Ukraina pääkuva

Navigaatiovalikko

Ukraina, sisältö

Tietoa Ukrainasta saapuville

Tällä sivulla kerrotaan Liperin kunnan palveluista Ukrainasta saapuville. Päivitetty 4.8.2022.

Jos olet lähtenyt pakoon Ukrainan alueelta Venäjän hyökkäyksen takia, voit tällä hetkellä oleskella Suomessa viisumivapaasti, hakea tilapäistä suojelua tai jättää turvapaikkahakemuksen

Tällä sivulla kerrotaan Liperin kunnan palveluista. Osa palveluista järjestetään läheisessä Joensuun kaupungissa. Muiden Pohjois-Karjalan kuntien palveluista tarkemmat tiedot löytyvät kuntien omilta sivuilta.

Maahantulo

Tilapäinen suojelu Ukrainasta paenneille

Tilapäinen suojelu on tarkoitettu Ukrainasta sotaa pakeneville henkilöille. Tilapäisen suojelun tarkoituksena on, että heille voidaan tarjota nopeasti väliaikaista suojelua.

Tilapäisen suojelun tai turvapaikan hakeminen

Sinun tulee ilmoittautua poliisille tai rajaviranomaiselle, jos haet turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua.

Itä-Suomen poliisi pyytää sinua tai sinua auttavaa henkilöä ottamaan yhteyttä palvelunumeroon 0295 455 380 arkisin klo 9–15 tai sähköpostiosoitteeseen kv-suojelu.ita-suomi@poliisi.fi ennen hakemuksen jättämistä poliisiasemalle. Asiointikielenä on suomi ja englanti.

Palvelunumeron ja -sähköpostin kautta poliisi kirjaa ylös tietosi ja ohjaa hakemuksesi lähimmälle hakemuksia käsittelevälle poliisiasemalle. Ennakkoyhteydenotto nopeuttaa hakemusprosessia.

Voit myös asioida suoraan poliisilaitoksella. Joensuun poliisiaseman osoite on Pykäläkuja 1, 80110 Joensuu, avoinna arkisin klo 9–16.

Kun olet rekisteröitynyt tilapäisen suojelun tai turvapaikan hakijaksi saat tilapäisen oleskeluluvan ja sinulla on oikeus vastaanottopalveluihin.

Lisätietoja:

Itä-Suomen poliisi avaa palvelunumeron ja sähköpostin kansainvälistä suojelua hakeville (poliisi.fi)

Migrin tiedotussivu tilapäisestä suojelusta Ukrainasta tulleille

Päätös tilapäisestä suojelusta tulee maahanmuuttovirastosta.

 • Maahanmuuttovirasto lähettää sinulle päätöksen tiedoksi postitse. Päätös lähetetään siihen vastaanottokeskukseen, jossa majoitut. Jos asut yksityismajoituksessa, päätös lähetetään siihen osoitteeseen, jonka olet ilmoittanut osoitteeksesi Suomessa. Siksi on tärkeää, että jos osoitteesi Suomessa muuttuu, ilmoitat uuden osoitteen heti vastaanottokeskukseen, jonka kirjoilla Suomessa olet.
 • Jos et saa päätöstä tiedoksi postitse, saat päätöksen tiedoksi Maahanmuuttovirastossa tai poliisissa.
 • Jos saat tilapäistä suojelua
  • Saat oleskelulupakortin. Oleskelulupakortti lähetetään sinulle postitse, kun se on valmistunut.
  • Saat henkilötunnuksen. Jos rekisteröinti väestötietojärjestelmään ei myönteisen päätöksen yhteydessä onnistu, voit pyytää rekisteröintiä Digi- ja väestötietovirastolta. Lue lisää: www.migri.fi/henkilotunnus.
  • Jos olet hakenut myös turvapaikkaa, Maahanmuuttovirasto keskeyttää turvapaikkahakemuksesi käsittelyn siksi aikaa, kun oleskelulupasi tilapäisen suojelun perusteella on voimassa.

Lisätietoja Maahanmuuttoviraston sivuilla:

Majoitus

Hätämajoitus

Siun soten sosiaalipalveluiden neuvonta ja palveluohjaus: p. 013 330 2810.

