkien Waltti-liput keskeisillä työssäkäyntialueilla ja muualla Matkahuollon liput

Pysäköitynä olevien linja-autojen keuloja rinnakkain

Lisätietoja: