Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lue lapselle -kampanja starttasi Liperissä

Lue lapselle -kampanja starttasi Liperissä

Liperin perusopetus ja varhaiskasvatus ovat mukana kansallisessa Lue lapselle -kampanjassa, jossa lapsia ja aikuisia innostetaan lukemaan yhdessä. Kampanja alkaa marraskuussa 2018 ja jatkuu huhtikuun 2019 loppuun.

Lukeminen on jännää puuhaa; voi lukea kummitustarinaa peiton alla taskulampun valossa, etsiä maailman parasta keksireseptiä tai matkia dinosaurusten ääniä yhdessä isin kanssa. Mikähän oli mummon lapsuuden lempikirja, entä mitä kirjastontädin tietokoneella lukee?

Lukemisesta on myös paljon hyötyä. Tiesitkö, että…

1. Lapsi, jolle luetaan, on itsevarmempi ja reilumpi kaveri muille.

Lapsi, jolle luetaan säännöllisesti, on tutkimusten mukaan oikeudenmukaisempi ja empaattisempi ja pärjää paremmin porukassa.

2. Lapsen sanavarasto moninkertaistuu lukiessa.

Tutkijat arvioivat, että säännöllisesti lukevien kotien lapset ovat jo kolmivuotiaina kuulleet 20 miljoonaa sanaa enemmän kuin ne, joille ei lueta.

3. Lapsi, jolle luetaan, menestyy paremmin koulussa.

Lapsi, jolle tarinat ja sanaleikit ovat tuttuja jo ennen koulunalkua, saavuttaa paremman koulumenestyksen kuin lapsi, joka on kasvanut ilman kirjoja.

4. Lapsen lähtökohdat elämään paranevat luettaessa.

Tutkimusten mukaan lapsen menestykseen elämässä vaikuttaa enemmän se, kuinka paljon kotona luetaan, kuin vanhempien sosio-ekonominen tausta.

5. Lukevissa perheissä keskustellaan enemmän.

Perheissä joissa luetaan paljon kirjoja, keskustellaan muutenkin enemmän. Tarinoiden kautta voi käsitellä päivän tapahtumia tai suurempiakin elämänkäänteitä.

6. Lukevan perheen lapsesta kasvaa aktiivinen ja kunnianhimoinen.

Aktiivisille, uteliaille ja tavoitteellisille aikuisille on lapsuudessa luettu tavallista enemmän. Heidän on helpompaa ilmaista mielipiteensä ja saavuttaa tavoitteensa.

Liperin perusopetus ja varhaiskasvatus ovat mukana kansallisessa Lue lapselle -kampanjassa, jossa lapsia ja aikuisia innostetaan lukemaan yhdessä. Kampanja alkaa marraskuussa 2018 ja jatkuu huhtikuun 2019 loppuun.

Liperiläiset lapset saavat koulun, esiopetuksen ja päiväkodin kautta veikeän täytettävän lukuhaitarin, jossa on ammattilaisten kirjasuosituksia eri-ikäisille sekä hauskoja pikku tehtäviä lukemisen lomassa puuhailtavaksi. Jokaisesta luetusta kirjasta saa pienen yllätyksen.

Lukuhaitarin palauttaneiden kesken arvotaan toukokuussa 2019 kirjallisuuspalkinto. Nyt kaikki lukemaan yhdessä!

Lisätietoa ja vinkkejä:

www.luelapselle.fi 

poika lentää kirjalla

Lisätietoja