 • maanantai–torstai klo 10–12 ja 13–15
 • perjantai klo 10–12 ja 13–14

Muuna aikana Sosiaalipäivystys auttaa sosiaalihuollon kriisitilanteissa pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin Pohjois-Karjalan alueella, p. 013 330 9002.

Vastaanottokeskus

Suomen Punainen Risti on avannut Joensuun keskustaan vastaanottokeskuksen palvelupisteen. Kun olet hakenut tilapäistä suojelua tai turvapaikkaa, sinulle järjestetään majoitus vuokra-asuntoon sekä vastaanottopalvelut.

Vastaanottokeskuksen kautta saat vastaanottorahan, sosiaali- ja terveyspalvelut, tulkkipalvelut sekä ohjausta ja neuvontaa.

Joensuun vastaanottokeskus, palvelupiste

 • Torikatu 17, Joensuu
 • palvelunumero: 040 182 2286
 • sähköposti: joensuuvok@vokki.fi
 • Aukioloajat ma-pe klo 8–16

Palvelukielinä suomi, englanti ja venäjä/ukraina.

Asiakkaita pyydetään varaamaan aika etukäteen palvelunumerosta ruuhkien välttämiseksi!

Yksityinen majoitus

Voit myös majoittua tuttavien tai sukulaisten luokse tai järjestää majoituksen itse. Sinun tulee kuitenkin hakea kansainvälistä suojelua (turvapaikka tai tilapäinen suojelu), jotta saat vastaanottokeskuksen palvelut.

Työnteko-oikeus

Sinulla on oikeus työntekoon ja opiskeluun, kun saat tilapäistä suojelua.

Voit tehdä töitä ja opiskella heti sen jälkeen, kun olet rekisteröinyt tilapäisen suojelun hakemuksen poliisilla tai rajaviranomaisella.

 • Poliisi tai rajaviranomainen tulostaa sinulle rekisteröinnin yhteydessä todistuksen, jolla voit todistaa, että sinulla on oikeus tehdä töitä. Todistus on nimeltään todistus vireilläolosta. Voit tehdä töitä ilman rajoituksia, eli millä tahansa alalla. Säilytä todistus itselläsi.
 • Jos olet jo hakenut tilapäistä suojelua, mutta et ole saanut todistusta poliisilta tai rajaviranomaiselta, Migri lähettää vireilläolotodistuksen sinulle sähköpostilla. Lähetä pyyntö todistuksesta osoitteeseen migri@migri.fi. Jos sinulla ei ole vielä työpaikkaa ja et tarvitse todistusta, voit odottaa päätöstä.

Tilapäisen suojelun päätöksessä kerrotaan, että voit työskennellä ilman rajoituksia. Saat myös oleskelulupakortin, johon on merkitty tieto rajoittamattomasta työnteko-oikeudesta. Päätös pyritään tekemään nopeasti.

Työnhaku ja työllistymispalvelut

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan voit halutessasi ilmoittautua TE-toimistoon työnhakijaksi ja saada työllistymistä tukevia palveluita. Lue työ- ja elinkeinoministeriön ohje, jossa kerrotaan tarkemmin työnteko-oikeudesta ja työllistymispalveluista. Ohjeessa myös muistutetaan, että palkka- ja työehdot koskevat Suomessa kaikkia ja työpaikasta tai sen välittämisestä ei saa periä työntekijältä maksua. Ohje neuvoo, mistä voit pyytää apua, jos kohtaat asiatonta kohtelua.

Lisätietoja Maahanmuuttoviraston sivuilla: migri.fi/-/toimintaohjeita-jos-saavut-ukrainasta-suomeen

Katso myös: https://toimistot.te-palvelut.fi/ukraina

Ukrainaksi: Реєстрація шукача роботи та пошук роботи в Фінляндії

Ilmoittaudu työnhakijaksi asioimalla henkilökohtaisesti Pohjois-Karjalan TE-toimistossa Joensuussa:

 • Torikatu 36 A 4 krs., Joensuu
 • Avoinna ma–pe klo 9–16

Liperin Duunitalo Linkistä saat tietoa avoimista työpaikoista ja koulutuksista. Autamme myös Kelaan ja TE-toimistoon liittyvissä asioissa.

 • Ylämyllyntie 62b
 • Avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–11 ja 12–15
 • Päivystysnumero: 050 528 3554 (ma–pe kello 9–15), sähköpostitse duunitalo@liperi.fi

Terveydenhuolto

Kun olet vastaanottokeskuksen asiakas, saat sosiaali- ja terveyspalvelut vastaanottokeskuksen kautta.

Liperissä kunnallisista sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Siun sote. Sinulla on oikeus kiireelliseen hoitoon julkisessa terveydenhuollossa sekä välttämättömiin sosiaalihuollon palveluihin.

Lisätietoja:
Ohjeita Ukrainasta saapuville (siunsote.fi)
Englanniksi: Instructions when arriving from Ukraine (siunsote.fi)
Ukrainaksi: Інструкції для прибуваючих осіб з України (siunsote.fi)
Venäjäksi: Инструкции для прибывающих из Украины (siunsote.fi)

Vakavissa, henkeä uhkaavissa sairaskohtauksissa ja onnettomuuksissa tulee aina soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Hätäpuhelun soittaminen ei maksa mitään. Älypuhelimiin on saatavilla myös 112-sovellus (Android, iOS), jonka kautta hätäpuhelun voi soittaa. Tällöin soittajan sijaintitiedot menevät tiedoksi hätäkeskukseen automaattisesti. Hätäpuhelua ei saa koskaan katkaista ennen kuin siihen saa luvan hätäkeskuksesta. Hätänumeroon ei saa soittaa kiireettömissä asioissa.

Hätäkeskuslaitoksen verkkosivuilla on tietoa eri kielillä hätänumeroon soittamisesta.

Toimeentulo

Suomessa perustoimeentulon myöntämisestä vastaa Kela eli Kansaneläkelaitos. Kelan sivuilta löydät tarkemmat tiedot:

Englanniksi: How the war in Ukraine affects the benefits available from Kela (kela.fi)
Englanniksi: Social security rights of persons arriving in Finland in the wake of the situation in Ukraine (kela.fi)
Ukrainaksi: Права на соціальне забезпечення осіб, які прибувають до Фінляндії у зв'язку з поточною ситуацією в Україні
Venäjäksi: Права на социальное обеспечение лиц, прибывающих в Финляндию в связи с текущей ситуацией в Украине

Varhaiskasvatus

Jos käyt töissä tai opiskelet, voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa ja paikan järjestelyaika on kaksi viikkoa. Muussa kuin kiireellisissä tapauksissa varhaiskasvatuspaikan järjestelyaika on neljä kuukautta.

Voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa kunnan verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella.

Hae varhaiskasvatuspaikkaa (suomeksi)

Lomake on suomeksi, mutta sen täyttämiseen saat apua ja lisätietoa varhaiskasvatuksen palvelusuunnittelijalta, p. 0400 428 397 (suomeksi ja englanniksi).

Liperin Ylämyllyn taajamassa sijaitsee perheiden kohtaamispaikka Kota. Voit tulla sinne lasten kanssa leikkimään ja tapaamaan muita vanhempia. Kohtaamispaikka Kodan osoite on Viljatie 1, 80400 Ylämylly. Voit ottaa yhteyttä ohjaajaan, p. 050 307 4625 ja sopia tapaamisesta.

Perusopetus

Voit ilmoittaa lapsesi kouluun heti maahantulon jälkeen, jos olet hakenut turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua. Liperissä järjestetään perusopetusta 6–17- vuotiaille lapsille ja nuorille. Perusopetuksen lisäksi kouluissamme järjestetään valmistavaa opetusta vasta maahan muuttaneille lapsille ja nuorille. Valmistavassa opetuksessa keskeinen asia on suomen kielen oppiminen. Opetukseen osallistuminen ei edellytä oleskelulupaa.

Jos tarvitset palvelua ja neuvontaa venäjän/ukrainan kielellä, pystymme olemaan sinuun yhteydessä 1–3 työpäivän kuluessa.

Koulupaikkahakemukset (suomeksi)

Lähetä valmis hakemus koulutuspalveluiden sähköpostiosoitteeseen: hyvinvointipalvelut@liperi.fi.

Suomalaisissa kouluissa ei käytetä koulupukuja.

Lisätietoja suomeksi ja englanniksi:

Maija Niemeläinen
hallintosihteeri
p. 050 4079575

maija.niemelainen@liperi.fi

Tietoa perusopetuksesta: https://www.liperi.fi/fi/opetussuunnitelma1

Maahanmuuttajapalvelut

Maahanmuuttajapalvelut tarjoavat sinulle neuvontaa oleskelulupiin liittyen (ensimmäiset oleskeluluvat, jatkoluvat, pysyvät oleskeluluvat), perheenyhdistämisen ja kansalaisuuden hakemisen osalta sekä EU-rekisteröinneissä.

Jos olet kunnan asukas, eli sinulla on oleskelulupa turvapaikan tai jonkun muun syyn takia (työ, perhesyy), saat myös neuvontaa viranomaisasioissa, kuten kuntaan rekisteröitymisessä sekä esimerkiksi pankkitilin avaamisessa tai asunnon hakemisessa.

Liperin alueelle muuttaneita asukkaita palvelee Maahanmuuttajapalveluiden yhteydessä toimiva Joensuun seudun kotoutumiskeskus.

Yhteydenotot: kotoutumiskeskus@joensuu.fi

Lisätietoa palveluista:

Joukkoliikenne

Joensuun seudun joukkoliikenteessä (JOJO) bussilla matkustaminen on maksutonta Ukrainan passia näyttämällä 30.6.2022 saakka.

JOJO-liikenteen kyytiin pääsee maksutta esittämällä kuljettajalle ajoneuvoon noustessa Ukrainan passin. Myös poliisin, rajatarkastusviranomaisen tai Maahanmuuttoviraston myöntämä passin haltuunottotodistus hyväksytään.

JOJO Reittiopas on digitaalinen palvelu, jossa voit etsiä lähimmän bussipysäkin ja seurata bussien aikatauluja reaaliajassa.

Avaa Reittiopas tästä https://joensuu.digitransit.fi/

Tukea ja apua

Liperin seurakunta ja Taipaleen ortodoksinen seurakunta tarjoavat henkistä ja hengellistä tukea. Liperin seurakunnassa voit asioida suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja ranskaksi. Taipaleen ortodoksisessa seurakunnassa voit asioida suomeksi, kreikaksi, venäjäksi ja serbiaksi.

Yhteystiedot:

Liperin seurakunta, www.liperinseurakunta.fi/, p. 0400 167 400, liperi.kirkkoherranvirasto@evl.fi

Taipaleen ortodoksinen seurakunta, https://ort.fi/taipale/, p. 050 471 8130, taipale@ort.fi

Hyvä tietää:

Suomessa testataan yleisiä hälyttimiä joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 12. Ääni on tasaisesti nouseva ja laskeva minuutin mittainen testiääni. Se ei edellytä asukkailta mitään toimia.

Joensuussa sijaitseva Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja opiskelumahdollisuuksia Ukrainan sotaa pakoon lähteneille

Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa palveluja ja ylimääräisiä opiskelumahdollisuuksia Ukrainan sotaa pakoon lähteneille. Palvelut ja opiskelumahdollisuudet ovat tarkoitettu Suomessa tilapäistä suojelua saaneille sekä niille, jotka odottavat päätöstä tilapäisen suojelun hakemukseensa.

Karelia-ammattikorkeakoulussa on tarjolla englanninkielisiä avoimen ammattikorkeakoulun opintojaksoja maksutta. Kesäkurssit järjestetään pääsääntöisesti lähiopetuksena ammattikorkeakoulun kampuksella. Tarjolla on esimerkiksi Welcome to Finland! - Tervetuloa Suomeen! -opintojakso sekä suomen kielen alkeita. Avoimen ammattikorkeakoulun syksyn 2023 tarjonta julkaistaan 23. kesäkuuta 2022 mennessä. Lisätietoja https://karelia.fi/en/ukraine/.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kesän poikkeusaikataulut Liperin kunnan palveluissa

Kesän poikkeusaikataulut Liperin kunnan palveluissa

Kunnan palveluissa on kesällä muutoksia. Katso tästä poikkeukset ja myös menovinkkejä heinäkuulle!

Kunnanvirasto ja palvelupiste

Liperin kunnanvirasto ja asiakaspalvelupiste ovat suljettuna 4.–29.7. Kunnanviraston ollessa suljettuna asiointi kirjaamoon sähköisesti kirjaamo@liperi.fi,p. 040 630 0763, tai postitse osoitteella: Liperin kunta/Kirjaamo, PL 20, 83101 Liperi.

Liperin kunnan puhelinvaihde 013 686 511 vastaa arkisin klo 8–16.

Lähin TE-palveluiden palvelupiste on kunnanviraston kesäsulun aikana Joensuussa, Torikatu 36 A (4. krs), 80100 Joensuu. Postiosoite: PL 93, 80101 Joensuu.

Elinympäristöpalvelut

Viraston ollessa suljettuna asiointi puhelimitse:

 • Isännöitsijä, p. 040 661 3634, 15.7. asti
 • Vesihuoltopäällikkö, p. 040 027 9991, 4.–15.7.
 • Infrapäällikkö, p. 050 563 6226, 18.–29.7.

Rakennusvalvonnan katselmukset

Sovi rakennuspaikkojen merkitsemisestä ajoissa kartoittajan kanssa, p. 050 448 9894.

Katso myös: www.liperi.fi/katselmukset. Pyydämme olemaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella ennen asiointia.

Vikailmoitukset

Päivystyksen hälytysnumero koskien vesi-, viemäri- ja kiinteistönhoitoasioita on 0400 575 447.

Lomituspalvelut

Jäkäläpolku 2 A 2, 80400 Ylämylly

Avoinna arkisin klo 9–15, lomitus@liperi.fi. Asiakaspalvelun puhelinaika arkisin klo 9–15, p. 040 630 5899 tai p. 040 167 9100.

Lomituspäällikkö (päätöksenteko, neuvonta ja laskutus), p. 040 105 4040.

Maaseutupalvelut

Tehtaantie 8, 80400 Ylämylly, p. 040 748 5310. Toimisto suljettuna 4.–17.7.2022.

Avoinna ajanvarauksella 18.7.–7.8. Muutoin avoinna arkisin klo 9–15.

 • 040 167 7143, maaseutuasiamies
 • 050 345 8729, toimistosihteeri
 • 040 748 5310, maaseutujohtaja
 • 050 432 3797

Varhaiskasvatus

Puolivälin, Paloaukean, Taikametsän, Liperin ja Viinijärven päiväkodit ovat auki koko kesän. Lautasuon päiväkoti on suljettuna 24.6.– 31.7.2022 ja varahoito on järjestetty Paloaukean päiväkodille.

Kaikki päiväkodit aukeavat viimeistään 1.8.2022.

Varhaiskasvatuksen päivystyspuhelin on 040 766 0950.

Varhaiskasvatuksen palvelusuunnittelija on lomalla 24.6.–24.7.2022. Kiireellisissä asioissa, kuten äkillisessä varhaiskasvatuspaikan tarpeessa, voit ottaa yhteyttä päivystävään numeroon 040 766 0950. Muissa, kiireettömissä tapauksissa voit lähettää sähköpostia osoitteeseen katja.penttinen@liperi.fi.

Esiopetus

Esiopetus alkaa 11.8.2022. Esiopetusta on Liperin kirkonkylällä Penttilässä, Viinijärvellä ja Salokylässä koulujen tiloissa sekä Jyrin koululla samassa rakennuksessa 1- ja 2-luokkalaisten kanssa. Taikametsän, Lautasuon ja Puolivälin päiväkodeissa järjestetään myös esiopetusta.

Puolivälin päiväkodilla vuoroesiopetusta on aamu- ja iltapäiväryhmissä. Jyrin ja Viinijärven esiopetusyksiköissä toimii joustava esi- ja alkuopetus yhdessä perusopetuksen kanssa.

Esiopetuksen infotilaisuus ja esiopettajan tapaaminen järjestetään 4.8. klo 16–17:30. Esioppilaat voivat tulla vanhempien mukana tilaisuuteen.

Paloaukean, Viinijärven ja Lautasuon päiväkodeissa järjestetään kaksivuotisen esiopetuskokeilun mukaista toimintaa.

Perusopetus

Koulut alkavat torstaina 11.8.2022.

Hakuaika koululaisten iltapäivätoimintaan on päättynyt, vapaita paikkoja voi tiedustella koulujen johtajilta ja Ylämyllyllä apulaisrehtori Maarit Nummilalta. Etusijalla ovat ensimmäisen luokan ja erityisen tuen oppilaat.

Jos oppilas ei ole oikeutettu maksuttomaan koulukuljetukseen, voit hakea maksullista koulukuljetusta. Jos kuljetuksen tarve on lukukauden alusta, hae 15.7.2022 mennessä, katso tarkemmat ohjeet: www.liperi.fi/maksullinen-koulukuljetus 

Kuljetussuunnittelusta tiedotetaan Wilmassa ja kunnan verkkosivulla sen valmistuttua. Kuljetusten aikataulut löytyvät sähköisestä kouluun.fi-palvelusta.

Vapaa-aikapalvelut

Kuntosalien maksuttomat yleisövuorot 1.6.–31.8.:

Liperin kuntosali/kyläsali, Koulutie 2, Liperi

 • tiistaisin klo 17:30–19
 • perjantaisin klo 14–15

Jyrin kuntosali, Patteristontie 12b, Ylämylly

 • tiistaisin ja perjantaisin klo 16–20
 • naisten vuoro keskiviikkoisin klo 18–20

Huom! Viinijärven kuntosali suljettu toistaiseksi. Katso www.liperi.fi/kuntosalit

Uimahalli ja kuntosali Liprakka

Silmutie 11, Käsämä

Liprakan huoltokatkon aikana 24.6.–1.8. uimahalli ja kuntosali suljettu. Liprakka avautuu jälleen 2. elokuuta. Kts. hinnasto sekä edellä mainitut poikkeukset aukioloaikoihin:

Nuorisotyö

Riemua rannoilla!

Liperin nuorisopalvelut rantautuu tiistaisin ja keskiviikkoisin uimarannoille ympäri Liperiä neljän viikon ajan! Mukana maksuttomia lainavälineitä. Rantapäivät säävarauksella klo 12–17:

 • 28.6. Liperin uimaranta, Tohtorintie 11a
 • 29.6.Vaivion uimaranta, Veteläsuontie
 • 26.7. Honkalammen uimaranta, Honkaranta 2e
 • 27.7. Viinijärven uimaranta, Uimalantie 4

Spurtti kouluvuoteen -leiri

Monitoimileiri alakoululaisille 1.–5.8. Ylämyllyllä. Ilmoittaudu mukaan Nuorten Liperi -sivuston kautta 24.7. mennessä, www.nuortenliperi.fi

Facebook: Liperin nuorisotyö

Instagram: @liperin_nuorisotyo

Suvi soi Liperissä - kesän konserttisarja

Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10 €.

 • to 7.7. klo 18 Myllymiljöö, Meijeritie 1
 • ma 18.7. klo 18 Viinijärven kirkko, Kirkkotie 7
 • to 21.7. klo 18 yläkoulun ruokala, Laavupolku 2
 • to 28.7. klo 18 yläkoulun ruokala
 • la 30.7. klo 18 Valistustalo, Viinijärventie 51
 • la 6.8. klo 18 Liperin kirkko, Tutjuntie 1

Konserttisarjan järjestävät Liperin kunta, Liperin seurakunta ja Suvi soi Liperissä -työryhmä.

Muista myös maakunnallinen tapahtumakalenteri osoitteessa https://tapahtumat.pohjois-karjala.fi

Työllisyyspalvelut

Duunitalo Linkki, Ylämyllyntie 62 b, Ylämylly.

Sähköposti: duunitalo@liperi.fi, p. 050 528 3554 (arkisin 9–15).

Duunitalo Linkki heinäkuussa avoinna vain ajanvarauksella. Huom! Aiemmin ilmoitetusta poiketen Duunitalo Linkin päivystyspuhelin on avoinna myös heinäkuussa.

Vastakohtaamiset-tilataidenäyttely

Avoinna 2.5.–31.8.2022 ma-ke klo 10–13:30 Liperin Yhteisötalolla, Opintie 2, Liperi.

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Mahdollisuus ostaa työpajan valmistamia tuotteita käteisellä.

Tilataideteoksen on toteuttanut Linkki Kädenjälki taide- ja kädentaitopaja.

Visit Liperi palvelee matkailijoita

Uusi Visit Liperi -sivustomme kokoaa matkailijoiden palvelut yhteen! Tutustu alueemme majoitus- ja ravitsemuspalveluihin ja löydä uusia kohteita:

//Uutista päivitetty 27.6.//

Syreenin kukkia

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute